Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αντί για πειστικότητα, άνευ προηγουμένου εκβιασμός και ψυχολογικός πόλεμος στους πολίτες!

 Ελευθέριος  Ανδρώνης

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε εμβρόντητοι, την κλιμάκωση ενός άνευ προηγουμένου υγειονομικού εκβιασμού προς τους πολίτες, ενός ενορχηστρωμένου ψυχολογικού πολέμου από τον πολιτικό, επιστημονικό και δημοσιογραφικό κόσμο, για να καμφθούν οι αντιστάσεις των σκεπτικιστών απέναντι στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Πρέπει να διαχωρίσουμε στο μυαλό μας πως είναι εντελώς διαφορετικό θέμα ο εμβολιασμός αυτός καθαυτός, από τον ΤΡΟΠΟ που αυτός επιχειρείται να επιβληθεί. Ακόμα και αν τα εμβόλια είναι τα ασφαλέστερα σκευάσματα του κόσμου, η καταπάτηση της προαιρετικότητας μιας ιατρικής πράξης, είναι ένα διαφορετικό, σκοτεινό κεφάλαιο που αποπνέει απολυταρχισμό.

Το πρώτο σύνθημα απροκάλυπτου κοινωνικού ρατσισμού, δόθηκε στο βήμα της Βουλής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πολιτικό που μετά τα γεγονότα ντροπής στη Νέα Σμύρνη, είχε απευθυνθεί στον λαό δηλώνοντας πως «είναι εδώ για να εγγυηθεί την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία ΟΛΩΝ των Ελλήνων και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μας διχάσει»(εκτός από τον εαυτό του).

Ο Πρωθυπουργός, σε μια κρίση… ενωτικού πνεύματος λοιπόν, επεσήμανε ότι το φθινόπωρο «ουδείς θα μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει, ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους».

Έτσι οι… μιαροί ανεμβολίαστοι, «θα τρώνε πόρτα» (ναι, «θα τρώνε πόρτα», το είδαν τα μάτια μας σε τίτλο δελτίου και αυτό) στα «covid-free» εστιατόρια της υγειονομικής Μπουρζουαζίας.

Ίσως -μια… πρακτική πρόταση κάνουμε-  να μπαίνει ειδική σήμανση «Achtung-απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους» στις εισόδους των εστιατορίων για την αποφυγή των ανεπιθύμητων «αρνητών», ή ακόμα καλύτερα να δημιουργηθούν ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές ΜΟΝΟ για εμβολιασμένους, για να υπάρξει ευκολότερος διαχωρισμός από τα Απαρτχάιντ.

Την ίδια στιγμή, οι βιοπαλαιστές εστιάτορες που φλερτάρουν καθημερινά με το λουκέτο λόγω της καταστρεπτικής πολιτικής της κυβέρνησης με τα απανωτά lockdown, δεν θα έχουν το νου τους στο πώς να μη φαλιρίσουν από τα χρέη και να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, άλλα θα προτιμήσουν να αποκλείσουν από την πελατεία τους τον πληθυσμό της μισής Ελλάδας. Ναι.

Και πλημμυρισμένοι από πνεύμα προθυμίας λόγω της Άριστης πολιτικής Μητσοτάκη, θα αναλαμβάνουν ρόλο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας ιού στα μαγαζιά τους, και θα απαιτούν στην είσοδο τα απαραίτητα παπίερ, σε αγαστή συνεργασία με την υγειονομική κομαντατούρ.

Και κάπως έτσι θα προάγεται η ενότητα, η ασφάλεια, η ισότητα, η ισονομία και η ευημερία όλων των Ελλήνων, έτσι όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός. Θα πρόκειται για έναν θρίαμβο της επιχείρησης «Ελευθερία».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ορμώμενος από βαθύτατα δημοκρατικά αισθήματα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε (με περίσσιο πνεύμα ενότητας πάντα):

«Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Αν ένας εργαζόμενος θέλει να θέσει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπολίτες και συναδέλφους δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις».

Πραγματικά, η κυβέρνηση δίπλα στον εργάτη.

Άλλα να εξετάσουμε το 1o ερώτημα που προκύπτει από αυτές τις δημοκρατικές δηλώσεις:

Γιατί να κινδυνέψει να κλείσει μια επιχείρηση λόγω ενός μη εμβολιασμένου υπαλλήλου; Οι εμβολιασμένοι υπάλληλοι δεν προστατεύονται από το εμβόλιο; Αφού προστατεύονται, και ακόμα και στη περίπτωση που νοσήσουν, θα νοσήσουν ελαφρά, τι έχουν να φοβηθούν από έναν μη εμβολιασμένο; Πως τίθενται σε κίνδυνο οι συνάδελφοι; Πως μπορεί να επηρεαστεί μια επιχείρηση από αυτό;

2ο Ερώτημα:

Τα τεστ τι ρόλο βαράνε στο σκεπτικό του κ. Γεωργιάδη; Είναι διακοσμητικού χαρακτήρα; Γιατί υπάρχουν; Δεν υπάρχουν για να γίνεται πρόληψη μετάδοσης; Από τη στιγμή που ένας ανεμβολίαστος υπάλληλος μπορεί να αποδεικνύει με τεστ πως είναι υγιής, ποιος είναι ο λόγος να στοχοποιηθεί; Και στην τελική, που ακούστηκε να απολύεται υπάλληλος λόγω της κατάστασης της υγείας του ή λόγω του αν έχει χρησιμοποιήσει ένα σκεύασμα;

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που αντιμετωπίζουμε μεταδοτικό ιό; Και αφού δεν είναι, γιατί είναι η πρώτη φορά που στα εργασιακά επιστρατεύονται τέτοιες αθλιότητες κατά της ανθρωπότητας;

Ως τι ακριβώς βλέπουν μια επιχείρηση; Ως σύγχρονο Νταχάου, όπου οι εύρωστοι δουλεύουν και οι «ασθενικοί» «αρνητές» καταδικάζονται σε (οικονομικό) θάνατο; Το νέο εργασιακό στάτους θα βαδίζει στα χνάρια ναζιστικής ευγονικής;

3ο ερώτημα:

Δήθεν δικαίωμα ο μη εμβολιασμός; Δήθεν δικαίωμα; Είχαμε την εντύπωση πως ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός. Έτσι είπε ο Πρωθυπουργός. Τουλάχιστον τυπικά, γιατί ουσιαστικά ο εκβιασμός οργιάζει. Έχουμε ακουστά και έναν κώδικα της Νυρεμβέργης, που κατοχυρώνει το δικαίωμα της πλήρους ενημέρωσης και της απόλυτης συναίνεσης για οποιαδήποτε ιατρική πράξη. Μάλλον δήθεν κώδικας είναι και αυτός.

Τα πραγματικά ΔΗΘΕΝ δικαιώματα, είναι αυτά που υπόσχεται η κυβέρνηση σε όσους εμβολιάζονται. Το να αφαιρείς με το έτσι θέλω, κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα και να δίνεις κάποια από αυτά πίσω με το σταγονόμετρο, βαφτίζοντας τα ως προνόμια, αυτά ναι, είναι δήθεν δικαιώματα.

Εφαρμόζουν μια τακτική: μαστίγιο για τους ανεμβολίαστους ,και καρότο για τους εμβολιασμένους.

Το απόγειο της γραφικότητας στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου, είναι οι δηλώσεις τύπου Βασιλακόπουλου. Η αιχμή των «ειδικών». Η επιστημοσύνη στα καλύτερα της.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αφού έστειλε τους σκεπτικιστές του εμβολιασμού στον ψυχολόγο, αφού αποκάλεσε αλήτες όσους επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη από τη δική του, αφού ζήτησε μεγάλα πρόστιμα για τους «αρνητές», ξαναχτύπησε, λέγοντας πως «Τα ποσοστά αποδοχής του εμβολίου είναι και θέμα μόρφωσης».

Με λίγα λόγια αυτός ο καλοκάγαθος επιστήμονας, είπε πως όλοι οι σκεπτικιστές ως επί το πλείστον είναι αμόρφωτοι. Και ρίγη απελπισίας και απογοήτευσης διαπέρασαν τους ανεμβολίαστους τηλεθεατές όλης της επικράτειας, από την αβάσταχτη θλίψη που δεν κατέχουν την ανυπέρβλητη μόρφωση του κ. Βασιλακόπουλου.

Οι δε εμβολιασμένοι τηλεθεατές ένιωσαν κύματα χαράς και υπερηφάνειας, αφού επιβεβαίωσαν πως η επιλογή τους να εμβολιαστούν, τους καθιστά αυτομάτως -το λιγότερο- απόφοιτους του Χάρβαρντ.

Και το υπέροχο κλίμα ενότητας συνεχίζεται…

ΠΗΓΗ sportime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου