Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Καθηγητής Didier Raoult: o covid19 δεν είναι πια η ίδια ασθένεια όπως το Μάρτη.Εκδηλώνεται σε πιο ήπιες μορφές….ΒΙΝΤΕΟ

 

Ο καθηγητής Didier Raoult ερωτήθηκε την Τετάρτη κατ΄αποκλειστικότητα αναφορικά με τον covid19 από τον Laurence Ferrari σ’ απευθείας μετάδοση από το (IHU Méditerranée) στο CNews .

«Όσα περισσότερα τεστ κάνετε τόσα περισσότερα κρούσματα βρίσκετε», υπογραμμίζει το αυτονόητο πριν εξηγήσει ότι : «αυτά (τα κρούσματα) που βρίσκουμε τώρα κι αυτά που βρίσκαμε το Φλεβάρη ή Μάρτη δεν είναι πια η ίδια ασθένεια.Εάν κάτι βρίσκουμε τώρα, είναι σε πολύ καλοήθεις μορφές» αφού ο ιός δεν προκάλεσε «κανένα θάνατο επί 1000 ανθρώπων» και ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει χαμηλός.Είχαμε ένα θάνατο αλλά ο covid δεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάληξή του. Επηρέασε πολύ αδύναμα .

Professeur Didier Raoult : « Dans les cas qu'on trouve maintenant et ceux qu'on trouvait en février ou en mars, ce n'est plus la même maladie » pic.twitter.com/G5rKZjZHRU

— CNEWS (@CNEWS) August 19, 2020

Ο καθηγητής επιμένει ότι οι σύγχρονες μορφές κρουσμάτων Covid-19 είναι πιο ήπιες, «καλοήθεις». Στις 4 Αυγούστου, σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο ειδικός λοιμωξιολόγος της Μασσαλίας ισχυρίστηκε ότι έχει παρατηρήσει μια «σημαντική» πτώση στη μέση ηλικία των ατόμων, των μολυσμένων από κορωναϊό. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η τάση εξηγεί τη «σχεδόν ανύπαρκτη» θνησιμότητα από τον Ιούνιο. Επιπλέον, τονίζει ότι ο Covid-19 στην «τρέχουσα μορφή του» είναι «σε επίπεδο σοβαρότητας λιγότερο επικίνδυνος από όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις ».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου