Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

700 σχολεία τελούν υπό κατάληψη...

  Γεράσιμος Χουντάλας

Σε μείζον πολιτικό πρόβλημα έχει μετατραπεί η απαγόρευση παρακολούθησης των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες χωρίς μάσκα, «για την προστασία από τον κορωνοϊό», καθώς συνολικά η μαθητική κοινότητα, εκτός από την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, φαίνεται ότι απορρίπτει την κυβερνητική απαγόρευση.

Πάνω από 700 σχολεία σε όλη την επικράτεια τελούν υπό κατάληψη αυτή την στιγμή με τους μαθητές να εναντιώνονται στην υποχρεωτική μασκοφορία και να απαιτούν να αντικατασταθεί από αραιωμένα τμήματα,όπως γίνεται στην Ιταλία και στην Γερμανία.

Τα 250 από αυτά τα σχολεία βρίσκονται στην Αττική και πλέον το κύμα των καταλήψεων δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα. Οι νέοι έχουν επαναστατήσει κατά της υποχρεωτικής μασκοφορίας μέσα στις τάξεις τους και αυτό δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα.

Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις ανακαταλήψεις από ομάδες μασκοφόρων που εμφανίζονται ως «γονείς», αλλά οι επιθέσεις φάνηκε ότι έχουν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα: Στα επεισόδια του Αλίμου μασκοφόροι τραμπούκοι τραυμάτισαν μαθητές που υπερασπίζονταν την επιλογή τους να είναι ασφαλέστερες οι αίθουσές τους χωρίς να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου