Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Προνόμια για τους πιστούς που θα εμβολιαστούν

 


“Οι εμβολιασμένοι και ανάλογα με την απόφαση της κυβέρνησης θα εκκλησιάζονται χωρίς περιορισμούς. Η Ιερά Σύνοδος, από την πρώτη στιγμή, είχε ταχθεί υπέρ των εμβολιασμών και πολλές φορές έχει ασκήσει έντονη κριτική σε ιερείς αλλά και μητροπολίτες οι οποίοι εκφράζονται αρνητικά για το σύνολο των μέτρων προστασίας”, αυτό διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Κιβωτός της Ορθοδοξίας”.

Φαίνεται πως τα λεγόμενα “προνόμια” ή “διευκολύνσεις” που ακούγονται το τελευταίο διάστημα θα αφορούν και τους πιστούς. Μάλιστα το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να εκκλησιάζονται ελεύθερα.

Και εδώ γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:

1) Από πότε η Εκκλησία διαχωρίζει τους ανθρώπους οι οποίοι εισέρχονται στον Οίκο του Θεού;

2) Θα αναλάβουν οι ιερείς τον ρόλο του χωροφύλακα;

Εάν τελικά υπάρξει αυτός ο διαχωρισμός θα είναι μία απαράδεκτη κίνηση από την Ελλαδική Εκκλησία με το να προβεί σε τέτοιου είδους διχαστικές κινήσεις.

Η Πολιτεία ενδεχομένως το ζητήσει αλλά η Εκκλησία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Διοικούσα Εκκλησία, την οποία αναμένουμε για να δούμε πως θα γίνεται ο εκκλησιασμός από εδώ και στο εξής.

 ΠΗΓΗ vimaorthodoxias

1 σχόλιο:

  1. Δε πειράζει, εμείς θα ακούμε από έξω τις Λειτουργίες και θα βγαίνουν οι παπάδες να μας Μεταλαμβανουν έξω από τις εκκλησίες. Και αν δε το κάνουν, Δόξα τον Θεό ,είμαστε σίγουροι πως θα το κάνουν τα Μοναστήρια. Έχει ο Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή