Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Απόφαση ΣτΕ: Μια τεράστια νίκη για τους υγειονομικούς – Μια μικροπρεπής στάση από τον ηττημένο Θ. Πλεύρη!

Ελευθέριος Ανδρώνης

Ο Θ. Πλεύρης κατηγορούσε τους υγειονομικούς για «αντιεπιστημονισμό», ενώ σύμφωνα με το ΣτΕ ο ίδιος παρέτεινε την αναστολή τους χωρίς επιστημονικά δεδομένα!

Απόφαση ΣτΕ: Μετά από 15 μήνες αδιανόητων στερήσεων, ηρωικών αγώνων και διεκδικήσεων, οι υγειονομικοί που δεν λύγισαν από τον πιο στυγνό κρατικό εκβιασμό που επιβλήθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη, βλέπουν τους κόπους τους να ανταμείβονται και πανηγυρίζουν μια τεράστια νίκη. Μια νίκη που θα λειτουργήσει ως οδηγός για την τελική επικράτηση του δίκαιου. Μια νίκη που ανακτά χαμένο έδαφος από την αξιοπρέπεια που στέρησε η κυβέρνηση από όλους τους Έλληνες.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την αυθαίρετη παράταση που αποφάσισε η κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα του 2022, για το απολυταρχικό μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας.

Μια πολύ σημαντική δικαίωση σε έναν δύσκολο αγώνα

Είχαμε γράψει από αυτό το βήμα για την τεράστια σημασία της τελικής έκβασης του αγώνα των υγειονομικών, εκφράζοντας την απόλυτα συνειδητοποιημένη θέση πως εάν «πέσουν» οι υγειονομικοί, «πέφτουμε» όλοι. Και αυτό διότι η αναστολή εργασίας που επιβλήθηκε, σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τους υγειονομικούς, άλλα αφορά συνολικά την προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη που αν μένει απαθής προς αυτή την κατάφωρη αδικία, αύριο – μεθαύριο θα πέσει και αυτός θύμα των «εκκαθαρίσεων» της κυβέρνησης, που θα γίνονται στο όνομα της «επιστήμης», της «ασφάλειας», του «περιβάλλοντος» και όποιου άλλου αφηγήματος εργαλειοποιούν.

Ο αγώνας των υγειονομικών είναι μια μάχη απέναντι στο άδικο, το καταχρηστικό και το απάνθρωπο. Οφείλουμε όλοι να τους βγάλουμε το καπέλο γι’ αυτό που πετύχανε. Βίωσαν την πείνα και την ανέχεια, άκουσαν τα «χίλια – μύρια» από τους συστημικούς κολαούζους, ακόμα και συνάδερφοι τους γύρισαν την πλάτη. Θα μπορούσαν να συμπορευτούν με την υγειονομική απολυταρχία και δεν το έκαναν. Πήραν από το κράτος χολή και αντέτειναν την αξιοπρέπεια. Έμειναν πιστοί στις αξίες τους. Έγιναν ανθρώπινη αλυσίδα και πάλεψαν για το αδύνατο, κάνοντάς το δυνατό.

Άφησαν ανεξίτηλο κοινωνικό στίγμα και εξασφάλισαν «δεδικασμένο» για μελλοντικούς αγώνες. Και αυτό έχει τεράστια σημασία, γιατί σίγουρα η διετία του κορονοϊού δεν θα είναι η τελευταία προσπάθεια επιβολής φασιστικών πρακτικών με υγειονομικό μανδύα.

Τι σήμαινε πραγματικά η αντίδραση Πλεύρη

Η ανεκδιήγητη δήλωση του Θάνου Πλεύρη για την απόφαση του ΣτΕ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά για ποιο λόγο είναι ο πιο ακατάλληλος, ανάλγητος, εμμονικός και καταστροφικός υπουργός που έχει περάσει από τον υπουργικό θώκο της Υγείας.

«Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Πως μεταφράζεται αυτή η θέση σε άλλα λόγια; «Εγώ ο μέγας ”υπέρμαχος” της υγείας (δικηγόρος) Θάνος Πλεύρης, σπεύδω να καθησυχάσω τους υπόλοιπους πολίτες πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τους προστατέψω από τους ”μιαρούς” ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Μην φοβάστε τους ”λεπρούς” με τις λευκές ποδιές, θα σας προστατέψω εγώ καλοί μου πολίτες! Βασιστείτε σε εμένα!».

Θες με το να επιβάλλει ένα rapid τεστ ανά… τετράωρο;

Θες με δυσμενείς μεταθέσεις ή μετακινήσεις σε πόστα που δεν θα βλέπουν άνθρωπο ούτε… ζωγραφιστό;

Θες με υποχρέωση για διπλές, τριπλές και… τετραπλές μάσκες;

Θες με οικονομικό πόλεμο, μη καταβάλλοντας τις αποδοχές που στερήθηκαν για 15 μήνες;

Θάνος Πλεύρης είναι αυτός… θα βρει τρόπους για να κάνει την ζωή «ποδήλατο» σε όσους δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις! Έχει αποδείξει άλλωστε πως το να ταλαιπωρεί ζωές είναι η ειδικότητά του.

Πως αλλιώς μεταφράζεται το σκεπτικό του Θάνου Πλεύρη σε αυτήν την χολωμένη δήλωση που έκανε;

Είναι σαν να λέει: «Μην δίνετε σημασία στο ότι μερικοί ”γραφικοί” έτυχε να κερδίσουν μια δικαίωση των διεκδικήσεών τους, που τυχαίνει να είναι θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία αφορούν άμεσα την ελευθερία του προσώπου και τα οποία ισοπέδωσε η κυβέρνησή μας. Αυτά είναι ασήμαντα πράγματα και δεν πρέπει να σας αφορούν. Δώστε μόνο σημασία στον δημόσιο ”κίνδυνο” που αποτελούν αυτοί οι ταραξίες της ”κανονικότητας”. Διχαστείτε για ακόμη μια φορά. Δείτε τους με εχθρικό μάτι. Δείτε τους με καχυποψία μέσα από το κοινωνικό καβούκι σας».

Αυτό είναι το «ζουμί» από την δήλωση Πλεύρη, ο οποίος αντί να σεβαστεί πλήρως την απόφαση του ΣτΕ και να υποχωρήσει από τις προκλητικές θέσεις του, μίλησε σαν να είναι διαμαρτυρόμενος εκπρόσωπος της… ιατρικής επιστήμης!

Τελικά ποιος αγνοεί την επιστήμη;

Εντωμεταξύ ο Θάνος Πλεύρης που κατηγορούσε συνεχώς τους υγειονομικούς πως «δεν πιστεύουν στην επιστήμη», όπως αποδείχθηκε από την απόφαση του ΣτΕ, έλαβε μια αυθαίρετη κυβερνητική απόφαση να παρατείνει την υποχρεωτικότητα ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ, που σημαίνει πως αποφάσισε με το «έτσι θέλω» να συνεχίσει να τραμπουκίζει τις ζωές των υγειονομικών, γράφοντας την επιστήμη στα παλαιότερα των υποδημάτων του!

Δεν μπήκε καν στην διαδικασία να ορίσει ένα επιτελείο για να αξιολογήσει τα επιστημονικά δεδομένα και να αιτιολογήσει την υποχρεωτικότητα που επέβαλλε, αφενός γιατί δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία και αφετέρου διότι δεν τον ενδιαφέρει καν να έχει επιστημονική κατοχύρωση των απολυταρχικών θέσεών του. Παρέτεινε μια ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ποινή, παίρνοντας άδεια από την… σημαία. Και μάλιστα το έκανε αυτό γνωρίζοντας πως το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στο ΕΣΥ, εδώ και πολύ καιρό δεν διαθέτει καμία ανοσία.

Είναι πραγματικά αδιανόητο, ο Θάνος Πλεύρης που επί των ημερών του φτάσαμε να μετρούμε 34.000 νεκρούς έως σήμερα και 16.000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ έως τον Μάρτιο του 2022, παρουσιάζει ως… κίνδυνο τους υγειονομικούς! Όμως το μόνο μέτρο που θα πρόσφερε πραγματικά κάτι στην προστασία της δημόσιας Υγείας θα ήταν η παραίτηση του κ. Πλεύρη.

Υπάρχει ακόμα δρόμος

Η νίκη των υγειονομικών μπορεί να είναι εκκωφαντική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί εφησυχασμό. Η υπόθεση έχει ακόμα δρόμο. Ο υπουργός Υγείας έχει τέτοια υπέρμετρη αλαζονεία και τέτοια εκδικητική διάθεση που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επινοήσει τρόπους για να «καπελώσει» το νόημα της απόφασης του ΣτΕ και να μεταφέρει την ποινή της εξαθλίωσης των υγειονομικών στους χώρους εργασίας τους.

Η μεγάλη ζημιά όμως έγινε για το κυρίαρχο σύστημα. Όσοι πολίτες δεν έχουν απωλέσει ακόμα την ικανότητα της σκέψης, είδαν πως μια ομάδα ανθρώπων κατάφεραν να σταθούν όρθιοι απέναντι στην κυβερνητική αυθαιρεσία και πήραν μια σημαντική νίκη. Είδαν πως κάτι τέτοιο είναι απόλυτα επιτεύξιμο. Είδαν πως υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται ακόμα αξίες και ελευθερίες και πως δεν έχουν ριχτεί όλα τα ιδανικά στην κιμαδομηχανή της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Αυτή η κατάκτηση κερδήθηκε και δεν μπορεί καμία δύναμη στον κόσμο να την πάρει πίσω.

 ΠΗΓΗ sportime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου