Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Το "ψηφιακό πορτοφόλι" ως ανήθικο εμβολιαστικό δόλωμα

 Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Αντιμετωπίζοντας το *δια*βόλιο ως προϊόν που πρέπει να πουλήσει καλά, ώστε να μην ξεμείνει στο ράφι, ο Έλληνας πρωθυπουργός εφάρμοσε για μια ακόμη φορά αυτό που διδάσκει η επιστήμη των συμπεριφορικών οικονομικών, δηλ. ότι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στα χρηματικά κίνητρα:

Για να προσελκύσει στον δολωματικό σταθμό τα αθώα ποντικάκια, τοποθέτησε μέσα σε αυτόν το τυράκι των 150 €, το οποίο βάφτισε ωραιοποιημένα “ψηφιακό πορτοφόλι”. Τόσο κοστολόγησε τον κίνδυνο για την υγεία και την ζωή των βλασταριών μας!

Εκεί θα σας εξηγήσω τι ακριβώς έκανε αυτή η αθλία κυβέρνηση, η οποία το μόνο που ξέρει είναι να βλέπει τον πολίτη ως αριθμητική μονάδα υποκείμενη σε αναλύσεις κόστους-οφέλους.

Το αμερικανοτραφές επιτελείο του κ. Μητσοτάκη αντέγραψε την συνταγή που αναλύεται στο βιβλίο του Μ. Sandel “Τι δεν μπορεί να αγοράσει το χρήμα. Τα ηθικά όρια των αγορών” (μτφ.: Μ. Μήτσος, εκδ. Πόλις, Αθήνα 2016, σελ. 56 επ.).

Μάλιστα, στην σελίδα 78 αυτού του βιβλίου διαβάζουμε ότι:

Έφηβες της Βρετανίας οι οποίες δέχονταν να *δια*βολιαστούν για έναν σεξουαλικά μεταδιδόμενο ιό που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου έπαιρναν δ ώ ρ ο κουπόνια για ψώνια αξίας 45 λ ι ρ ώ ν.

Από τις 45 λίρες περάσαμε σήμερα στα 150 Ευρώ!

Συνεχίστε να κάνετε το πρόγραμμά σας νομίζοντας ότι θα επιστρέψουμε στην παλιά κανονικότητα.

Όσο είστε απασχολημένοι, ο Θίασος Σκιών του ελληνικού Κ-υ-νοβουλίου εφαρμόζει κατά γράμμα τις νεοταξίτικες εντολές της παγκόσμιας ελίτ για την μεγάλη επανεκκίνηση μέσω του αφανισμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη και της αξίας του ανθρώπου.

ΥΓ: Δοκιμάζοντας την τέχνη του στα λογοπαίγνια, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα *δια*βόλιο».

Ας τσιμπηθούμε, λοιπόν, τώρα κι εμείς, για να βεβαιωθούμε ότι η Ελλάδα έχει πράγματι πρωθυπουργό κάποιον που δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του ούτε τους πολίτες της χώρας του, θεωρώντας ότι τα πάντα είναι για (ξε)πούλημα.

ΠΗΓΗ facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου