Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Τα νησιά μας, η ζωή μας!

Νίκος Ταμουρίδης*

Η Τουρκία έχει φτάσει σε έσχατο όριο πρόκλησης κατά της πατρίδας μας! Επιμένει πεισματικά στις ανήκουστες και ανιστόρητες διεκδικήσεις της

Τώρα, μας απειλεί τελείως απροκάλυπτα γιατί θέλουμε να αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα νοτίως της Κρήτης, ενώ ο νέο-Χαλίφης και τα φερέφωνά του μας εγκαλούν παγκοσμίως και διατυμπανίζουν την πρόθεσή τους να επιτεθούν εναντίον μας, αν δεν αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά μας!

Η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, με επέκταση της επιρροής της σε κρίσιμες γεωπολιτικά περιοχές, όπως Βόρ. Συρία, Βόρ. Ιράκ, Λιβύη, Αζερμπαϊτζάν, κερδίζει έδαφος. Ο Ερντογάν, με την ένοχη ανοχή ΕΕ-ΝΑΤΟ, «τεντώνει το τόξο προς Ανατολάς για να ρίξει το βέλος του προς τη Δύση»! Άραγε, ποιος έχει σειρά;

Τα τελευταία γεγονότα (μυστικές συνομιλίες), καθώς και πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και από τουρκικά μέσα, φέρουν την Τουρκία, με την επιδιαιτησία της Γερμανίας, να επιμένει πεισματικά στην αποστρατικοποίηση των νησιών μας. Λέγεται μάλιστα, ότι η Τουρκία, ως ένδειξη μη ύπαρξης απειλής, θα δεχθεί πρόταση της Γερμανίας να αποσύρει την 4η Τουρκική Στρατιά (Αιγαίου) από τον χώρο της Ιωνίας, απέναντι από τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.

Μια τέτοια εξέλιξη αποστρατικοποίησης και απόσυρσης ισχύος από τα νησιά, αν γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα, θα καταστεί, χωρίς καμία αμφιβολία, καταστρεπτική για τη χώρα μας, με διαστάσεις βέβαιης εθνικής τραγωδίας!

Πιστεύει κανείς ότι οι Τούρκοι θα απομακρύνουν τις αποβατικές και λοιπές ειδικές δυνάμεις της 4ης Στρατιάς από το Αιγαίο; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει στις τουρκικές «εγγυήσεις» και στην τήρηση των τουρκικών υπογραφών; Έστω και αν αυτό (η απόσυρση) συμβεί, όποτε η Τουρκία θέλει, οι ταχυκίνητες αυτές δυνάμεις της μπορούν σε χρόνο ρεκόρ να επανέλθουν στο Αιγαίο, ενώ οι δικές μας ενισχύσεις δεν θα προλάβουν να ανταποκριθούν σε τέτοια επιχειρησιακή απαίτηση.

Μήπως υποσχέθηκε κανείς «μεγάλος» ότι θα εγγυηθεί τα σύνορά μας και ησυχάσαμε; Είναι διαχρονικά ιστορικά αποδεδειγμένο ότι τα σύνορα της Ελλάδας τα φυλάνε μόνο Έλληνες, ούτε Αμερικάνοι, ούτε Ρώσοι, ούτε Γερμανοί, ούτε άλλοι Ευρωπαίοι!

Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί στην κυβέρνηση η μία υποχώρηση στις ορέξεις των εξ ανατολών βαρβάρων διαδέχεται την άλλη; Μέχρι πότε η πολιτική του ερωτήματος «θέλετε να κάνουμε πόλεμο;» θα συνεχίζει να αντιπαρέρχεται την ατίμωση του Στρατού και του λαού μας με τις καθημερινές παραβάσεις και παραβιάσεις των εθνικών μας δικαίων από την Τουρκία; Μέχρι πότε η πολιτική «Στρατηγικής υπομονής για την ειρήνη» θα συγκαλύπτει την πολιτική αδυναμία και την διπλωματία επιπέδου νηπιαγωγείου;

Επιτέλους η «λατρεία της εξουσίας» και το «πολιτικό κόστος» του θλιβερού σύγχρονου πολιτικού προσωπικού πρέπει να πάψουν να προηγούνται του Εθνικού συμφέροντος.

Ζούμε σε ένα κόσμο που μόνο ειρηνικός δεν είναι, ο δε περίγυρός μας είναι ένα πεδίο θερμών και λοιπών πολεμικών συγκρούσεων. Η μερική έστω αποστρατικοποίηση των νησιών μας ισοδυναμεί με εθνική αυτοκτονία! Επιπλέον, η ολοένα διογκούμενη λαθρομεταναστευτική λαίλαπα αποτελεί σημαντική υποθάλπουσα απειλή για την άμυνά τους. Επομένως, τέτοια υποχώρηση κινείται πέρα και από τα όρια της προδοσίας.

Τα νησιά μας όχι μόνο δεν πρέπει να αποστρατικοποιηθούν, αλλά αντιθέτως να συμπληρωθούν στο 100% σε προσωπικό και μέσα! Και επιπλέον, να οργανωθεί σε όλα πλήρης «παλλαϊκή άμυνα»!

Τέλος, απευθυνόμενοι στην Κυβέρνηση, λέμε: Τα νησιά μας είναι η ζωή μας! Τα νησιά μας είναι η επιβίωση της Ελλάδας! Κάντε τα νησιά απόρθητα κάστρα! Κι ας ουρλιάζουν οι πάσης φύσεως λύκοι!

                                                                                                              

*Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου