Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Μετάλλαξη… οικονομικό τσουνάμι και διχασμός

 Νίκος Κιτσάκος Δικηγόρος/Διεθνολόγος


Η πρώτη φάση της κορωνοϊάδας έχει ολοκληρωθεί και πλέον περάσαμε στην δεύτερη φάση, στην οποία θα αποτυπωθούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την πρώτη φάση ως την φάση «σοκ και δέος», αφού προκάλεσαν με την εμφάνιση του κορωνοϊού ένα σοκ σε όλες τις κοινωνίες, με τον ολοκληρωτικό εγκλεισμό των πολιτών, την τρομοκράτηση, την αποστέρηση όλων των ανθρωπίνων ελευθεριών, την αστυνομοκρατία και την «ηλεκτρονικοποίηση» όλων των κρατικών και ιδιωτικών θεσμών. Αυτό το σοκ ήταν απαραίτητο, ώστε να τραντάξουν τους πολίτες, να τους αλλάξουν τις συνήθειες και να τους αποκοινωνικοποιήσουν. Η οικονομία σε όλο αυτό το διάστημα ροκανιζόταν σιγά σιγά, αλλά, για να κλείσουν τα στόματα του κόσμου, μοίραζαν χρήματα σε πολίτες και επιχειρήσεις, ώστε κανείς να μην μιλάει και να τεθούν οι βάσεις για το επόμενο στάδιο. 

Τώρα λοιπόν, αφού το πρώτο στάδιο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, περνάμε στο επόμενο, το οποίο θα χαρακτηριζόταν ως «οικονομικό τσουνάμι και διχασμός»

Θα ήθελα να σας αναλύσω πώς θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον «εμβολιακό διχασμό» των πολιτών, για να περάσει ατσαλάκωτη η οικονομική καταστροφή που μας περιμένει

Έχω γράψει από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε η πανδημία, ότι όλα γίνονται για την διεθνή επανεκκίνηση της οικονομίας. Στην πορεία διαπίστωσα ότι ένας δεύτερος στόχος ήταν και ο περιορισμός των ανθρώπινων ελευθεριών, διότι πάντα ιστορικά οι ηγέτες δεν θέλουν οι λαοί να είναι εντελώς ελεύθερα πνεύματα, για να τους ελέγχουν καλύτερα. 

Μετά από 18 ουσιαστικά μήνες εγκλεισμού, η οικονομία σε όλες τις χώρες έχει πτωχεύσει. Δεν εννοώ ότι έχουν πτωχεύσει τα κράτη, αλλά η ιδιωτική οικονομία. Ένα ποσοστό πολιτών έχουν χάσει την δουλειά τους, ένα άλλο ποσοστό εισπράττει πολύ λιγότερα από την εργασία του σε σχέση με πριν τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα κανένας να μην ξοδεύει χρήματα στην πραγματική οικονομία, με αποτέλεσμα η αγορά να έχει γονατίσει από την έλλειψη ρευστότητας

Η πραγματική οικονομία των χωρών του καπιταλισμού είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ατμομηχανή της οικονομίας. Ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ο ενδιάμεσος λήπτης χρημάτων μεταξύ πολιτών και κράτους. Οι πολίτες ξοδεύουν χρήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποδίδουν τελικά φόρους και ανακυκλώνουν το εμπόριο. Όταν λέμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις εννοούμε τα πάντα, λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό

Ο κόσμος λοιπόν, είτε φοβούμενος την ανεργία, είτε μη έχοντας πλέον ρευστό, σταμάτησε να ψωνίζει, να βγαίνει για καφέ και γενικώς να ξοδεύει. Αυτό ήταν λοιπόν το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά, η οποία υπολειτουργούσε για 18 μήνες και τώρα, λόγω των νέου τύπου μέτρων εμβολίων, καταρρέει. 

Οι κυβερνόντες, διεθνώς αναφέρομαι και όχι μόνο στην χώρα μας, υποτίθεται άνοιξαν την αγορά και αμέσως μετά άρχισαν την εφαρμογή των μέτρων εμβολίων, είσοδος με πιστοποιητικά, εμβολιασμοί υποχρεωτικοί και τρομοκρατία. 

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι σίγουρα ένα όπλο εναντίον της πανδημίας, είναι όμως ένα φάρμακο και όχι ένα όπλο υποβολής πολιτικής!!! 

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, το να αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Ο εμβολιασμός είναι ουσιαστικά μία παρέμβαση στο σώμα του πολίτη, συνεπώς κανείς δεν μπορεί να επιβάλει σε κάποιον πολίτη την παρέμβαση στο σώμα του. Νομίζω ότι η ανθρωπότητα έχει αφήσει πίσω τις εποχές, που οι ηγεμόνες αποφάσιζαν και παρενέβαιναν στο σώμα των πολιτών. Απαγορεύεται από όλες τις διεθνείς συνθήκες ο κάθε τύπου εξαναγκασμός επί του ανθρωπίνου σώματος. 

Ο διχασμός όμως που προσπαθούν να δημιουργήσουν στις κοινωνίες, μεταξύ εμβολιασμένων και μη, έχει άλλο σκοπό

Θέλουν να χωρίσουν την κοινωνία σε δύο στρατόπεδα, ώστε να περάσει η οικονομική καταστροφή ως αποτέλεσμα του μη εμβολιασμού μέρους της κοινωνίας. 

Αυτό ουσιαστικά μας λένε συνέχεια, όταν χαρακτηρίζουν ανεύθυνους τους μη εμβολιασμένους, όταν περιορίζουν την είσοδο στις επιχειρήσεις στους μη εμβολιασμένους, όταν κλείνουν τουριστικά νησιά μέσα στο καλοκαίρι!!! 

Οι μισοί βρίζουν τους άλλους μισούς, οι επιχειρηματίες που έχουν εμβολιαστεί ζητούν να κλείσουν οι μη εμβολιασμένοι, οι εμβολιασμένοι ζητούν οι μη εμβολιασμένοι να μην πηγαίνουν πουθενά και οι μη εμβολιασμένοι επαναστατούν και στηλώνουν τα πόδια. 

Πρέπει να μην πατήσουμε την μπανανόφλουδα που μας έχουν ρίξει. 

Ο διχασμός είναι καταστροφή. 

Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι μπροστά στην νέα οικονομική πραγματικότητα που θα βιώσουμε μετά από περίπου 2 χρόνια. 

Κλείνω με δύο ρητορικά ερωτήματα που εμπεριέχουν όλο το νόημα όσων αναπτύξαμε… 

Γιατί στην 1η φάση του κορωνοϊού μας ήθελαν ενωμένους; 

Γιατί στη 2η φάση του κορωνοϊού μας θέλουν διχασμένους;

ΠΗΓΗ newsbreak

1 σχόλιο:

  1. "Φουσκώνουν" σαν τον καφέ μέρα με τη μέρα οι διαδηλώσεις κατά της Δικτατορίας του Εμβολιαριάτου που και Δικτατορία του Μνημονιαριάτου είναι...

    Το κακάο σε σχέση με τον καφέ έχει την ιδιαιτερότητα να φουσκώνει απότομα και σχεδόν απρόβλεπτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή