Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Πώς η ανθρωπότητα μπορεί να ξεμείνει από χρήματα και ελευθερία: Η ταινία που σε κάνει να καταλάβεις πού οδεύει ο κόσμος!

 


Το ψηφιακό νόμισμα και το κρυφό του πρόσωπο: Ο ολοκληρωτισμός παραμονεύει στη γωνία.

Είναι σημαντικό ο καθένας από εμάς να κατανοήσει τι θα σημαίνουν οι προτεινόμενες αλλαγές για το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, το οποίο πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζουν πολλοί. Οι αλλαγές, εάν επιτρέπονται, θα μπορούσαν να είναι το πιο καταστροφικό γεγονός στη ζωή μας και ενδεχομένως η μεγαλύτερη καταστολή της ελευθερίας στη σύγχρονη ιστορία.

Αυτός είναι ο επερχόμενος εφιάλτης του ψηφιακού κόσμου. Είναι προ των πυλών, αφού ένας υπουργός δήλωσε πρόσφατα ότι « Το αργότερο στα μέσα του επόμενου έτους, θα έχουμε ψηφιακή ταυτότητα και έναν νέο τρόπο αναγνώρισης των πολιτών μέσω της ψηφιακής αναγνώρισης ».

Ο Richard Hall του Rich Planet TV έκανε το παρακάτω βίντεο εξηγώντας τους κινδύνους του έξυπνου χρήματος , του Ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας ("CBDC") και της εξάλειψης του ρευστοποιημένου χρήματος. Η πανδημία του Covid με τον Νέο Άνθρωπο, τον Εμβολιασμένο Άνθρωπο, τον Ψηφιακά Πιστοποιημένο Άνθρωπο, είναι μέρος του σχεδίου που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους να δουν αυτό το βίντεο. Το επεξηγηματικό φιλμ θα πρέπει να κοινοποιηθεί ευρέως, ειδικά σε όσους πιστεύουν ότι το σύστημα blockchain είναι «ιδιωτικό» και θα «νικήσει» το σύστημα, καθώς και σε νεότερες γενιές που πιστεύουν ότι το ρευστό χρήμα είναι ή θα ήταν απαραίτητο να τεθεί εκτός χρήσης .

Εδώ είναι το ντοκιμαντέρ:


Απομαγνητοφώνηση:

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα εισαγάγει σύντομα θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του χρήματος. Οι αλλαγές σχεδιάζονται από Κεντρικές Τράπεζες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Αγγλίας. Αυτές οι αλλαγές μόλις εισαχθούν θα επηρεάσουν όλους.

Λοιπόν, ποιες είναι αυτές οι αλλαγές; Οι προτεινόμενες αλλαγές αναφέρονται στο γεγονός ότι δεν θα έχετε πλέον τον απόλυτο έλεγχο των εξόδων σας. Στην πραγματικότητα, αυτό που σχεδιάζω είναι να αντικαταστήσω τα χρήματα με κάτι που είναι θεμελιωδώς διαφορετικό. Επομένως, δεν θέλουν να αφαιρέσουν μόνο μετρητά από την οικονομία, αλλά το ίδιο το χρήμα.

Προσοχή, γιατί αν τεθεί σε λειτουργία το νέο νομισματικό σύστημα, θα είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της ελευθερίας των ανθρώπων.

Για να εξηγήσουμε τις μελλοντικές αλλαγές που ετοιμάζονται αυτές τις στιγμές, ας εξηγήσουμε λίγο πώς λειτουργούν τα χρήματα σήμερα.

Ας φανταστούμε ότι ο Γιάννης αποφασίζει να αγοράσει στην κόρη του ένα δώρο γενεθλίων από το Άργος. Επιλέγει το προϊόν που επιθυμεί και στη συνέχεια πληρώνει πενήντα λίρες χρησιμοποιώντας τη χρεωστική του κάρτα. Ίσως σκεφτείτε ότι αυτές οι πενήντα λίρες μεταφέρονται αμέσως από τον τραπεζικό λογαριασμό του Γιάννη στον τραπεζικό λογαριασμό του Άργους. Δεν συμβαίνει όμως έτσι.

Δημιουργείται ένα αρχείο που δείχνει ότι η τράπεζα του Γιάννη χρωστάει στην τράπεζα Argos πενήντα λίρες και η τράπεζα του Γιάννη θα δείξει πραγματικά ότι τα χρήματα έχουν φύγει από τον λογαριασμό του. Αλλά η πραγματική μεταφορά κεφαλαίων δεν πραγματοποιείται κατά τη στιγμή της αγοράς.

Η συναλλαγή των πενήντα λιρών του Γιάννη είναι μία από τις πενήντα εκατομμύρια συναλλαγές που πραγματοποιούνται καθημερινά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και κάθε φορά που η τράπεζα μπορεί να δείξει ότι τα χρήματα έχουν μεταφερθεί, η πραγματική μεταφορά κεφαλαίων μεταξύ τραπεζών πραγματοποιείται μόνο μία φορά την ημέρα. Μία φορά κάθε εικοσιτέσσερις ώρες, όλες οι πληρωμές που γίνονται προς και από καθεμία από τις περισσότερες από 300 εγγεγραμμένες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου συνυπολογίζονται για να καθοριστεί πόσα οφείλονται ή οφείλονται σε κάθε τράπεζα. Η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία είναι η Κεντρική Τράπεζα στην οποία είναι συνδεδεμένες όλες οι τράπεζες του συστήματος, αντιπροσωπεύει το συνολικό χρηματικό ποσό που κάθε τράπεζα οφείλει ή της οφείλει εκείνη την ημέρα. Στη συνέχεια, η Τράπεζα της Αγγλίας διαμεσολαβεί την ανταλλαγή κεφαλαίων μεταξύ όλων των άλλων τραπεζών.

Ως εκ τούτου, η Τράπεζα της Αγγλίας δεν γνωρίζει τίποτα για τον Γιάννη ή τις πενήντα λίρες που ξόδεψε για την κόρη του. Τα χρήματα του Γιάννη είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα της τεράστιας μεταφοράς κεφαλαίων.

Αυτό σημαίνει ότι ο μόνος οργανισμός που μπορούσε να δει τι κάνει ο Γιάννης με τα χρήματά του είναι η δική του τράπεζα. Η Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να δει πώς ξοδεύει ο Γιάννης τα χρήματά του ή πότε τα ξοδεύει. Η τράπεζα του Γιάννη υποχρεούται να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα έξοδά του σε κανέναν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός ανωνυμίας και ιδιωτικότητας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο Γιάννης αποφασίζει να ξοδέψει τα χρήματά του, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση ή οι κεντρικές αρχές όπως η Τράπεζα της Αγγλίας δεν μπορούν να περιορίσουν άμεσα τον Γιάννη όταν χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα επειδή δεν μπορούν να δουν τι κάνει ο Γιάννης με τα λεφτά του.

Αν ο Γιάννης πλήρωνε το δώρο με πενήντα λίρες σε μετρητά, η αγορά θα ήταν εντελώς ανώνυμη.

Κανείς, ούτε καν η τράπεζα του Γιάννη, δεν θα ήξερε πώς ξόδεψε τα χρήματά του. Έτσι, οι συναλλαγές με μετρητά είναι πραγματικά ανώνυμες και οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες έχουν υψηλό βαθμό ανωνυμίας, επειδή μόνο η τράπεζά σας μπορεί να τις γνωρίζει.

Τι είναι λοιπόν αυτό το «νέο σύστημα»; Το όνομα του νέου συστήματος είναι Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας ή CBDC. Μερικές φορές αποκαλείται και «έξυπνα χρήματα» .

Ας δούμε πώς λειτουργεί.

Ας φανταστούμε ότι ο Γιάννης αποφασίζει ξανά να αγοράσει στην κόρη του ένα δώρο γενεθλίων από το Άργος. Το τηλέφωνό του έχει ένα έξυπνο ηλεκτρονικό πορτοφόλι ή εφαρμογή από την οποία πληρώνει πενήντα λίρες για το προϊόν.

Η εφαρμογή επικοινωνεί απευθείας με την Κεντρική Τράπεζα, την Τράπεζα της Αγγλίας και τα χρήματα μεταφέρονται από το ψηφιακό πορτοφόλι του στο ψηφιακό πορτοφόλι του Argos σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Η μεταφορά κεφαλαίων πραγματοποιείται κατά τη στιγμή της αγοράς και η συναλλαγή καταγράφεται και εγκρίνεται από ένα κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα σε ένα κεντρικό πρόγραμμα «blockchain».

Ένα πρόγραμμα blockchain είναι ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή που καταγράφει με ακρίβεια πληροφορίες και δεν μπορεί να αλλάξει. Το κεντρικό σύστημα υπολογιστών λειτουργεί συνεχώς και επεξεργάζεται εκατοντάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο καθώς εκτυλίσσεται σε ολόκληρη την οικονομία, με όλες τις δημόσιες προμήθειες να διεκπεραιώνονται μέσω εκατομμυρίων ψηφιακών πορτοφολιών.

Φαίνεται να είναι κάτι το εξαιρετικό! Και είναι πιο γρήγορο και πιο απλό από το παλιό σύστημα!

Υπάρχει όμως μια θεμελιώδης διαφορά: όλες οι συναλλαγές συγκεντρώνονται σε πραγματικό χρόνο, τη στιγμή που πραγματοποιούνται. Με άλλα λόγια, ένα ενιαίο σύστημα θα μπορεί να καταγράφει κάθε ψηφιακή συναλλαγή στην οικονομία καθώς πραγματοποιείται η συναλλαγή.

Αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά στην περίπτωση του νέου ψηφιακού νομισματικού συστήματος, η διαφορά που είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι.

Όλες οι συναλλαγές είναι συγκεντρωμένες σε πραγματικό χρόνο, τη στιγμή που πραγματοποιούνται. Οι άνθρωποι που σχεδιάζουν αυτό το νέο σύστημα έχουν καταστήσει πολύ σαφές ότι θα είναι χρήσιμο, κατά την άποψή τους, η χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης με στόχο τον αποκλεισμό ορισμένων δημόσιων συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο, για διάφορους λόγους.

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για τον Γιάννη;

Ας πούμε ότι έχει θεσπιστεί νέο lockdown και η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει τους πολίτες να ταξιδεύουν στη χώρα. Με αυτό το νέο σύστημα, θα μπορούσε να εισαχθεί μια απλή αλλαγή που θα σήμαινε ότι το ψηφιακό πορτοφόλι του Γιάννη θα λειτουργούσε μόνο εάν βρισκόταν σε μια συγκεκριμένη απόσταση από το σπίτι του.

Το Άργος απέχει δύο μίλια από το σπίτι του Γιάννη και αποφασίζει να πάει να αγοράσει ένα δώρο για τα γενέθλια της κόρης του.

Θέλει να πληρώσει τις πενήντα λίρες για το προϊόν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Η εφαρμογή επικοινωνεί απευθείας με το μηχανογραφημένο σύστημα της Τράπεζας της Αγγλίας και το σύστημα απορρίπτει την πληρωμή του Γιάννη προτού πραγματοποιηθεί, επειδή το σύστημα γνωρίζει ότι ο Γιάννης βρίσκεται δύο μίλια μακριά από το σπίτι του και ότι το ψηφιακό πορτοφόλι του Γιάννη έχει περιοριστεί στη χρήση μόλις ένα μίλι. Τώρα ο Γιάννης δεν μπορεί να ψωνίσει εκτός και αν πλησιάσει στο σπίτι του.

Τα λεφτά του είναι πλέον άχρηστα οπουδήποτε και αν θέλει να πάει. Γιατί ο Γιάννης δεν χρησιμοποιεί μετρητά; Θα ήταν μια καλή λύση για τον Γιάννη, εφόσον τα μετρητά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται...

Πώς θα μπορούσε λοιπόν να εισαχθεί αυτό το νέο σύστημα;

Ο πρωθυπουργός κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση για να συζητηθεί η άνευ προηγουμένου διολίσθηση στην ύφεση της Αγγλίας και της παγκόσμιας οικονομίας. Ο πληθωρισμός είναι εκτός ελέγχου και τα υψηλά επιτόκια προκαλούν χιλιάδες κατασχέσεις κατοικιών.

Όλα τα ΑΤΜ και οι εξωχρηματιστηριακές υπηρεσίες ανάληψης μετρητών έχουν πλέον αποκλειστεί και εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να χάσουν τις αποταμιεύσεις τους καθώς οι κεντρικές τράπεζες κηρύσσονται αφερέγγυες.

Η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Αγγλίας επιταχύνουν την εισαγωγή ενός νέου ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας που θα μπορούν να λαμβάνουν όλοι οι πελάτες τραπεζών στην Αγγλία σε αντάλλαγμα για χρήματα που διατηρούνται, τα οποία, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πλέον αδύνατο να αποσυρθούν από προσωπικούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση λέει ότι το νέο ψηφιακό χρήμα θα βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει από την ύφεση και θα χρησιμοποιηθεί για τη διάσωση του δημόσιου και εταιρικού χρήματος που τηρείται σε εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω τραπεζών που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.


– Λέει ότι δεν μπορώ να κάνω ανάληψη μετρητών από αυτόν τον λογαριασμό. Μας μπλόκαραν τα χρήματά μας.

– Παράτα το Γιάννη! Θέλω πολύ να πάω σπίτι!

-Έχουμε μόνο εκατόν είκοσι λιρέτες και όταν τελειώσουν, δεν μας μένει τίποτα.

- Δεν μπορώ να πιστέψω! Η τράπεζα μπλόκαρε τα χρήματά μας!

– Είχα 25.000 λιρέτες σε αυτόν τον λογαριασμό και δεν θα μας τα επιστρέψει!


Κατεβάστε την εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού CBDC σήμερα και κερδίστε ψηφιακές λίρες ως δωρεάν μπόνους. Εάν αλλάξετε τώρα τα χρήματα του υπάρχοντος λογαριασμού σας στο ψηφιακό πορτοφόλι, θα λαμβάνετε δωρεάν ψηφιακές λίρες για κάθε λογαριασμό που αλλάζετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να πληρώσετε με το ψηφιακό πορτοφόλι χρησιμοποιώντας την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας όπως θα κάνατε με μια χρεωστική κάρτα. Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή τώρα από τον ιστότοπο ή το κατάστημα εφαρμογών της κυβέρνησης της Αγγλίας.

 

– Γιάννη, πρέπει να κατεβάσουμε το ψηφιακό πορτοφόλι. Δείτε αν μπορούμε να μεταφερθούμε σε αυτό.

– Δεν έχουμε άλλη επιλογή, αγάπη μου!

– Πω πω, μεταφέρθηκαν! Και μας έδωσαν επίσης ένα μπόνους μετρητών. Είναι απίστευτο!

- Πώς ξέρεις ότι λειτουργεί;

- Πήγαινε μωρό μου! Όλοι χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα τώρα. Εντάξει, πάω στην Tesco για να το δοκιμάσω. Ετσι πάει!

 

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η χρήση μετρητών από το κοινό έχει μειωθεί κατά το ήμισυ τους τελευταίους 12 μήνες. Οι ειδικοί λένε ότι αυτή η κατάσταση οφείλεται στην απόλυτη επιτυχία και ευκολία χρήσης του νέου ψηφιακού χρήματος CBDC. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όλα τα μετρητά θα καταργηθούν πλήρως τα επόμενα τρία χρόνια.

 

- Δεν θυμάμαι καν την τελευταία φορά που χρησιμοποίησα μετρητά. Φαίνεται τόσο δυσκίνητο και παλιομοδίτικο να παίζεις με νομίσματα κάθε φορά που θέλεις να αγοράσεις κάτι. Τώρα είναι πολύ πιο απλό.

 

...τρία χρόνια μετά...

 

- Είδες το τηλεκοντρόλ αγάπη μου;

– Χα, χα, κοίτα τι βρήκα! Αυτά τα θυμάστε;

– Τι θα τους κάνεις;

- Λοιπόν, δεν ξέρω.

– Κοίτα, γιατί να μην τα κρατήσεις; Πάω να τα βάλω σε μια κορνίζα.

 

Πρόσφατα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή έδειξαν ότι μόνο μια δραστική μείωση στη χρήση ορυκτών καυσίμων θα βοηθήσει στην προστασία από την κλιματική αλλαγή.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε περιορισμούς στη χρήση βενζίνης και ντίζελ για όλους στην Αγγλία, οι οποίοι θα επιβληθούν με χρήση έξυπνου χρήματος. Κάθε ψηφιακό πορτοφόλι θα περιορίζεται σε αγορές 15 λίτρων την εβδομάδα, μετά από τις οποίες το ψηφιακό πορτοφόλι θα περιοριστεί από το να κάνει περαιτέρω αγορές με αυτό εκείνη την εβδομάδα.


- Πω πω, ανοησίες!

 

Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου: Οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την παχυσαρκία και την κακή υγεία πρέπει να αντιμετωπιστούν χρησιμοποιώντας το δίκτυο έξυπνων χρημάτων. Η κυβέρνηση προτείνει να περιοριστεί ο συνολικός αριθμός ζαχαρούχων προϊόντων που μπορούν να αγοραστούν με κάθε ηλεκτρονικό πορτοφόλι κάθε μήνα.

- Τι;

Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου: Οι ειδικοί λένε ότι η νέα πανδημία, η οποία είναι δέκα φορές πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα από τον κορωνοϊό, μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με την ελαχιστοποίηση κάθε ανθρώπινης επαφής και την παραμονή στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Για την επιβολή αυτών των μέτρων, όλα τα ψηφιακά πορτοφόλια θα λειτουργούν μόνο σε απόσταση ενός μιλίου (1,6 Km) από τη διεύθυνση κατοικίας. Το πρόγραμμα αγορών θα είναι κλιμακωτό, ώστε να μπορείτε να ψωνίζετε για μια περίοδο 2 ωρών κάθε μέρα. Όλες οι μη βασικές αγορές θα απορριφθούν.

- Ω Θεέ μου!

Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου: Σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης, η κυβέρνηση στοχεύει να διασφαλίσει ότι όλα τα χρηματικά οφέλη που παρέχονται στο κοινό δαπανώνται εντός ορισμένης χρονικής περιόδου. Από την 1η Αυγούστου, όλες οι παροχές σε χρήμα καθώς και οι νέες κοινωνικές πιστώσεις θα πρέπει να δαπανηθούν εντός δύο μηνών από την παραλαβή τους. Οι παροχές σε μετρητά θα λήξουν και δεν θα έχουν αξία εάν δεν δαπανηθούν εντός δύο μηνών.

– Πω πω, βάζω ημερομηνία λήξης στα χρήματα!

Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου: Το ποσοστό εμβολιασμού για την πρόσφατη πανδημία είναι τώρα 95%. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα έχουν περιορισμούς στο ψηφιακό πορτοφόλι. Για το 5% των μη εμβολιασμένων, οι αγορές θα επιτρέπονται μόνο σε συγκεκριμένες ώρες και σε απόσταση έως και ένα μίλι από το σπίτι. Ορισμένα αγαθά όπως το αλκοόλ, τα ταξιδιωτικά κουπόνια και οι πληρωμές σε εστιατόρια δεν θα είναι διαθέσιμα στους μη εμβολιασμένους και το ψηφιακό τους πορτοφόλι δεν θα λειτουργεί εκτός Αγγλίας.

- Ουάου!

Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου: Αυξάνονται οι ανησυχίες για τους ανθρώπους που αναπτύσσονται και παρέχουν τη δική τους τροφή εκτός εταιρειών εγκεκριμένων από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα περιορίσει την αγορά όλων των σπόρων και άλλων αγροτικών προϊόντων για όλους όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι ως αγρότες.

– Γιατί το κάνουν αυτό;

Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου: Η κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει την ποσότητα κόκκινου κρέατος που καταναλώνουν οι άνθρωποι, για περιβαλλοντικούς και υγειονομικούς λόγους. Με το ψηφιακό πορτοφόλι θα σας επιτρέπεται να αγοράζετε 8 ουγγιές (230 γραμμάρια) κόκκινου κρέατος την εβδομάδα.

– Πόσο είναι οι 8 ουγγιές (230 γραμμάρια);

Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου: Για την προστασία του περιβάλλοντος, η κυβέρνηση εισάγει όρια στις ποσότητες των ακόλουθων προϊόντων που μπορούν να αγοραστούν με το ψηφιακό πορτοφόλι: δοχεία αεροζόλ, πλαστικά μιας χρήσης, άνθρακας, κρέας, σοκολάτα, ψάρι και καφές.

– Τι γίνεται με τα σύκα;

Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου: Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει την καλή συμπεριφορά, η κυβέρνηση σας ανταμείβει με ψηφιακά νομίσματα απευθείας στο ψηφιακό σας πορτοφόλι, εάν αναφέρετε κάποιον που παραβιάζει τους κανόνες του lockdown ή εάν αναφέρετε ένα άτομο που έχει εξτρεμιστικές απόψεις. Οποιοσδήποτε κατηγοριοποιείται ως εκφραστής εξτρεμιστικών απόψεων μπορεί να έχει περιορισμό στο ψηφιακό πορτοφόλι του.

– Τι σημαίνει αυτό, εξτρεμιστικές απόψεις;


Εάν εγκαταλείψετε μετρητά, θα εγκαταλείψετε την ελευθερία σας και θα εγκαταλείψετε την ελευθερία των επόμενων γενεών. Η ευκολία στη χρήση των νέων χρημάτων δεν είναι σημαντική. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η κεντρική διαχείριση του ψηφιακού χρήματος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής σας. Πείτε " Ναι " για να κρατήσετε μετρητά και πείτε " Όχι " σε κεντρικά ελεγχόμενα έξυπνα χρήματα.

ΠΗΓΗ youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου