Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Αν κολλήσεις COVID... στόχος η αποφυγή νοσηλείας

Παντελής Οικονόμου - Ιατρός πρ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

O επικαιροποιημένος αλγόριθμος (11/2021) [1] από τον ΕΟΔΥ για τους μη νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19, επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που οδηγούν σε αυξημένες νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που παρατηρούμε υψηλά επίπεδα θετικών ατόμων στον SARS-CoV-2 (6.000-7.000 καθημερινώς), νοσηλειών και θανάτων.

Τονίζω κάποια βασικά σημεία των επίσημων επικαιροποιημένων, αλλά αποτυχημένων από την εμπειρία σχεδόν 2 ετών, συστάσεων.

«Δεν χορηγείται ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Ο ασθενής παρακολουθεί την θερμοκρασία του και τον κορεσμό οξυγόνου με οξύμετρο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Προτείνεται καλή ενυδάτωση, λήψη αντιπυρετικών και κλινοστατισμός μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού».

Η αποτυχημένη συνταγή δύο ετών.

Περιμένουμε απλώς να δούμε αν θα είμαστε οι τυχεροί που δεν θα νοσήσουμε βαριά ή αν θα καταλήξουμε στο νοσοκομείο με υποξυγοναιμία, πολυοργανική ανεπάρκεια και θρομβώσεις.

Αυτό δεν λέγεται ιατρική, λέγεται Ρώσικη ρουλέτα.

Τι μας λέει λοιπόν ο ΕΟΔΥ;

«ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χορηγούνται τα παρακάτω σκευάσματα σε ασθενείς με COVID-19 που δεν νοσηλεύονται….

• Ιβερμεκτίνη

• Δεξαμεθαζόνη ή άλλα κορτικοειδή

• Αζιθρομυκίνη ή Κλαριθρομυκίνη ή κινολόνες

• Ηπαρίνη ή άλλα αντιπηκτικά φάρμακα

• Χλωροκίνη / Υδροξυχλωροκίνη

• Κολχικίνη»

Aς τα πάρουμε ένα ένα.

Η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη είναι τα βασικά φάρμακα που μπλοκάρουν την αναπαραγωγή του ιού και ενισχύουν την αντι-ιϊκή δράση του ψευδαργύρου.

Τα χρειαζόμαστε ακριβώς στις πρώτες μέρες των συμπτωμάτων, έστω και αν αυτά περιλαμβάνουν απλή κόπωση ή λίγη καταρροή.

Ο ιός μπορεί να δημιουργήσει συστηματική φλεγμονή, αν του επιτρέψουμε να πολλαπλασιαστεί.

Η υδροξυχλωροκίνη συνταγογραφείται και η ιβερμεκτίνη παρασκευάζεται σε τουλάχιστον 6 φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μετά από χειρόγραφη ιατρική συνταγή.

Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα φαρμακεία και σε άλλες πόλεις που τα παρασκευάζουν στις απαιτούμενες για τον κάθε ασθενή ποσότητες.

Αν περιμέναμε να πάρουν επίσημη έγκριση χρήσης από το διεφθαρμένο φαρμακευτικό-ιατρικό κατεστημένο, θα περιμένουμε χρόνια.

Ο χρόνος τρέχει και δεν μπορούμε να περιμένουμε να χάνονται ζωές.

Αντίθετα νέα φάρμακα με αντίστοιχο μηχανισμό με τα παραπάνω, αλλά μη δοκιμασμένα για την ασφάλειά τους, από γνωστές πολυεθνικές που εμπλέκονται στην παρασκευή των εμβολίων, πρόκειται να πάρουν άδεια σε χρόνο ρεκόρ.

Τυχαίο;

Η δεξαμεθαζόνη και τα άλλα κορτικοστεροειδή έχουν μεγάλη σημασία, ιδίως μετά την 5η μέρα της νόσησης, γιατί μπορεί να έχει επέλθει η φάση της φλεγμονής, κυρίως αν δεν έχουμε δώσει σημασία σε ήπια συμπτώματα και έχουμε αρχίσει την καταμέτρηση από την ημέρα ενός πυρετού.

Ούτως ή άλλως ο αλγόριθμος αναιρεί τον εαυτό του αφού συνιστά τη χρήση Βudesonide με εισπνοές σε μεγάλη δόση, 800μg X 2 φορές ημερησίως για 14 ημέρες, φαρμακευτική ουσία που είναι κορτικοστεροειδές.

Τα κορτικοστεροειδή μαζί με τα αντι-ισταμινικά παλιότερης γενιάς είναι σημαντικά για την πιθανή καταιγίδα κυταροκινών της 7ης-8ης μέρας, η οποία αντιμετωπίζεται στο σπίτι με επιτυχία.

Τα αντιβιοτικά Αζιθρομυκίνη ή Κλαριθρομυκίνη ή κινολόνες.

Άλλη αυτοαναίρεση μέσα στο ίδιο κείμενο.

Αντιγράφω από άλλο σημείο: «Επί ενδείξεων Χορηγούνται αντιβιοτικά επί κλινικών, απεικονιστικών ή εργαστηριακών ενδείξεων συλλοίμωξης με βακτηριακή πνευμονία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων για την πνευμονία της κοινότητας».

