Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Μάστιγα με τους αιφνίδιους θανάτους στην Ελλάδα: Τι συμβαίνει;

 


Ένα 36χρονος που εντοπίστηκε ξαφνικά νεκρός μες στο σπίτι του στην Κρήτη, έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τους μυστηριώδεις θανάτους που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας.

Τον άνθρωπο τον βρήκαν σωριασμένο μέσα στο σπίτι του λίγο μετά τα μεσάνυχτα με την αστυνομία να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και όλες τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για θάνατο από παθολογικά αίτια.

Στις 2 Φεβρουαρίου ένας 22χρονος ποδοσφαιριστής κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο και πέθανε ξαφνικά: Νέος αιφνίδιος μυστηριώδης θάνατος μετά από κατάρρευση: 22χρονο παλικαράκι σωριάστηκε μέσα στο γήπεδο και πέθανε.

Ενώ τον Ιανουάριο είχαμε τουλάχιστον τέσσερις  διαφορετικές περιπτώσεις με αιφνίδιους θανάτους που αφορούν συνανθρώπους μας που κατέρρευσαν ξαφνικά και έφυγαν εκείνη τη στιγμή από τη ζωή.

05 Ιανουαρίου: Κατέρρευσε ενώ έπινε τον καφέ του μέσα στην καφετέρια και πέθανε ένας νέος μόλις 18 χρονών.

Ένας 18χρονος φοιτητής στην Καρδίτσα που κατέρρευσε σε γνωστό καφέ της πόλης μετά από αδιαθεσία που ένιωσε.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπέστη καρδιακό επεισόδιο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε δεν τα κατάφερε.

15 Ιανουαρίου: Νέος άνθρωπος 39 μόλις ετών κατέρρευσε μέσα στο καφενείο και πέθανε.

Τραγικό τέλος είχε ένας 39χρονος στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ένιωσε αδιαθεσία ενώ ήταν μέσα σε καφενείο της περιοχής και ξαφνικά κατέρρευσε κάτω. Αμέσως, ο καφετζής ειδοποίησε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο. Οι διασώστες έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή. Δυστυχώς όμως, ο άτυχος άνδρας είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

19 Ιανουαρίου: Κατέρρευσε μέσα στο νεκροταφείο και έπεσε νεκρός.

Αιφνίδιο θάνατο βρήκε στην Πάτρα ένας ηλικιωμένος 78 ετών, μέσα στο νεκροταφείο των Βραχνεΐκων.

Το τραγικό συμβάν συνέβη νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, με τον 78χρονο να καταρρέει ενώ εκτελούσε εργασίες σε μνήμα, μέσα στο κοιμητήριο.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άνδρες του ΕΚΑΒ όμως, ήταν ήδη αργά καθώς ο ηλικιωμένος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

27 Ιανουαρίου: 62χρονος κατέρρευσε μέσα στο καφενείο του χωριού και πέθανε.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 62χρονος στο Καλό Χωριό του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Ενώ έπινε ο άνθρωπος το καφεδάκι του μέσα σε καφενείο της περιοχής, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία με συνέπεια να καταρρεύσει.

Ο 62χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του.

Όλα αυτά, μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ενώ είναι βέβαιο πως θα υπάρχουν κι άλλα αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Άλλωστε, υπάρχει μεγάλη αρθρογραφία και μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες τα προηγούμενα χρόνια οι «αιφνίδιοι θάνατοι» μόνο για την Αττική, ήταν 7 σε καθημερινή βάση! Μία πραγματική μάστιγα…

Το τελευταίο έτος πάντως και στην διεθνή ειδησεογραφία βλέπουμε να γίνονται ειδικές αναφορές για αιφνίδιους θανάτους σε πολλές δυτικές χώρες.

Τουλάχιστον 34 «αιφνίδιοι θάνατοι» καταγράφηκαν μέσα σε δύο μέρες στο Βανκούβερ του Καναδά στις 29 Ιουνίου, του περασμένου έτους. Οι αρχές προσπάθησαν να τους συνδέσουν με το κύμα καύσωνα που έπληξε την χώρα την συγκεκριμένη περίοδο.

Κάθε περίπτωση φυσικά θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά. Διότι μιλάμε για διαφορετικές ηλικίες, κυρίως άνδρες, με διαφορετική φυσική κατάσταση του και διαφορετικές συνήθειες. Ουδείς όμως δικαιούται να κλείσει τα μάτια μπροστά σε αυτό το φαινόμενο, ειδικά στην Ελλάδα, που ήδη παρατηρούμε μία μείωση πληθυσμού άνευ προηγουμένου.

ΠΗΓΗ corfiatiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου