Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Το πατερναλιστικό σύνθημα του πάλαι ποτέ αντιπατερναλιστή Πλεύρη

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Και ξαφνικά βγαίνει στο τουίτερ ο μασκοφορεμένος διακινητής των οιονεί €μβολίων, ο υπουργός της υγειονομικής προπαγάνδας, κ. Θάνος Πλεύρης και μας ενημερώνει ότι διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό!

Ποιος του είπε ότι μας νοιάζει αν νόσησε και τι θα κάνει τώρα που νόσησε;

Μας νοιάζει όμως πολύ που απέδειξε πόσο πατερναλιστής και κακός (καθότι ασυνεπής) νομικός είναι!

ΕΓΡΑΨΕ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ) ΤΟ ΕΞΗΣ ΔΙΠΛΟ ΣΥΝΘΗΜΑ:

«Προστατεύουμε τον εαυτό μας. Εμβολιαζόμαστε για να νοσήσουμε ήπια».

Η φράση αυτή είναι η αποθέωση του πατερναλισμού:

Διότι, μέσα από το συγκεκριμένο σύνθημα, ο πάλαι ποτέ αντιπατερναλιστής (βλ. τη δήλωση που είχε κάνει το 2010 ως βουλευτής του ΛΑΟΣ από το βήμα της Βουλής με αφορμή τα εμβόλια για την Η1Ν1 [*]) επιχειρεί να ρυθμίσει τη σχέση του πολίτη με τον εαυτό του και όχι με τους τρίτους!

Αλλά τα ζητήματα αυτοπροσβολής τα αγγίζει μόνο ένα πατερναλιστικό κράτος που φλερτάρει με τον ολοκληρωτισμό.

Παράλληλα με Πλεύρη ξαναδιαβάστε Μητσοτάκη και εντρυφήστε στην επιχειρηματολογία που προέβαλε ο δεύτερος για να δικαιολογήσει το πρόστυχο πρόστιμο των 100 €:

«Αποφασίσαμε να προτρέψουμε πιο δυναμικά τους μεγαλύτερους, ώστε να τους αποτρέψουμε από το να απειληθούν» / «πρόκειται για μια τελευταία ώθηση, ώστε να λάβουν όσοι πρέπει τη σωστή απόφαση».

Πάρ’ τον ένα και χτύπα τον άλλον!

Ή μήπως όχι;

Για σταθείτε!

Μήπως δεν είναι προχειρολόγοι αλλά θέλουν να μας στείλουν αφυπνιστικά μηνύματα;

Αφού τους νοιάζει η αυτοπροστασία του πολίτη και όχι η αποτροπή της ετεροπροσβολής των συμπολιτών τους, τότε τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Είναι η γάτα που φωνάζει στους κοιμώμενους πολίτες:

Η κυβέρνηση της Νέας Δικτατορίας προωθεί τον καταναγκαστικό πατερναλισμό, ίδιον ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ ΜΕ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ!

ΥΓ: Για την σχέση πατερναλισμού και ολοκληρωτισμού και ειδικότερα για την αξιολόγηση του πρόστυχου προστίμου των 100 € υπό το πρίσμα του καταναγκαστικού πατερναλισμού βλ. Βαθιώτη, Από την πανδημία στην κλιματική αλλαγή. Συντονισμένα τρομο-κράτη σε φόντο παγκόσμιας διακυβέρνησης, εκδ. Αλφειός, 2021, σελ. 157 επ., 173 επ.

[*] Θαυμάστε τα προ δωδεκαετίας λόγια του τότε αντιπατερναλιστή Πλεύρη, ο οποίος σήμερα φόρεσε τη μάσκα του πατερναλισμού:

«Μου δόθηκε η εντύπωση από την επιστημονική κοινότητα και από τους υπευθύνους που υπήρχαν, ενός απόλυτα πατερναλιστικού προτύπου της ιατρικής. Έβλεπα επιστήμονες που βγαίνανε, αναφέρομαι στους επιστήμονες που ήταν οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι για να πείσουν τον κόσμο για τον εμβολιασμό και να προσπαθούν να τον πείσουν με ένα φοβικό συναίσθημα, όταν έχουμε ένα καινούργιο σκεύασμα, διότι εδώ επρόκειτο για ένα καινούργιο σκεύασμα, μη δοκιμασμένο σκεύασμα, ουσιαστικά στα όρια των πειραματικών ελέγχων, δεν είχαν γίνει οι κλινικές φάσεις όλες, αποφάσισε ο Π.Ο.Υ. να τεθεί στην κυκλοφορία πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρχαν κάποιες προϋποθέσεις. Ακούγαμε επιστήμονες να βγαίνουν και να λένε ότι είναι εγκληματική αμέλεια, αν δεν πάτε να κάνετε το εμβόλιο, χωρίς να μπορούνε να απαντήσουνε ποια ήταν αυτή η αναγκαιότητα, γιατί στο μέλλον μπορεί να αντιμετωπίσουμε μια καινούργια περίπτωση. Η επιστημονική κοινότητα από το να μπαίνει σε μια λογική πανικού του κόσμου ότι αν δεν πας να κάνεις αυτό το εμβόλιο, θα πεθάνεις […] δεν είμαστε στην ιπποκράτεια ηθική που ο γιατρός μπορεί να κάνει ό,τι θέλει για το καλό του ασθενούς, είμαστε στη φιλελεύθερη αντίληψη ότι ο ασθενής αποφασίζει τι θέλει να κάνει και δεν θα πιέζεται».

ΠΗΓΗ facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου