Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Προς τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας (σχετικά με το εμβόλιο)

 Δημήτρης Α.


Σεβασμιώτατε, Έχετε τοποθετηθεί υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Θα σας θέσω έναν προβληματισμό μεταξύ πολλών άλλων που θα μπορούσαν να γραφτούν.

Έχετε προσωπική ευθύνη για θανάτους από κορωνοϊό;

Μετείχατε στο εργαστήριο από το οποίο φέρεται να διέρρευσε ο ιός;

Προφανώς όχι. Δεν έχετε καμία ευθύνη για θανάτους από κορωνοϊό, όπως επίσης δεν έχετε καμία ευθύνη για θανάτους από την κοινή γρίπη ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Άρα γιατί αναλαμβάνετε μια ευθύνη την οποία δεν έχετε; Για το καλό της ανθρωπότητας; ΑΝ ΜΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργείτε ζημιά κάπου αλλού. Ειδάλλως, κάθε ζημιά που δημιουργείτε στα πλαίσια μιας δράσης (εξάλειψη κορωνοϊού) την οποία αναλαμβάνετε προαιρετικά και για την οποία δεν έχετε ευθύνη, θα την χρεωθείτε ολόκληρη εσείς. Και ποία είναι η ζημιά που μπορεί να προκύψει; Ένας θάνατος από εμβόλιο ή μια σοβαρή παρενέργεια.

Γιατί τα παραγνωρίζετε αυτά; ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΩΘΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Τι θα κάνετε όταν θα συναντάτε εδώ κι εκεί ανθρώπους με σωματικά προβλήματα και σας λένε «σας εμπιστευθήκαμε επειδή είσαστε καλός Μητροπολίτης, κάναμε το εμβόλιο και προέκυψε το τάδε πρόβλημα». Ή ακόμα χειρότερα, «κάναμε το υποχρεωτικό εμβόλιο, που δεν θέλαμε να κάνουμε, και τώρα έχουμε την τάδε αναπηρία».

Πώς θα τους κοιτάξετε στα μάτια; Δεν θα σας ελέγχει η συνείδηση; Και αν σας ζητηθεί να τελέσετε μνημόσυνο υπέρ νεκρού από εμβόλιο; Δεν θα αισθάνεστε την ευθύνη που τον προτρέψατε στο να κάνει το εμβόλιο ή στο να το υποστεί χωρίς την πραγματική του θέληση; Δεν θα έχετε συμμετοχή (ηθική αυτουργία ή συνέργεια) σε ανθρωποκτονία; Πώς θα διατηρήσετε με αυτά τα δεδομένα την ιεροσύνη (αρχιεροσύνη); ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Κρατείστε ουδέτερη στάση, ούτε υπέρ, ούτε κατά των εμβολίων. Να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Γιατί εκθέτετε την αρχιεροσύνη;

Με τα σέβη μου.

Δημήτρης Α.

ΥΓ: Μετά την συγγραφή του παρόντος άρθρου είδα την ανακοίνωση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των κληρικών (Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: «Την Τρίτη αποφασίζουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των κληρικών»). Προφανώς όσα γράφω ισχύουν και για την ευθύνη των μελών της Ιεράς Συνόδου.

ΥΓ2: Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι, πέρα από τις παρενέργειες και τους θανάτους του εμβολίου, τίθεται και σοβαρό πνευματικό πρόβλημα σχετικά με το εμβόλιο (Βλ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;)

 ΠΗΓΗ triklopodia

 

1 σχόλιο:

  1. Οι Επίσκοποι είναι όλοι τους άγαμοι, υψηλόμισθοι, που υποσχέθηκαν Ακτημοσύνη. Με δωρεάν οδηγό, φωτογράφο, υπερπολυτελές αυτοκίνητο, βενζίνη, πολυτελή κατοικία, προσωπικό μάγειρα, διατροφή, νερό, ρεύμα, θέρμανση, τηλέφωνο, υπηρέτη, υπερπολυτελές γραφείο. Τι τους νοιάζει; Γι'αυτό το λόγο γιά κάποιους από αυτούς δεν υπάρχουν μνημόνια. Μόνον events (λατρευτικές συνάξεις τις αποκαλούν προτεσταντικά ενίοτε αυτοί οι απόφοιτοι της "ανωτέρας") με υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες υπάρχουν. Easy living δηλαδή....Ακτήμων καλοζωία με ενίοτε μάλιστα πολλές παραξενιές και πολλά νεύρα που αν και θα έπρεπε, δεν τα συναντάς καν στους μοχθούντας και κοπιώντας βιοπαλαιστές οικογενειάρχες. Οι Επίσκοποι που είναι ασκητικοί και έχουν συναίσθηση της Αποστολής των, κακοπαθούν ως ο Παύλος και δεν έχουν αυτά τα ελαττώματα...
    "Σαν σωματείο ή σαν σύλλογο αντιλαμβάνονται την Εκκλησία πολλοί συνάδελφοί μου στη Σύνοδο και γι'αυτό αυτό δεν με εκπλήσσει τίποτε",είπε κάποτε κατ' ιδίαν Επίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας και Αντιπρόεδρος της Συνόδου της Ιεραρχίας της, που εξεδήμησε και ήδη εν αναπαύσει εστί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή