Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

«Κάποιοι θέλουν να γίνουμε μόνο νούμερα…»

Γέροντος Ιουστίνου Πίρβου

Σκοπός μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης, τούτη την ώρα, δεν είναι άλλος από την διάλυση του ανθρώπου και τη διάλυση της επαφής μεταξύ των ανθρώπων…

Κάποιοι θέλουν να γίνουμε μόνο νούμερα, όπως οι κρατούμενοι. Προσπαθούν να διαλύσουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό.

Είναι μια προσπάθεια να γίνει η κοινωνία “ρομπότ”».

Σιγά – σιγά θα εξαφανιστεί απ’ αυτήν ο κανονικός άνθρωπος και θα μείνουν μόνο τα ρομπότ που ελέγχονται από τάχα ‘’ανώτερους’’ ανθρώπους, εκείνους που διευθύνουν τον κόσμο. Ο σημερινός πολίτης μας είναι τυφλωμένος, δεν καταλαβαίνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και δέχεται σαν ζώο την προσωπική του διάλυση.

Πρέπει εμείς να διαλύσουμε εκ των προτέρων αυτό το ηλεκτρονικό σύστημα, να κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να μην δεχτούμε αυτήν τη νέα ηλεκτρονική τάξη πραγμάτων, αυτόν τον ‘πολιτισμό’’ της εικόνας και των οπτικών μέσων στο διαδίκτυο.

Παρατηρούμε την μείωση της αξίας του ανθρώπου ο οποίος ολισθαίνει από πρόσωπο σε όνομα και, τέλος σε αριθμό.

Ο άνθρωπος όμως μοιάζει στον Θεό, είναι πλασμένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν Του και διαθέτει έμφυτα μέσα του όλα τα αποθέματα, ώστε να μην πέσει στην ύπουλη παγίδα. Ας μην πουλήσουμε την ελευθερία μας και το δικαίωμά μας να μοιάζουμε στον Ύψιστο Θεό!

Ο ηλεκτρονικός διωγμός είναι χειρότερος από άλλους. Παρατηρήστε σε τι βαθμό γνώσης έφθασε τώρα η επιστήμη, πως αναπτύχθηκε η τεχνολογία. Όσο πιο εξελιγμένη είναι η τεχνολογία των ανθρώπων , τόσο πιο αποτελεσματικός είναι ο διωγμός.

Τους ανθρώπους αυτούς εγώ τους βλέπω σαν δούλους του σατανά, και πιστεύω ότι εκείνοι που χρησιμοποιούν την τεχνική αυτή με κακό σκοπό, εις βάρος του ανθρώπου, είναι πρόδρομοι του Αντιχρίστου…

Πιστεύω ότι, αν δημιουργήσουμε μία πνευματική ενότητα και αντισταθούμε μαζί, ο Θεός θα μας λυπηθεί.

Επειδή μόνοι μας δεν θα αντέξουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο αυτοί θέλουν να μας χωρίσουν.

Η αγάπη και η προσευχή έχουν πολλή δύναμη και η τεχνολογία τους θ’ αποδειχθεί αδύναμη, όπως λέει και ο Θεός στο Ευαγγέλιο: «Ου γαρ είσι δύο ή τρείς συνηγμένοι εις τό εμόν όνομα, εκεί είμι εν μέσω αυτών» (Ματθ. Ιή:20)(σ. 143).

*****

Η τεχνολογία γεννά τέρατα!

Το σφράγισμα του ανθρώπου δεν είναι ακριβώς κοντά, αλλά ούτε μακρυά. Πολύ λίγοι θα γλυτώσουν από το σφράγισμα, όμως, αν σφραγιστούμε δια της βίας δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι, αλλά αυτοί. Σημασία έχει να μην υποχωρήσεις και να πεθάνεις ως μάρτυρας. Αυτό είναι το σημαντικό!

Εδώ όμως παίζει ρόλο και η πνευματική κατάσταση. Όσο πιο προετοιμασμένος είσαι, πνευματικά, τόσο λιγότερο θα επηρεαστεί η λογική σου και θα έχεις και τη δύναμη να γίνεις μάρτυρας. Όλη η ζωή του χριστιανού πρέπει να είναι μια προετοιμασία για να πεθάνει ως μάρτυρας…

Όσο αυξάνονται οι γνώσεις μας τόσο απομακρυνόμαστε από τον Θεό ενώ, κανονικά, η γνώση θα έπρεπε να μας φέρει πιο κοντά Του. Αυτό συμβαίνει σε όσους επενδύουν στη γνώση, επειδή δεν έχουν ταπείνωση και ερευνούν με αλαζονεία. Πάντα πρέπει να φοβόμαστε μήπως μας εγκαταλείψει ο Θεός και παγιδευτούμε στα δίχτυα του εχθρού. Χωρίς τον άγιο φόβο Θεού παρασυρόμαστε στις πλάνες του μυαλού μας. Ας φροντίσουμε να μη χαλαρώνει η πνευματική μας δύναμη, για να μη γινόμαστε λεία του κακού…

 ΠΗΓΗ simeiakairwn

3 σχόλια:

  1. Φοβερό άρθρο και πρώτα ο Θεός θα ειπωθούν πολλά κάποια άλλη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας λέει ο Γέροντας Ιουστίνος Πίρβου:

    Κάποιοι θέλουν να γίνουμε μόνο νούμερα, όπως οι κρατούμενοι.

    Και πώς θα συμβεί αυτό;

    Αυτά τα νούμερα (δηλαδή εμείς) θα είναι συνδεδεμένα με υπολογιστές και αυτοί οι υπολογιστές στη συνέχεια θα είναι συνδεδεμένοι με έναν παγκόσμιο υπολογιστή πού θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες (το πιθανότερο) ή στο Στρασβούργο.

    Φανταστείτε τι δυνατότητες θα έχει ένας παγκόσμιος υπολογιστής που θα ελέγχει τις τύχες όλων των ανθρώπων της γης.

    Μας λέει στη συνέχεια ο Γέροντας Ιουστίνος:

    Η τεχνολογία γεννά τέρατα!

    Ο Χίτλερ με την μηδαμινή τεχνολογία και το φακέλωμα εκείνης της εποχής μπόρεσε και ανακάλυψε στις χώρες που κατείχε σχεδόν όλους τους Εβραίους και τους Αθίγγανους.
    Έστειλε στον θάνατο 6 εκατομμύρια Εβραίους από τα οποία τα 3 εκατομμύρια βρισκόταν στην Πολωνία.

    Για φανταστείτε τώρα κάποιον άλλον (δηλαδή τον αντίχριστο), που θα έχει στην κατοχή του όλη την ιδιωτική ζωή του καθενός.
    Θα γνωρίζει το φρόνημα και το πιστεύω του καθενός, πού βρίσκεται πού κινείται και πώς σκέφτεται.
    Θα έχει την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να του αφαιρεί το δικαίωμα, το να αγοράζει και να πουλάει, δηλαδή να του στερεί αμέσως το δικαίωμα της επιβίωσης.

    Θα κάνω μία παρένθεση και θα κλείσω με αυτό για σήμερα..

    Από τεχνολογία και ορθογραφία, δεν γνωρίζω καλή, τα λέω φωνητικός μέσα από ένα tablet και τα γράφει αυτό.
    Όταν ένα απλό tablet έχει τέτοιες δυνατότητες, για φανταστείτε τι δυνατότητες θα έχει ένας παγκόσμιος υπολογιστής και τη τεχνητή νοημοσύνη θα διαθέτει!

    Πρώτα ο Θεός θα συνεχίσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συνεχίσω μέσα από το άρθρο του Γέροντα Ιουστίνο Πίρβου:

    Εδώ όμως παίζει ρόλο και η πνευματική κατάσταση.
    Όσο πιο προετοιμασμένος είσαι, πνευματικά, τόσο λιγότερο θα επηρεαστεί η λογική σου και θα έχεις και τη δύναμη να γίνεις μάρτυρας.

    Όλη η ζωή του χριστιανού πρέπει να είναι μια προετοιμασία για να πεθάνει ως μάρτυρας…

    Ο Στρατιώτης του Χριστού, είναι όπως ο στρατιώτης που βρίσκεται στο στρατόπεδο..

    Για φανταστείτε ένα στρατιώτη που ενώ είχε το όπλο, δεν έκανε ποτέ του ούτε μία βολή σε στόχο, δεν έκανε ποτέ του ασκήσεις πολέμου, πορείες και γενικώς καμία εκπαίδευση.
    Και ξαφνικά γίνεται πόλεμος, έχει καμία ελπίδα να νικήσει αυτός ο στρατιώτης, ούτε καν να επιβιώσει, θα σκοτωθεί από την πρώτη σφαίρα κιόλας.

    Το ίδιο συμβαίνει και σε μας τους Χριστιανούς, χωρίς να είμαστε μπαρουτοκαπνισμένοι, νομίζουμε θα δώσουμε μάχη την τελευταία στιγμή και θα νικήσουμε .

    Όταν μιλάμε να ετοιμαζόμαστε για Εκκλησία κατακομβών, δεν εννοούμε θα έρθει η στιγμή που θα πάμε στην Εκκλησία μέσα στις κατακόμβες, αλλά να έχει γίνει προετοιμασία για να μπορέσουμε να μπούμε στις κατακόμβες.
    Νηστεία, προσευχή, αγρυπνία, στερήσεις, και μετά να ευεργετούμε τον πλησίον.

    Όλα αυτά ελκύουν την Χάρη του Θεού, μόνο η προαίρεση είναι δική μας, ακόμα και το να προσευχόμαστε, να αγρυπνούμε, να ελεούμε, όλα είναι δωρεές του Αγίου Πνεύματος.

    Διαβάζουμε πάλι στο άρθρο:

    Πάντα πρέπει να φοβόμαστε μήπως μας εγκαταλείψει ο Θεός και παγιδευτούμε στα δίχτυα του εχθρού.

    Αυτό πρέπει να ζητούμε πάντοτε, το έλεος και την βοήθεια του Αγίου Τριαδικού Θεού μας.

    Γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι πέφτουν σε αυτήν την παγίδα.
    Νομίζουν ότι θα πάρουν τι νέα ταυτότητα και μετά δεν θα πάρουν το τσιπάκι.
    Μα όλα τα κάνει η Χάρις του Θεού, άμα φύγει η Χάρις του Θεού από πάνω μας, μετά δεν υπάρχει καμία μετάνοια και καμιά επιστροφή.
    Γιατί αρνηθήκαμε το Άγιο Βάπτισμα και το Άγιο Χρίσμα.

    Το Βάπτισμα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Ο υποψήφιος, ή ο Ανάδοχος εκ μέρους του, θα πρέπει να αρνηθούν τον διάβολο και να συνταχθούν με τον Χριστό.

    Ο υποψήφιος και ο Ανάδοχος στρέφονται προς τη Δύση, επειδή η Δύση είναι η χώρα του ορατού σκότους, ο δε διάβολος είναι ο ίδιος το σκοτάδι και στο σκοτάδι έχει το βασίλειό του.
    Γι’ αυτό λέει ο Άγιος Κύριλλος στους φωτιζόμενους: «Γυρίζοντας συμβολικά προς τη Δύση, αποτάσσεσθε αυτόν τον σκοτεινό και ζοφερό άρχοντα».

    Ο υποψήφιος, ή ο ανάδοχος εκ μέρους του, ερωτάται τρεις φορές αν απαρνείται τον Σατανά, αν ξεκόβει κάθε σχέση με τον διάβολο (αυτό σημαίνει το αποτάσση – αποτάσσομαι).

    Ο Ιερέας: «Αποτάσση τω Σατανά; και πάσι τοίς έργοις αυτού; και πάση τη λατρεία αυτού; και πάσι τοις αγγέλοις αυτού; και πάση τη πομπή αυτού;»

    Ο ανάδοχος: «Αποτάσσομαι».

    Όταν όμως πάρεις κάτι που έχει πάνω τη σφραγίδα του διαβόλου και ταυτότητα σημαίνει ταύτιση, τότε αναιρείς όλα όσα είπες εσύ ή ο Ανάδοχος σου στην Βάπτιση, φεύγει από πάνω σου η Χάρις του Θεού και δεν έχεις πλέον καμία ελπίδα σωτηρίας.
    Γιατί έχεις συνταχθεί πλέον με τον διάβολο και ο Θεός σέβεται την ελευθερία σου και δεν καταργεί το αυτεξούσιο σου.

    Δεν έρχονται δύσκολοι καιροί, είμαστε ήδη στους δύσκολους καιρούς.
    Σε λίγο θα στερούμαστε και τα απαραίτητα, ο αντίχριστος θα έρθει ως ευεργέτης του κόσμου.

    Εμείς οι συνειδητή Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ας βλέπουμε όλα τα επερχόμενα ως αφορμές για να προκόβουμε πνευματικά.
    Μας προετοιμάζει ο Χριστός μας.

    Για φανταστείτε έναν αθλητή που δεν έχει τρέξει όλο το χρόνο να πάει να τρέξει σε μαραθώνιο, στα πρώτα 100 μέτρα θα τον μαζεύουν.

    Για αυτό ας προσέξουμε μην πάθουμε και εμείς το ίδιο.

    Πρώτα ο Θεός σε κάποιο άλλο άρθρο θα αναφερθούμε στην ηλεκτρονική σκλαβιά που θέλουν να μας επιφέρουν.

    Όλοι αυτοί που θα το δεχτούν αυτό, θα δαγκώνουν τη γλώσσα τους από τις συμφορές που θα τους βρουν, θα τρέχουν στα μνήματα και θα φωνάζουν βγείτε εσείς οι πεθαμένοι να μπούμε εμείς οι ζωντανοί.


    ΑπάντησηΔιαγραφή