Άρα εδώ τα δίνουμε;

Αυτό προϋποθετει εξέταση από ιατρό, που συνήθως δεν γίνεται ή εργαστηριακό έλεγχο που επίσης συνήθως δε γίνεται, αφού σπάνια μικροβιολόγοι πηγαίνουν στα σπίτια ασθενών για αιμοληψίες, ιδίως τις πρώτες μέρες του υψηλού ιϊκού φορτίου και των έντονων συμπτωμάτων (πυρετός, βήχας) και φυσικά ο ασθενής παραμένει σε απομόνωση.

Ιδανικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις αιματολογικές εξετάσεις για να αποκλείσουμε με μεγάλη πιθανότητα μικροβιακή λοίμωξη και να αποφύγουμε βαριά αντιβιοτικά όπως τις κινολόνες (π.χ.Avelox).

Ο COVID ΕΙΝΑΙ ΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ.

Αυτή είναι στοιχειώδης γνώση φοιτητών Ιατρικής που κάποιοι την έχουν ξεχάσει.

Τα θεραπευτικά σχήματα περιλαμβάνουν πιο ήπια αντιβιοτικά όπως οι μακρολίδες (Aζιθρομυκινη, Κλαριθριμυκίνη) και αυτά για τον φόβο μικροβιακής επιλοίμωξης, που δεν είναι συνηθισμένη.

Τα δίνουμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Πολλές φορές αρκεί ένας εργαστηριακός έλεγχος, εφόσον μπορεί να γίνει.

Ηπαρίνη ή άλλα αντιπηκτικά φάρμακα.

Η τρίτη φάση του covid περιλαμβάνει τις θρομβώσεις.

Ένας ασθενής, ιδίως αν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες ή έχει σοβαρά συμπτώματα, ο οποίος τα καταφέρνει και ξεπερνά τις πρώτες δύο φάσεις, μπορεί να εμφανίσει θρομβώσεις στην τρίτη.

 Σύμφωνα με τις συστάσεις του Peter McCullough και του AAPS [2], προτείνεται η κάλυψη με ασπιρίνη, νεώτερης γενιάς αντιπηκτικά από το στόμα ή ηπαρίνη με υποδόρια ένεση, σε ασθενείς υψηλού κινδύνου και μία ένδειξη μπορεί να είναι μία απότομη πτώση του κορεσμού του οξυγόνου με τη βοήθεια του οξύμετρου.

Δεν περιμένουμε να μας κάνει μία πνευμονική εμβολή ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο για να πάμε στο νοσοκομείο.

Η κολχικίνη περιλαμβάνεται στο θεραπευτικό σχήμα του AAPS, στην δεύτερη φάση και συμπληρωματικά, όταν απαιτείται η χρήση της κορτιζόνης στα πλαίσια της φλεγμονής, για την αποφυγή καρδιολογικών επιπλοκών.

Αντίθετα προτείνονται φάρμακα που έχουν άδεια έκτακτης χορήγησης, χωρίς μελέτες μακροχόνιας ασφάλειας και τα οποία χορηγούνται ενδοφλεβίως νοσοκομειακά.

Μα αυτό θέλουμε να αποφύγουμε την νοσηλεία, τον κίνδυνο σοβαρών επιμολύνσεων με πολυανθεκτικά νοσοκομειακά μικρόβια, την ..άγνωστη θεραπευτική αγωγή που χορηγείται στα νοσοκομεία, για την οποία κάποιες φορές δεν ενημερώνεται ούτε ο θεράπων οικογενειακός ιατρός, την απομόνωση του ασθενή από τους οικείους του και το ψυχολογικό στρες που αυτός βιώνει μόνος του σε ένα θάλαμο ή σε μία ΜΕΘ, την ευκολία των διασωληνώσεων οι οποίες συνδυάζονται με νοσηλεία σε ΜΕΘ και υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.

Βλέπουμε λοιπόν πώς οι επίσημες συστάσεις αποτρέπουν ακριβώς τη χρήση φαρμάκων που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά και να αποτρέψουν τη νοσηλεία, μειώνοντας επίσης σημαντικά και την πιθανότητα θανάτου.

Αντίθετα επιτρέπουν στον ιό να πολλαπλασιαστεί και να δημιουργήσει εκτεταμένες φλεγμονές και θρομβώσεις, με αποτέλεσμα την μεγάλη επιβάρυνση του συστήματος υγείας, τις αυξήμενες νοσηλείες, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους,

Πώς άλλωστε θα συντηρηθεί ο μύθος ενός θανατηφόρου ιού και της πανδημίας και να περάσουν μέτρα που χειραγωγούν πότε ύπουλα και πότε φανερά τους πολίτες, περιορίζοντας τις ελευθερίες τους και προωθώντας, τους τουλάχιστον αμφιλεγόμενους για τη αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια τους, …€mbολιασμούς;

1. https://eody.gov.gr/.../covid_19_algorithmos-mi...

2. https://aapsonline.org/covidpatientguide/

3.https://www.pio.gov.cy/.../13112021--%CE%91%CE%BD%CE%B1...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου