Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Όχι στην «συνεκμετάλλευση»!

Νικόλαος Ταμουρίδης

Άρχισαν πάλι να μιλάνε για συνεκμετάλλευση των δικών μας πόρων του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου με τους Τούρκους

Βρήκαν αμέσως την ευκαιρία γνωστά παπαγαλάκια να μιλήσουν για μοιρασιά του Αιγαίου και απεμπόληση των δικαιωμάτων μας στην Ανατ. Μεσόγειο. Βρήκαν ευκαιρία να δράσουν αντεθνικά, λόγω της σχετικής συμπάθειας που πρόσφατα αναπτύχθηκε από τους Έλληνες προς τους πληγέντες Τούρκους εξαιτίας των τρομακτικών σεισμών στη γείτονα χώρα.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Η τελειότητα ανήκει μονάχα στον Θεό

π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

«Εγώ θα σ’ το πω απλά και ανθρώπινα, στο δικό μου πνευματικό επίπεδο που είναι χαμηλό και γήινο, γιατί κουράστηκα από τις υψηλές αναλύσεις.

Μην περιμένεις η ζωή να σε ρωτήσει εάν και πόσο αντέχεις. Δεν θα συμβεί ποτέ.

Μην περιμένεις να βρεθούν οι τέλειες συνθήκες για να πεις «θα ζήσω». Ζήσε σήμερα.

Μην περιμένεις να βρεις τον τέλειο πατέρα ή μάνα για να μην έχεις τραύματα.

Μην περιμένεις να βρεις τον τέλειο σύζυγο, γιατί απλά δεν θα τον βρεις ποτέ.

Μην περιμένεις να κάνεις τα τέλεια παιδιά, γιατί απλά δεν υπάρχουν.

Μην περιμένεις να συναντήσεις τους τέλειους φίλους, γιατί ούτε εσύ είσαι.

π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης: «Η ζωή μετά τον θάνατο»


 Εκπομπή με τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη [Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023]

ΠΗΓΗ youtu

«Θα έλθει καιρός που οι άνθρωποι θα τρελαθούν…»

Δημήτρης Νατσιός

Στα «αγγελικά» χρόνια του Σταλινισμού, ο οποίος είχε μετατρέψει την σοβιετική χώρα σε απέραντο εργοτάξιο κνουτοκρατούμενων μυρμηγκιών ή σε στρατόπεδα εξοντώσεως ανεπιθύμητων, χιλιάδες φυλακισμένοι είχαν επισκεπτήριο μία φορά τον χρόνο, για δεκαπέντε λεπτά.

Οι γυναίκες τους – όπως μας το διηγείται ο Σολζενίτσιν στο «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ – που συχνά ζούσαν χιλιάδες μίλια μακριά, μάζευαν καπίκι-καπίκι τα ναύλα τους, όλο το χρόνο, για να ταξιδέψουν την ορισμένη ημερομηνία, που μπορούσαν να αντικρίσουν το πρόσωπο του συζύγου τους, μόλις για 15 λεπτά, και μάλιστα πίσω από ένα τραχύ, προστατευτικό πλέγμα.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Χωρίς αιδώ

 Ιωάννης Καβαλιώτης

Όσους εξέφραζαν ενδοιασμούς για το εμβόλιο του κορωνοϊού  τους έλεγαν ψεκασμένους, ανόητους, αγράμματους κλπ. Τους γιατρούς που δεν εμβολιάστηκαν τους έδιωξαν (έστω προσωρινά) από την εργασία τους. Τα κοσμητικά επίθετα εναντίον τους ουκ ολίγα. Και τι δεν έλεγε ο περίφημος εθνικός πνευμονολόγος μας (παράδειγμα): τα ψέκια, οι ανόητοι, πως να εμπιστευθείς την υγεία σου σε ένα γιατρό που δεν πιστεύει την επιστήμη την οποία υπηρετεί. Να τιμωρηθούν, να απολυθούν, να μην πληρώνονται κλπ κλπ. Μέχρι και διακοπή συντάξεων πρότειναν.  

Μπορεί το παγκόσμιο καταπίστευμα και ο νόμος NESARA (gesara) να απελευθερώσουν τους λαούς του πλανήτη από το χρέος;

 


Μέρος δεύτερο

Εκτός από το παγκόσμιο καταπίστευμα που θα μπορούσε να απελευθερώσει τους λαούς από τα χρέη υπάρχει ένα ακόμη εργαλείο για την απελευθέρωση των λαών. Ο νόμος N.E.S.A.R.A. δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1990 από τον Δρ. Χάρβεϊ Φράνσις Μπάρναρτντ ως ένα εναλλακτικό πιο ανθρώπινο πολιτικοοικονομικό σύστημα στις Η.Π.Α.

Guardian: Οι εκλογές κρατών χειραγωγούνται από πράκτορες που δρουν και στην Ελλάδα – Ζούμε μια παγκόσμια ψευδαίσθηση δημοκρατίας

Ελευθέριος Ανδρώνης

O Guardian αποκάλυψε αυτό που υποπτευόμασταν όλοι - Ένα όργιο διαφθοράς στις εκλογικές διαδικασίες που κάνει τον λαό ακόμα πιο αηδιασμένο από την σήψη του πολιτικού συστήματος.

Αποκάλυψη Guardian: «Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί». Αυτός ήταν ένα προφητικός λόγος του Αγίου Παϊσίου που με το προορατικό χάρισμα του «έβλεπε» τα γεγονότα της εποχής μας. Αυτά που «χθες» ήταν λόγια φωτισμένων γερόντων, σήμερα είναι ειδήσεις.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Η ζωή με τον Θεό και η ζωή δίχως Θεό

(†) Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης


Ο σύγχρονος άνθρωπος δυστυχώς έμαθε να μην περιμένει καθόλου. Αυτό έχει ως συνέπεια να ξεγελά τον εαυτό του με πρόχειρες λύσεις, για να τον ικανοποιήσει όπως-όπως, τώρα, αμέσως. Η βιασύνη-βιαστικότητα αυτή είναι μια επιπολαιότητα καταστροφική, που δέρνει και τους νέους μας αλύπητα. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως δεν θα πούμε εμείς τι θα κάνει ο Θεός, πώς θα το κάνει και πότε θα το κάνει. Δεν θα μάθουμε εμείς τον Θεό να σκέφτεται όπως εμείς. Δεν θα του υπαγορεύσουμε πώς ακριβώς θα ενεργήσει. Ο Θεός πάντως δεν αγαπά καθόλου τη βιασύνη, τις πρόχειρες λύσεις, τα επιπόλαια μπαλώματα της στιγμής. Από μόνος του ο άνθρωπος φθάνει σ’ ένα αδιέξοδο, νομίζοντας πως με το μυαλό μπορεί να φθάσει στον Θεό και τον απορρίπτει.

Η απόρριψη όμως αυτή δεν του προσφέρει, καθώς θα περίμενε, ελευθερία και χαρά. Η ζωή δίχως Θεό καταντά ανυπόφορη, ασήκωτη, βαρειά. Οι λογισμοί αθεΐας πικραίνουν, ζαλίζουν, αρρωσταίνουν, απελπίζουν τον άνθρωπο. Δίχως Θεό ο άνθρωπος αισθάνεται γυμνός, άδειος, φτωχός, αδύναμος, άθλιος. Η ζωή χάνει το νόημά της. Δεν ξέρει κανείς κατά πού πορεύεται και κινείται. Είναι ναυαγός στο πέλαγος δίχως σωσίβιο και πυξίδα. Δίχως Θεό όλα επιτρέπονται, λέει ο σοφός Ντοστογιέφσκυ. Έτσι ο άνθρωπος γίνεται αχαλίνωτος, ξετσίπωτος, αισχρός, ασύδοτος και αυτοφυλακισμένος, αυτοτιμωρούμενος και αυτοκολαζόμενος.

Να θεωρείς κάθε μέρα ως την τελευταία της ζωής σου

 Στάρετς Σάββας ο Παρηγορητής

Κάθε μέρα θεώρησέ την σαν την τελευταία της ζωή σου και πέρασέ την με εγκράτεια, με φόβο Θεού, προετοιμαζόμενος για τη φοβερή απολογία στο για όλη τη ζωή σου και όλες τις αμαρτίες σου.

Κάθε έργο σου αγίασέ το με την προσευχή, με την επίκληση του ονόματος του Θεού. Θυμήσου εκείνο που ειπώθηκε: «Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν».

Αγάπησε πολύ τον Θεό και βάλε στην ψυχή σου τον Παράδεισο. Αγάπησε τους πλησίον στο όνομα του Θεού, σαν τέκνα του Θεού, αρνούμενος τον εαυτό σου σύμφωνα με την εντολή του Θεού και όλοι θα είναι φίλοι σου

Όποιος αγαπά τον εαυτό του, εκείνος δεν μπορεί να αγαπά τον Θεό και δεν μπορεί να υπηρετήσει τον πλησίον του με αυταπάρνηση.

Ο Χριστιανός και τα πάθη

Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ

Ένας μεγάλος ασκητής, ο στάρετς Σεραφείμ του Σάρωφ, είπε ότι πρέπει να υπομένουμε τα ελαττώματά μας έτσι όπως υπομένουμε και των συνανθρώπων μας τα ελαττώματα.

Να αντιμετωπίζουμε με συγκατάβαση τις αδυναμίες και τις ατέλειες της ψυχής μας, χωρίς ωστόσο να πέφτουμε στη νωθρότητα και την αμέλεια. Απεναντίας, μάλιστα, ν’ αγωνιζόμαστε με ζήλο για την διόρθωση και την πνευματική προκοπή μας.

“Το να ταράζεται κανείς, όταν ενοχλείται από κάποιο πάθος, είναι σημάδι αγνωσίας και υπερηφάνειας”, αποφαίνεται ένας από τους πατέρες, “και αυτό προέρχεται από την άγνοια της καταστάσεώς του και από τη φυγοπονία του. Το καλύτερο, λοιπόν, είναι, γνωρίζοντας τα μέτρα του με ταπείνωση, να υπομένει με προσευχή, ώσπου να τον ελεήσει ο Θεός”.

Η Μεγάλη Επαναφορά: Ο Μετασχηματισμός του Ανθρώπου σε Υπολογιστή

 


Απόλυτος Έλεγχος από την εκκίνηση ως τον τερματισμό.

Η εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης Πραγμάτων διεξάγεται μέσω γνωστικού πολέμου κατά της ανθρωπότητας. Ένας πόλεμος που επισημοποιεί την Τριάδα του Όργουελ.

Στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2018 στο Νταβός, ο Γιουβάλ Νόα Χαράρι έκανε μια συγκλονιστική δήλωση: οι άνθρωποι μπορούν να ελέγχονται όπως οι υπολογιστές. Μπορώ να χακαριστώ.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του τρόπου λειτουργίας του διαβόλου είναι ότι δεν κρύβεται. Σας δείχνει εκ των προτέρων πώς θα σας χτυπήσει. Και διασκεδάζει που δεν τον προσέχετε.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Η δύναμη της ελπίδας!

 Στον σεισμό της Αρμενίας…

Το 1989, ένας σεισμός 8.2 βαθμών ισοπέδωσε σχεδόν την Αρμενία, σκοτώνοντας πάνω από 30.000 άτομα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά.

Μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή και το χάος, ένας πατέρας άφησε τη γυναίκα του στο σπίτι κι έτρεξε στο σχολείο όπου βρισκόταν ο γιος του, όπου ανακάλυψε πως το σχολικό κτίριο ήταν ένας σωρός από ερείπια.

Μετά από το αρχικό τραυματικό σοκ, θυμήθηκε την υπόσχεση που είχε δώσει στο γιο του: «Ότι και να συμβεί θα είμαι πάντα δίπλα σου!» και τα μάτια του άρχισαν να γεμίζουν δάκρυα.

Καθώς κοιτούσε το σωρό με τα ερείπια κάθε ελπίδα φαινόταν μάταια, αλλά η υπόσχεση που είχε δώσει στο γιο του εξακολούθησε να τον απασχολεί.

Προσπάθησε να συγκεντρώσει τη σκέψη του στη διαδρομή που ακολούθησε ο γιος του για το σχολείο κάθε πρωί. Καθώς θυμήθηκε ότι η τάξη του βρισκόταν στην πίσω δεξιά γωνία του κτιρίου, έτρεξε προς τα εκεί κι άρχισε να σκάβει.

Στο μεταξύ, άρχισαν να καταφθάνουν κι άλλοι απελπισμένοι γονείς, οι οποίοι φώναζαν: «Ο γιος μου!» «Η κόρη μου!» Κάποιοι γονείς, καλοπροαίρετα, προσπάθησαν να τον τραβήξουν πίσω από τα ερείπια λέγοντας του:

«Τελείωσε πια!» «Έχουν σκοτωθεί!» «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα!» «Πήγαινε στο σπίτι σου!» «Έλα , αντιμετώπισε την αλήθεια, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πια!» «Απλώς θα χειροτερέψεις τα πράγματα!»

Απαντούσε σε όλους στερεότυπα: «Θα με βοηθήσετε τώρα;» και συνέχιζε να σκάβει για να βρει το γιο του, σηκώνοντας μία μία τις πέτρες.

Ο δρόμος του Τριωδίου

() π. Συμεών Κραγιόπουλος

Το μεγάλο κακό δεν είναι απλώς ο πόλεμος. Είναι κακό ο πόλεμος, όπως και τόσα άλλα. Δεν ξέρουμε ακόμη τι δεινά μπορεί να βρουν και την ίδια τη χώρα μας, όχι μόνο από την πλευρά του πολέμου αλλά και από άλλης πλευράς. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Είμαστε κουφιοκέφαλοι –με συγχωρείτε για τη λέξη– και θα επιτρέψει ο Θεός να περάσουμε πολλά δεινά, γιατί δεν καταλαβαίνουμε αλλιώς, δεν συνερχόμαστε. Όμως δεν είναι αυτά το μεγάλο κακό. Το μεγάλο κακό είναι η αμαρτία στον άνθρωπο και κυρίως η αμετανοησία. Και άλλη φορά το είπα, το λέω και σήμερα και το τονίζω: Ούτε η αμαρτία είναι το μεγάλο κακό. Είμαστε αμαρτωλοί· τελείωσε. Αυτό είναι δεδομένο. Και επειδή είμαστε αμαρτωλοί, γι’ αυτό έγινε ο Χριστός άνθρωπος και ήλθε να μας σώσει. Η αμετανοησία είναι το μεγάλο κακό.

«Όλοι, με τη δύναμη της προσευχής, μπορούμε να κάνουμε θαύματα»!

 


Μας αφηγείται ο Γέροντας Δανιήλ Κατουνακιώτης: Στην Αλεξανδρούπολη, στην κεντρική λεωφόρο, βάδιζε μια οικογένεια, οι γονείς και το παιδί τους τεσσάρων ετών.

Κάποια στιγμή που χρειάσθηκε να τη διασχίσουν -από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο- το παιδάκι ξέφυγε από το χέρι τους και προπορεύθηκε. Δεν άργησε να γίνει το κακό. Ένα αυτοκίνητο το πήρε στις ρόδες… 

Οι γονείς έντρομοι, δίχως να έχουν προλάβει να δουν το αυτοκίνητο λόγω της ταχύτητός του, πίστεψαν προς στιγμήν ότι το παιδί θα ανεσύρετο λιώμα από τους τροχούς. Ο οδηγός, σαστισμένος κι αυτός, κοκάλωσε το αυτοκίνητο, κάνοντας τα λάστιχα να ουρλιάξουν στην άσφαλτο. 

Εκλογές και σεισμοί

Αλέξης Αλεξάνδρου

Περίοδος εκλογών στο μικρό, σκλαβωμένο και πολύπαθο νησί μας και όλοι έχουν καταπιαστεί με τους υποψήφιους, τις διακαναλικές αναμετρήσεις, τα σχόλια, τις προβλέψεις, τα ποσοστά, τα οικονομικά, τα παρελθοντικά, τα κομματικά. Τα κόκκινα, τα πράσινα και τα γαλάζια.

Η μνήμη μας κοντή, ξεθωριασμένη. Σαν να μη θέλουμε να δούμε την αλήθεια, επιμένουμε στο δικό μας σκοπό, στο δικό  μας δρόμο τον αδιέξοδο της αποστασίας, της κίβδηλης αίσθησης της αυτάρκειας, της πεποίθησης πως όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε μονάχοι  μας. Εμείς, μόνοι μας, δίχως πίστη , δίχως Θεό, δίχως πόθο για τον ουρανό. «Χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν» (Ιωάννη 15,5), μας τονίζει ο Χριστός . Χωρίς Εμένα, τον Δημιουργό σας θα χαθείτε, θα πλανηθείτε μέσα στον κόσμο της φθοράς, θα πεθάνετε σωματικά και πνευματικά από τα πάθη και την αμαρτία. Τίποτε το καλό δεν μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας χωρίς τη δική μου ευλογία και βοήθεια.

«Έχουμε ένα πολιτισμό που θεωρεί το παιδί ως ενόχληση»

Δημήτρης Νατσιός - δάσκαλος

“Χώρες του ήλιου και δεν μπορείτε να αντικρίσετε τον ήλιο, χώρες του ανθρώπου και δεν μπορείτε να αντικρίσετε τον άνθρωπο”
Γιώργος Σεφέρης

 Το παλιό βιβλίο «Nεοελληνικής Γλώσσας» της πρώτης Γυμνασίου περιείχε ένα θαυμάσιο ποίημα του Κωστή Παλαμά με τίτλο «τα σχολειά χτίστε». Το θυμήθηκα, ξαναδιαβάζοντας, παλιό άρθρο ενός Άγγλου δημοσιογράφου, με τίτλο «γεννημένα στην αιχμαλωσία». Με απασχολεί, βασανιστικά θα έλεγα, το γιατί «αγρίεψαν τα παιδιά μας».

Αλληλεγγύη και στη Συρία

Παναγιώτης Λιάκος

Οι πράξεις των Ευρωπαίων και του ελληνικού κράτους ένα πράγμα δείχνουν: ότι δεν θεωρούν ανθρώπους τους Σύρους

Ο φοβερός σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δεν έπληξε μόνο την Τουρκία. Χτύπησε και τη Συρία. Όμως η υποκριτική στάση που κρατούν εκείνοι που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν δείχνει ότι δεν τους καίγεται καρφί για τη Συρία. Τα ΜΜΕ ασχολούνται με το θέμα από ελάχιστα έως καθόλου. Οι πρωτοβουλίες από την πλευρά των κρατών της Δύσης να βοηθηθεί ο λαός της Συρίας από αναιμικές (λόγια δηλαδή) έως ανύπαρκτες.

Φιλανθρωπία «α λα καρτ»: Ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία, αλλά η Συρία «κείται μακράν» για την ελληνική κυβέρνηση!

Ελευθέριος Ανδρώνης

Τελικά η φιλανθρωπία γνωρίζει σύνορα και λαούς; Η κυβέρνηση εγκατέλειψε για 3 μέρες την πολύπαθη και αβοήθητη Συρία, για να μην ξεστρατίσει από το νατοϊκό πρόταγμα.

Σεισμός Τουρκία – Συρία: Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως αν κάποιος άνθρωπος βασιζόταν αποκλειστικά στα ελληνικά κανάλια και τις συστημικές ιστοσελίδες για την ενημέρωση του, θα σχημάτιζε την εντύπωση πως ο τρομακτικός σεισμός των 7,8 ρίχτερ χτύπησε μόνο την νοτιοανατολική Τουρκία και κάπου στα σύνορα με την Συρία, ο εγκέλαδος… τα παράτησε και δεν προχώρησε παραπέρα.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Κυριακή του τελώνη και του Φαρισαίου

 Βασίλειος Όσμπορν Επίσκοπος Σεργκίεβο


Από σήμερα ξεκινήσαμε να ακούμε στην εκκλησία κείμενα παρμένα από το Τριώδιο, το λειτουργικό βιβλίο που περιέχει όλα όσα θα διαβαστούν ή θα ψαλλούν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής. Ακούσαμε τα κείμενα αυτά για πρώτη φορά χθες το βράδυ στον Εσπερινό. Οι εσπερινές ακολουθίες αποτελούν σημαντική προετοιμασία για τη γιορτή της επόμενης ημέρας. Σ’ αυτές είναι που μπορεί κανείς να βρει πολλά απ’ τα στοιχεία που έχει η Εκκλησία να διδάξει. Μέσα από αυτές είναι που προετοιμάζεται η καρδιά και το μυαλό μας, προκειμένου να συμμετέχει στα Άχραντα Μυστήρια.

Μετάνοια σημαίνει…

Άγιος Δημήτριος του Ροστώφ


Να κρατάς αδιάκοπα την ψυχή σου σε κατάστασι μετανοίας και πένθους. Διαπίστωσε και τις πιο ασήμαντες αδυναμίες σου και πολέμησέ τες.

Αν αδιαφορήσης για τις μικρές πτώσεις και τα μικρά αμαρτήματα, να είσαι βέβαιος ότι θα δεις κάποτε τον εαυτό σου ν’ αδιαφορή και για τα μεγάλα. Από την πιο φευγαλέα και λεπτή αμαρτωλή σκέψι γεννιέται κάποτε το πιο σοβαρό αμάρτημα.

Αρχή της σωτηρίας είναι η αρχή της μετανοίας. Αρχή της μετανοίας είναι η αποχή από την αμαρτία. Αρχή της αποχής από την αμαρτία είναι η καλή πρόθεσις, η αγαθή προαίρεσις.

Ο άνθρωπος «μοιάζει» με ένα μολύβι!

 


Ένα αγόρι παρακολουθούσε τη γιαγιά του, καθώς έγραφε κάτι σαν επιστολή και σε κάποια στιγμή τη ρώτησε:

-Γιαγιά, τι γράφεις; Είναι κάτι για μένα;

Η γιαγιά σταμάτησε το γράψιμο και είπε στον εγγονό της:

-Ναι, γράφω για σένα, αγόρι μου. Το σημαντικότερο, όμως, δεν είναι οι λέξεις, αλλά το μολύβι που χρησιμοποιώ. Ελπίζω να είσαι σαν το μολύβι, που θα χρησιμοποιήσεις και συ, όταν θα μεγαλώσεις.

Το αγόρι κοίταξε πολύ περίεργα το μολύβι. Δεν έδειχνε τίποτε το ιδιαίτερο.

-Τι εννοείς γιαγιά; Είναι σαν όλα τα άλλα μολύβια που έχω δει, είπε.

-Αυτό εξαρτάται από το πώς βλέπεις τα πράγματα, του απάντησε η γιαγιά του και συνέχισε. Ο άνθρωπος «μοιάζει» με ένα μολύβι! Ναι! Και μάλιστα σε πέντε σημεία! Αν τα προσέξεις θα θυμάσαι πάντα πως πρέπει να ζεις και να συμπεριφέρεσαι μέσα στον κόσμο.

Αυτά τα σημεία είναι τα εξής:

«Καταγράφεται παγκοσμίως ραγδαία αύξηση της θνητότητας εκτός από τις χώρες που δεν εμβολιάστηκαν μαζικά»

 


“Βόμβα” από τον Ιταλό ενδοκρινολόγο Τζιοβάνι Φραντζέσε στον FOCUS FM 103.6!

Για την πανδημία της Covid, όπως τη βίωσε η γειτονική Ιταλία και τα όσα την ακολουθούν μέχρι σήμερα, μίλησε στον FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο Ιταλός ενδοκρινολόγος, Τζιοβάνι Φραντζέσε.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Πόσους ήρωες, πόσους αγίους, πόσους "αγγέλους" χρειάζεσαι Ελλάδα, για να κοιτάξεις προς τα πάνω;

Τάσος Παπακώστας

Δεν κλαίω όσους παίρνουν ανηφοριές!

Δεν κλαίω τον Παλληκαρίδη!

Δεν κλαίω τον Καραθανάση, τον Γιαλοψό, τον Βλαχάκο!

Δεν κλαίω τον Σολωμού!

Δεν κλαίω τον Ισαάκ!

Δεν κλαίω τον Σιαλμά!

Δεν κλαίω τον Ηλιάκη!

Δεν κλαίω τον Κατσίφα!

Δεν κλαίω τον Τουρούτσικα!

Μόνο κλαίω για αυτή την χώρα που με τόσους "αγγέλους", αδυνατεί να πετάξει...

Αξίες - Τι βάζεις πάνω από όλα

Αλέξης Αλεξάνδρου

Το θέμα είναι οι αξίες σου. Ποιές είναι, πόσο αντέχουν στον χρόνο. Μέχρι που χρειάζεται να φτάσεις για να τις διαφυλάξεις. Τι θα δώσεις, τι θα θυσιάσεις, πόσο θα σου κοστίσει για να τις κρατήσεις.

Το θέμα είναι οι αξίες σου. Τι βάζεις πάνω από όλα, ποιός είναι ο Θεός σου. Το χρήμα, η δόξα, η σάρκα, οι ηδονές, ο εαυτός σου, η οικογένεια σου, το προφίλ σου, η γνώμη των άλλων, η καλοπέραση σου, η αγάπη, η αλήθεια, η δικαιοσύνη, ο Χριστός;

Του Μέγα, του Λέων, του επικεφαλούς

Παναγιώτης Λιάκος

Η πανδημία της αγραμματοσύνης διαρκώς εξαπλώνεται, αλλά, ευτυχώς, υπάρχει αντίδοτο: το διάβασμα!

Λένε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Δίκιο έχουν. Δεν λένε, όμως, ότι μεγάλα πυρότουβλα εκτοξεύονται από το υπουργείο Παιδείας, και ειδικά από το γραφείο της υπουργού.

Στις 30 Ιανουαρίου 2023 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου το μήνυμα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Εκεί διαβάζουμε: «Αγαπητοί μας μαθητές, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, στις 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη τριών Αγίων, προστατών των μαθητών και των γραμμάτων: του Βασιλείου του Μέγα, του Γρηγορίου Ναζιανζηνού του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου».

Γλυκύτερη είναι η μάνα

Δημήτριος Νατσιός

(Το παρόν κείμενο αφιερώνεται στα λαμπρά παλληκάρια, τους δύο πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας, που τους πήρε στα φτερά της η Δόξα και στις μάνες τους, με την ευχή η Θεομάνα μας να τις παρηγορεί).

Στὴν ἀρχὴ τῶν ἀπομνημονευμάτων του, ὁ στρατηγὸς Μακρυγιάννης, διηγεῖται τὸ πῶς σώθηκε ὁ ἴδιος καὶ ἡ φαμελιά του ἀπὸ τοὺς Τούρκους τοῦ Ἀλήπασα. «Γκιζεροῦσαν δεκαοχτὼ ἡμέρες εἰς τὰ δάση κι ἔτρωγαν ἀγριοβέλανα καὶ ἐγὼ βύζαινα», γράφει. Θέλησαν νὰ περάσουν ἕνα γεφύρι ποὺ τὸ «φύλαγαν οἱ Τοῦρκοι» καὶ γιὰ νὰ μὴν κλάψει ὁ νεογέννητος Μακρυγιάννης καὶ «χαθοῦνε ὅλοι», τὸν ἄφησαν στὸ δάσος. «Τότε μετανογάει ἡ μητέρα μου καὶ τοὺς λέει: «Ἡ ἁμαρτία τοῦ βρέφους θὰ μᾶς χάση», τοὺς εἶπε «περνᾶτε ἐσεῖς καὶ σύρτε εἰς τὸ τάδε μέρος καὶ σταθῆτε… τὸ παίρνω κι ἂν ἔχω τύχη καὶ δὲν κλάψη, διαβαίνουμε». Νίκησε τὸ ἀνίκητο μητρικὸ ἔνστικτο. Καί, γράφει ὁ πολύπαθος ἀγωνιστής, «ἡ μητέρα μου καὶ ὁ Θεὸς μᾶς ἔσωσε» (ἔκδ. «Ζαχαρόπουλος», σελ. 178).

Στην Γερμανία δίνονται αποζημιώσεις για τις βλάβες από τα mRNA σκευάσματα – Στην Ελλάδα οι θεσμοί σφυρίζουν αδιάφορα

Ελευθέριος Ανδρώνης

Στην Γερμανία ξεκίνησαν να δίνονται εκατοντάδες αποζημιώσεις για τα θύματα παρενεργειών των πειραματικών σκευασμάτων mRNA, αλλά στην Ελλάδα κάτι τέτοιο φαντάζει ακόμα αδιανόητο.

Σε μια άλλη πραγματικότητα, σε έναν άλλον κόσμο, σε ένα άλλο σύμπαν από την τραγική πραγματικότητα της Ελλάδας, στην Γερμανία συγκεκριμένα, ξεκίνησαν να δίνονται αποζημιώσεις για τις βλάβες στην υγεία που έχουν προκληθεί από τον εμβολιασμό κατά της Covid – 19.