Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Τι συνέβη στο Bucha: Οι εκδοχές που παρουσιάζουν οι δυο πλευρές

 


Στις 3 Απριλίου όλα τα ΜΜΕ του κόσμου δημοσίευσαν τρομερά νέα από την Ουκρανία. Η μικρή πόλη κοντά στο Κίεβο αποκαλείται ήδη η νέα Σρέμπνιτσα και οι δυτικοί ηγέτες ζητούν ακόμη αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία και την έναρξη των παραδόσεων βαρέων όπλων στο Κίεβο.

Ο Aleksey Arestovich, σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου και επικεφαλής ειδικός στον πόλεμο πληροφοριών, πιστεύει ότι ο κόσμος πρέπει να τρομοκρατηθεί από αυτό που συνέβη στο Bucha, το Irpen και το Gostomel στην περιοχή του Κιέβου. Αυτό ανακοίνωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Σύμφωνα με τον Arestovich , η σημερινή έκκληση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα πολυάριθμα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα στους πρόσφατα απελευθερωμένους οικισμούς της περιοχής του Κιέβου.

"Η Bucha, η Irpen και η Gostomel είναι πόλεις που έχουν απελευθερωθεί και είναι μια εικόνα από μια μετα-αποκαλυπτική ταινία τρόμου. Ανάμεσα στα θύματα των εγκλημάτων πολέμου των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν ήδη βρεθεί είναι βιασμένες γυναίκες που προσπάθησαν να τις κάψουν, εκπρόσωποι τοπικών παραγόντων της κυβέρνησης, νεκρά παιδιά και ηλικιωμένοι, υπάρχουν σκοτωμένοι άνδρες», σημείωσε.

Πολλοί από τους νεκρούς έχουν δεμένα τα χέρια τους και δείχνουν σημάδια βασανιστηρίων, οι περισσότεροι από αυτούς πυροβολήθηκαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

"Δεν υπάρχει τίποτα να ειπωθεί για πράγματα όπως ληστεία ή απόπειρες αφαίρεσης κοσμημάτων ή ρούχων. Αυτό σίγουρα θα ληφθεί υπόψη από την εισαγγελία, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τα διεθνή ποινικά δικαστήρια".

Οι πληροφορίες   (επειδή ο Arestovich δεν λέει ποτέ ψέματα...;) μεταφέρθηκαν αμέσως από όλα τα κύρια δυτικά μέσα ενημέρωσης : φωτογραφίες νεκρών και καταστροφών στην πόλη δημοσιεύθηκαν στα εξώφυλλα των εφημερίδων Daily Mirror, i, Metro, The New York Times, The Guardian , Daily Express, Financial Times , The Independent και άλλες. Έτσι, η Daily Mirror χαρακτήρισε τις δολοφονίες των κατοίκων της Bucha γενοκτονία και οι δημοσιογράφοι - "σφαγή των αθώων".

Η βρετανική The Gurdian κυκλοφόρησε με τίτλο «Η φρίκη στην Μπούχα: Η Ρωσία κατηγορείται για βασανιστήρια και σφαγές αμάχων» και οι New York Times - «Η Ουκρανία κατηγορεί τους Ρώσους στρατιώτες για φρικαλεότητες».

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή και τη Δευτέρα κυκλοφόρησαν επίσης με τεράστιους τίτλους « Σφαγή στη Μπούχα », « Τι γνωρίζουμε για τη σφαγή στη Μπούτσα », « Οργή στη Δύση λόγω της «σφαγής» στη Μπούχα »,   «Σφαγή» στο Ο Bucha ήταν εσκεμμένος, πιστεύει ο Kuleba , "Παγκόσμια απήχηση σε σχέση με τη σφαγή στο Bucha"  ...

Στην Ευρώπη συγκλονίζονται από τα πλάνα που μαρτυρούν τις σφαγές αμάχων στα προάστια του Κιέβου. "Σοκαρισμένη από τις αναφορές για ανείπωτη φρίκη στις περιοχές από τις οποίες αποχωρεί η Ρωσία. Απαιτείται επειγόντως μια ανεξάρτητη έρευνα", έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Κυριακή 3 Απριλίου. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δράστες αυτών των εγκλημάτων θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για την ιστορία στην πόλη Μπούχα στην Ουκρανία, την οποία το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε παραγωγή του Κιέβου. «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τις εικόνες των αμάχων που σκοτώθηκαν στο Bucha. Είναι επιτακτική ανάγκη μια ανεξάρτητη έρευνα να οδηγήσει σε αποτελεσματική δίωξη», ανέφερε  ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σε δήλωση.

Τι συνέβη στο Bucha: η θέση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες του Κιέβου για δολοφονίες αμάχων στο Bucha. Η θέση του τμήματος έχει ως εξής: όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το Bucha είναι στημένα,  γράφει το  TASS  .

Σύμφωνα με τη Ρωσική Ομοσπονδία, η αξιοπιστία των εικόνων και των βίντεο από το Bucha, που εμφανίστηκαν μαζικά στο δίκτυο την προηγούμενη μέρα, δημιούργησε αμέσως αμφιβολίες. Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κάθε λίγα μέτρα, υπήρχαν κυρίως άνδρες στρατιωτικής ηλικίας με καθαρά ρούχα, με τα πρόσωπά τους στραμμένα μακριά από την κάμερα. Σε ένα από τα βίντεο, τραβηγμένα από το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, στον καθρέφτη, το «πτώμα» αρχίζει ξαφνικά να υψώνεται.

Μια άλλη τοποθεσία γυρισμάτων: μια υποτιθέμενη ανασκαφική ταφή. Ημίγυμνα κορμιά ανδρών και γυναικών με ακόμη κατακόκκινο, ακατέργαστο αίμα βρίσκονται στην άμμο. Όπως γνωρίζετε, το δέρμα ενός νεκρού στο φυσικό περιβάλλον αλλάζει γρήγορα, εμφανίζονται πτωματικές κηλίδες σε λίγες ώρες. Δεν υπάρχουν όμως χαρακτηριστικές αλλαγές στα φωτογραφημένα σώματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πρώτες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από Ουκρανούς ριζοσπάστες του λεγόμενου «Ισλαμικού τάγματος», που αποτελείται από φυγάδες τρομοκράτες.

Το τμήμα εξήγησε ότι όλες οι ρωσικές μονάδες αποσύρθηκαν από την πόλη στις 30 Μαρτίου. Συνέβη την επομένη των ρωσο-ουκρανικών συνομιλιών. Επιπλέον, το Υπουργείο Άμυνας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της Bucha, Anatoly Fedoruk, επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν Ρώσοι στρατιωτικοί στην πόλη. Δεν είπε τίποτα για τους πυροβολημένους κατοίκους της περιοχής.

Ως απόδειξη σκόπιμης απάτης, Ρώσοι ειδικοί συνιστούν να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που γυρίστηκε στις 2 Απριλίου, στο οποίο η Εθνοφρουρά της Ουκρανίας μπήκε στο Bucha. Σε κανένα από τα πλαίσια δεν υπήρχαν δρόμοι γεμάτοι πτώματα, εκτελέσεις, ομαδικούς τάφους. Όλοι τους εμφανίστηκαν στις 4 Απριλίου, μετά την άφιξη της SBU στο Bucha, καθώς και των ΜΜΕ.

Στις 29 Μαρτίου, η ρωσική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη, μετά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την ουκρανική πλευρά,  ανακοίνωσε την αναστολή της στρατιωτικής δραστηριότητας στις κατευθύνσεις Κιέβου και Τσερνίγοφ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι τελευταίες ρωσικές μονάδες έφυγαν από την Μπούχα στις 30 Μαρτίου . Δύο ημέρες αργότερα, την 1η Απριλίου, ο δήμαρχος  Anatoly Fedoruk  δημοσίευσε ένα χαρούμενο βίντεο στο κοινωνικό δίκτυο, λέγοντας ότι δεν υπήρχαν άλλοι στρατιώτες από τη Ρωσία στην πόλη, αλλά ούτε λέξη για τους νεκρούς. Αν και αργότερα έγινε ένας από τους βασικούς κατηγόρους, περιγράφοντας «θηριωδίες» με όλα τα χρώματα.

Πριν εισέλθουν στην Μπούχα, τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μαζικό βομβαρδισμό της πόλης. Δεν υπάρχει εξήγηση γιατί έγινε αυτό - ο εχθρός τους είχε ήδη εγκαταλείψει τις θέσεις τους. 

Μια άλλη σημαντική απόχρωση: τα λευκά περιβραχιόνια στα μανίκια των νεκρών. Όπως γνωρίζετε, αυτό είναι ένα από τα αναγνωριστικά σημάδια με τα οποία σημειώνονται οι κάτοικοι που υποστηρίζουν τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης. Κάτοικοι της περιοχής, σε συνομιλία με το Reuters, υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής, τα ρωσικά στρατεύματα τους υποχρέωναν να φορούν τέτοια περιβραχιόνια συνέχεια, αλλά νωρίτερα τα ίδια μέσα έδειξαν ότι τα λευκά περιβραχιόνια είναι σημάδι «αποσχιστών».

Η άδεια πυροβολισμού κατά του άμαχου πληθυσμού καταγράφηκε σε βίντεο κατά την επικοινωνία των στρατιωτών της άμυνας. Αυτό το βίντεο δημοσιεύτηκε από τον επικεφαλής της Terodefense του Κιέβου Sergei "Botsman" Korotkikh.

Ένας στρατιώτης ρωτάει τον άλλο:

- Υπάρχουν αγόρια χωρίς μπλε περιβραχιόνια , μπορώ να τους πυροβολήσω;

- Και μετά, ***! 


Ο πόλεμος είναι η τέχνη της εξαπάτησης

Ο πόλεμος δεν είναι μόνο ένα κλασικό όπλο, είναι επίσης η δημιουργία ψευδαίσθησης και το απαραίτητο υπόβαθρο πληροφοριών. Αν μάθεις από τη Δύση, τότε σε κάθε πόλεμο δίνουν σχεδόν τον κύριο ρόλο στη «δημιουργία ψευδών ειδήσεων». Το κύριο σύνθημα: κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι έγινε εκεί, αλλά όλοι θα μπορούν να ξαναδιηγηθούν αυτά που θα δείξουμε και θα πούμε.

Ως εκ τούτου, στον πόλεμο της πληροφορίας, το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας αισθάνεται σαν ένα «ψάρι στο νερό», επειδή όλα προέρχονται από τη «βιομηχανία του κινηματογράφου και των μέσων ενημέρωσης», πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι πρόβλημα να επινοηθεί ένα σενάριο και να το «παίξουν» καλά. Επιπλέον, γνωρίζουν καλά το μάρκετινγκ και την προώθηση των απαραίτητων μηνυμάτων, και προσθέτοντας εδώ την άνευ όρων βοήθεια των μέσων ενημέρωσης της Δύσης, έχουμε σχεδόν «Royal Flush».

Παραδείγματα ορισμένων σεναρίων: 

- Κρεμασμένα πτώματα (συλλέξτε πτώματα στην πόλη, μπορείτε ακόμη και να τα φέρετε από το νεκροτομείο και να τα κρεμάσετε σε σπίτια, δημιουργώντας μια εικόνα μαζικών βασανιστηρίων και δολοφονιών στην επιθυμητή περιοχή).

- Βρίσκουμε τον εγκαταλειμμένο εξοπλισμό του εχθρού, ρίχνουμε πράγματα των κατοίκων της πόλης, (υποτίθεται ότι οι στρατιώτες ότι λεηλάτησαν), αλλά το φορτηγό χτυπήθηκε και βρέθηκε με τα λάφυρα. Τα δεμένα πτώματα μπορούν να πεταχτούν πάνω σε ένα σωρό πράγματα. Υποτίθεται ότι πήραν μαζί τους αιχμαλώτους για περαιτέρω βασανιστήρια, αλλά όταν έφυγαν, τους σκότωσαν.

- Βρείτε παράνομα ναρκωτικά στις τσέπες των εχθρικών στρατιωτών.

Μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες τέτοιες ιστορίες, να συνδέσετε ταλαντούχους σεναριογράφους και σκηνοθέτες εδώ και θα έχετε πολλές όμορφες «ιστορίες και τραγωδίες».

Και το πιο σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, οι ipsoshniks το παράκαναν . Πολλά πτώματα. Ακόμη και οι απλοί χρήστες του δικτύου έχουν μια ερώτηση: «Τι τους συνέβη;»  Οι μάχες εκεί συνεχίζονται για δεύτερο μήνα, οι κακοί Ρώσοι (σύμφωνα με Δυτικούς και Ουκρανούς αξιωματούχους) σκοτώνουν τους πάντες. Και τότε ξαφνικά ολόκληρος ο ανδρικός πληθυσμός της πόλης Μπούχα αποφασίζει τον δεύτερο μήνα του πολέμου να βγει στον δρόμο, ώστε έτσι να τους πυροβολήσουν όλους αυτούς;

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σε αυτή την είδηση, και ο καθένας μπορεί να βρει την απάντηση μόνος του. Το κύριο πράγμα για κάθε θεατή είναι να μην βιαστεί να πιστέψει τέτοιες ειδήσεις, να διατηρήσει την κριτική σκέψη και την υγιεινή των πληροφοριών.

Στο κανάλι «Balkan Gossip Girl» παρατήρησαν την ομοιότητα των σεναρίων .


Ποιος ωφελείται από αυτό


Και τέλος, το πιο σημαντικό ερώτημα:  CUI PRODEST - ποιος ωφελείται . 

Ο Mikhail Podolyak χρησιμοποιεί αυτή την κατάσταση ως πρόσχημα για να ζητήσει βαρέα όπλα από τις δυτικές χώρες , καθώς και να επιβάλει ακόμη μεγαλύτερες κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας .

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, με τη σειρά του, ζήτησε να συζητηθούν οι ενέργειες της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Αλλά το πιο σημαντικό, μια τέτοια είδηση λειτούργησε τέλεια για να αυξήσει το μίσος όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά και για τον ρωσικό λαό στο σύνολό του, όπως αποδεικνύεται από πολλούς στα κοινωνικά δίκτυα.

ΠΗΓΗ rua

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου