Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Να γίνετε ραντάρ γιατί τα πράγματα ζορίζουν!

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Να γίνετε ραντάρ, γιατί και τα πράγματα ζορίζουν. Θα διοργανώσουμε ένα συνεργείο προσευχής. Να κάνετε πόλεμο με το κομποσχοίνι.

Με πόνο να γίνεται η προσευχή. Ξέρετε τί δύναμη έχει τότε η προσευχή;

Πολύ πληγώνομαι, όταν βλέπω μοναχούς να ενεργούν ανθρωπίνως και όχι με την προσευχή δια μέσου του Θεού στα δυσκολοκατόρθωτα ανθρωπίνως. Ο Θεός μπορεί όλα να τα τακτοποιήση.

Μην ξεχνάτε ότι περνούμε δύσκολους καιρούς και χρειάζεται πολλή προσευχή. Να θυμάστε την μεγάλη ανάγκη που έχει ο κόσμος σήμερα και την μεγάλη απαίτηση που έχει ο Θεός από μας για προσευχή. 

Να εύχεσθε για την γενική εξωφρενική κατάσταση όλου του κόσμου, να λυπηθή ο Χριστός τα πλάσματά Του, γιατί βαδίζουν στην καταστροφή. Να επέμβη θεϊκά στην εξωφρενική εποχή που ζούμε, γιατί ο κόσμος οδηγείται στην σύγχυση, στην τρέλλα και στο αδιέξοδο.

Μάς κάλεσε ο Θεός να κάνουμε προσευχή για τον κόσμο, που έχει τόσα προβλήματα! Οι καημένοι δεν προλαβαίνουν έναν σταυρό να κάνουν. Εάν εμείς οι μοναχοί δεν κάνουμε προσευχή, ποιοί θα κάνουν;

Πρέπει να βοηθήσουμε με την προσευχή τον κόσμο όλο, να μην κάνη ο διάβολος ό,τι θέλει. Έχει αποκτήσει δικαιώματα ο διάβολος. Όχι ότι τον αφήνει ο Θεός, αλλά δεν θέλει να παραβιάση το αυτεξούσιο.

Γι᾿ αυτό εμείς να βοηθήσουμε με την προσευχή. Όταν πονάη κανείς για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο και προσεύχεται, τότε βοηθιούνται οι άνθρωποι, χωρίς να παραβιάζεται το αυτεξούσιο.

ΠΗΓΗ vimaorthodoxias

1 σχόλιο:

  1. Οι πόλεμοι, οι πείνες, οι επιδημίες, οι φυσικές καταστροφές και οι σεισμοί κατά τόπους κατονομάζονται από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό ως σημάδια που θα προηγηθούν της Δευτέρας Παρουσίας (Κατά Ματθ. ΚΔ΄6-8, Κατά Λουκ. ΚΑ΄ 9-11).

    Προσέχουμε ότι ενώ πρόκειται για φαινόμενα που επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της ιστορίας, όμως ο Κύριος τα αναφέρει ως σημεία της εσχάτης εποχής, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά θα αποτελούν «αρχή των ωδίνων», δηλαδή αρχή των πόνων του τοκετού, την αρχή του τέλους όπως θα λέγαμε.
    «Ωδίνες» ονομάζονται οι πόνοι της εγκύου, που αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση και οδηγούν στη γέννα.
    Πρόκειται λοιπόν για πολέμους, πείνες, αρρώστειες, σεισμούς και θεομηνίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αποτελούν την αρχή γεγονότων που θα κλιμακώνονται για να οδηγήσουν στην εμφάνιση του Αντιχρίστου, του «γιου της απωλείας» (Β΄Θεσ. Β΄3) και «βδελύγματος της ερημώσεως» (Κατά Ματθ. ΚΔ΄15) που θα γεννήσει ο αμαρτωλός κόσμος.

    Οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι σεισμοί, οι αρρώστιες και όλα αυτά τα περίεργα γεγονότα, που συμβαίνουν στις ημέρες μας σε ολόκληρο τον Πλανήτη μας, φανερώνουν την ΟΡΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ για την απομάκρυνση του σημερινού ανθρώπου από την ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ!

    Ο Διάβολος χορεύει!

    Παλαιότερα σε κάθε μορφή θεομηνίας οι Κληρικοί προσκαλούσαν τους πιστούς και οι Πιστοί τρέχαμε στον Ιερό Ναό, για να προσευχηθούμε και να παρακαλέσουμε τον Πανάγαθο Θεό να μας λυτρώσει από τα δεινά και να μας σώσει από την λαίλαπα, από τον σεισμό, από την καταιγίδα, την θεομηνία, από την πυρκαγιά κλπ.
    Και ο Φιλάνθρωπος Κύριος έκανε συνεχώς ΘΑΥΜΑΤΑ!

    Δυστυχώς σήμερα μόνο τον Θεό δε θυμόμαστε.

    Και δυστυχώς οι μητροπόλεις Βόλου και Λαρίσης πρωτοστατούν στη λεγόμενη μεταπατερική θεολογία. (Αυτή τη διάολοεφεύρεση).
    Κοιμίζουν τον Λαό με τις νέες ταυτότητες ότι τάχα δεν είναι τίποτα.

    Βλέποντας αυτή την βιβλική καταστροφή σπαράζει η καρδιά του ανθρώπου.

    Και ας μην ξεχνάμε τι έγινε προ ολίγων μηνών στα Τέμπη εκεί που συγκρούστηκαν τα δύο τα τρένα και εκεί ακριβώς πού είναι ο Πηνειός ποταμός:

    Στο Αγιον Ορος
    Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η κυβέρνηση για να αποφευχθεί μια νέα συγκέντρωση στην περιοχή των Τεμπών, όπου έλαβε χώρα το έγκλημα, έδωσε εντολή η Εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστί» να μη φτάσει στα Τέμπη, και να πάει κατευθείαν από το Αγιον Ορος στην Αθήνα.

    Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφημερίδα, η Εικόνα ήταν προγραμματισμένη να ταξιδέψει από το Αγιον Ορος με προορισμό την Αθήνα και ενδιάμεση στάση στα Τέμπη. (Εκεί ακριβώς που περνάει ο Πηνειός ποταμός).
    Εκεί ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί ένα τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και προσκύνημα των πιστών.

    Οπως είναι εύκολα κατανοητό, στο σημείο θα έσπευδε πολύς κόσμος, και φαίνεται πως ορισμένοι σκέφτηκαν πως υπήρχε κίνδυνος η θρησκευτική συγκέντρωση να μετατραπεί σε ένα αντικυβερνητικό συλλαλητήριο εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Κάπως έτσι, κι ενώ όλα ήταν έτοιμα και προγραμματισμένα, ξαφνικά η απόφαση άλλαξε και η Εικόνα έφτασε κατευθείαν στην Αθήνα χωρίς ενδιάμεση στάση στα Τέμπη.

    Ήρθε η ώρα να πέσουμε στα γόνατα και να προσευχηθούμε, να μετανοήσουμε ειλικρινά.
    Βλέπουμε πλέον ότι από τη μία στιγμή στην άλλη δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.
    Οι μητροπολίτες πλέον αντί να μιλούν για μετάνοια μιλούν για μία φλύαρη αγαπολογία.
    Γιατί δεν πιστεύουν πλέον εις Έναν Θεό
    αλλά εις έναν εγωισμό.

    Υπεραγία Θεοτόκε σώσον την Πατρίδα μας και τον κόσμον όλον.
    Και λύτρωσαι ημάς από όλα τα δεινά που μας αναμένουν.

    Είναι η Μάνα μας και δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή