Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Συγκλονίζει μαρτυρία για το Ντονμπάς: «Οκτώ χρόνια γινόταν γενοκτονία του λαού – Η Δύση το ξεκίνησε»

 


Καθημερινά η κα Λουντμίλα Σλιάχτα- Κοντοπούλου που ζει στην Αθήνα και κατάγεται από το Λουγκάνσκ επικοινωνεί με συγγενείς και φίλους για να μάθει τα νέα και τα γεγονότα στην πατρίδα της.

Με συγγενείς και φίλους μιλά διαρκώς όλες αυτές τις ημέρες η Λουντμίλα Σλιάχτα- Κοντοπούλου που ζει στην Αθήνα αλλά κατάγεται από την περιοχή του Ντονμπάς και συγκεκριμένα από το Λουγκάνσκ, το οποίο πλέον έχει αναγνωριστεί από τη Ρωσία ως ανεξάρτητη Λαϊκή Δημοκρατία.

Η κατάσταση σήμερα στο Λουγκάνσκ όπως της μετέφεραν φίλοι και συγγενείς είναι κάπως ήρεμη: «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Κάποιες στιγμές ακούγονται κανονιοβολισμοί, κάποιες στιγμές ησυχάζουν τα πράγματα. Η πόλη λειτουργεί, δεν έχει σταματήσει κάτι, βέβαια αρκετοί κάτοικοι έχουν φύγει προς τη Ρωσία και έχει αδειάσει αρκετά από κόσμο».

Παρόμοια εικόνα, όπως λέει, επικρατεί και στο Ντονέτσκ ενώ στη Μαριούπολη φίλοι της είπαν ότι αρκετοί είναι αυτοί που «αναθάρρησαν με τις εξελίξεις».

«Στη Μαριούπολη φίλοι μου είπαν ότι εκείνοι που είναι ρωσόφωνοι έχουν χαρεί με τα γεγονότα, γιατί στην πραγματικότητα η Μαριούπολη ανήκει στην περιοχή του Ντονέτσκ και είναι Ντονμπάς. Η περιοχή δηλαδή ήταν προ-ρωσική περιοχή, αλλά από το 2014 το Κίεβο τους είχε πνίξει και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Τώρα οι άνθρωποι στη Μαριούπολη έχουν ενθουσιαστεί και έχουν πάρει τα πάνω τους και ελπίζουν να είναι μαζί μας δηλαδή με το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ. Αυτά μου είπαν φίλοι και γνωστοί» τόνισε.

Η κα Σλιάχτα- Κοντοπούλου αναφέρθηκε και στη Δύση λέγοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια, από το 2014 και μετά δεν αντέδρασε στη «γενοκτονία που γινόταν στην περιοχή», ενώ επισημαίνει ότι προκάλεσε τα όσα έγιναν από τότε.

«Είναι οκτώ χρόνια αυτή η κατάσταση και γίνεται γενοκτονία του λαού μας που είναι ρωσόφωνος. Κάποια στιγμή δεν θα έπρεπε να σταματήσει όλο αυτό; Η Δύση δεν θα έπρεπε να κάνει κάτι; Δεν έκανε τη δουλειά της διπλωματικά και βασικά η Δύση το ξεκίνησε όλο αυτό από τότε με το Μαϊντάν (σ.σ. εννοεί τα γεγονότα στην πλατεία του Κιέβου το 2014)» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ sputniknews

1 σχόλιο:

  1. Βλέπουμε στο πρόσωπο του Πούτιν, έναν ταπεινό και σοβαρό ηγέτη που αγαπά και γι' αυτό αυτό δεν θα πρόδιδε ποτέ τη μη χρεωμένη χώρα του και τους ανθρώπους της.
    Για παράδειγμα σε καμμία από τις πολλές επισκέψεις του σε σχολεία, δεν μίλησε στους μικρούς Ρώσους μαθητές με θαυμασμό για τους "άφυλους Γουίνηδες"...
    Τους μαθητές, που την ίδια ώρα με θαυμασμό βλέπουν την Πατρίδα τους τόσο δυνατή, ώστε να αψηφά τον κόσμο ολόκληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή