Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος: Όταν κάποιος δεν συμφωνεί με το σύστημα-το σύστημα τον πετά ως απόβλητο

 


Στην καθημερνή εκπομπή «Focus 8-11» και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε ο ιεροκήρυκας Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος μετά τον διωγμό του από την μητρόπολη της Καλαμάτας.

«Ταυτίσανε κάποιοι αρχιερείς το εμβόλιο με τον Κύριο Ιησού Χριστό... και μας είπαν να πάτε να εμβολιαστείτε γιατί είναι ηθικό καθήκον» τόνισε χαρακτηριστικά ο ιεροκήρυκας για αυτά που άκουσε στο θέμα των εμβολίων, από ιερείς και αρχιερείς.

«Με σταματήσανε επειδή είπα το αυτονόητο. Ο Κύριος αναστήθηκε την Κυριακή την 3η ημέρα κατά τας Γραφάς όπως λέει το Πιστεύω» ανέφερε για το θέμα του διωγμού του μετά από 6 χρόνια συνεργασίας με την μητρόπολη.

«Στην πίστη μου δεν αλλάζει τίποτα απολύτως γιατί ξέρω ότι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας εκδιώχθηκαν από την ίδια την Εκκλησία» απάντησε σε ερώτηση για το εάν θα επηρεαστεί η πίστη του μετά από όσα συνέβησαν.

Για αυτούς που αρθρώνουν αντίθετη άποψη ανέφερε: «Όταν κάποιος δεν συμφωνεί με το σύστημα όπως εγώ στα κανάλια μου, το σύστημα τον πετά ως απόβλητο».

Ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ:


2 σχόλια:

  1. Ει τις εν λόγω ου πταίει, ούτος τέλειος ανήρ. (Επιστολή Ιακώβου) Ο κάθε "ιεροκήρυκας" έχει την τιμή του για να σιωπήσει ή να συνεχίσει να μιλά... Τιμή είτε σε ευρώ είτε σε δολλάρια είτε σε χρυσό...
    Το συγκλονιστικό με τον συγκεκριμένο τηλεευαγγελιστή, είναι ότι είναι αφιλάργυρος, ταπεινός, μη σκανδαλοποιός, καθόλου αναιδής και καθόλου εκδικητικός, καθόλου διχαστικός ή φατριαστικός... Δίνει κουράγιο...Δόξα τα Λεφτά, Θεό έχει...
    Υ. Γ 1. :
    Στην Ελληνορθόδοξη Ρωμαίικη παράδοση, αυτός που αδικείται δεν τσιρίζει ούτε ασχημονεί, αλλά αφήνει το Θεό να μιλήσει. Παρηγοριά του είναι η χαρμολύπη. "Εγώ Κύριος, εμοί ανταπόδοσις", λέγει η Γραφή.
    Υ. Γ. 2:
    Η πραγματική ποιότητα του Χριστιανού ανθρώπου φαίνεται στη μεγάλη του χαρά και στη μεγάλη του λύπη.
    Υ. Γ. 3
    Και ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυττε και έψαλλε, αλλά έκανε και καμμιά χειρωνακτική δουλειά. Σαν σκηνοποιός σε βιοτεχνία εργαζόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μάλλον τα τσέπωσες κ εσύ από τον Όσιο Γέροντα.!!

      Διαγραφή