Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Έτσι ξεγελά ο διάβολος πολλούς και τους κάνει να νομίζουν ότι θα σωθούν ...

 +Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυκας (1916 - 1982)



Προ ετών είχα συναντήσει έναν μασόνο βουλευτή. Αυτός είχε πάει στην Αίγυπτο, όταν ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Νασέρ, είχε κάνει την επανάσταση εκεί.

- Καλά εσύ πώς πήγες εκεί; τον ρώτησα.

- Α, αυτό ήταν εύκολο... Ήταν πολύ εύκολο! Και βγάζει από την τσέπη του και μου δείχνει το μασονικό του δίπλωμα.

- Α, ώστε είστε μασόνος, του λέω.

- Αυτό ανοίγει όλες τις πόρτες!

- Πλην του ουρανού... του είπα.

- Και εκεί θα τα καταφέρουμε.. (εφόσον όλες οι πόρτες εδώ είναι ανοιχτές, πώς είναι δυνατόν να μην τρυπώσουμε και στον ουρανό;)

Σε 20 μέρες αυτοκτόνησε στο Κολωνάκι. Έπεσε από τον 3ο όροφο κάτω, από του κοριτσιού του το διαμέρισμα.

Έτσι ξεγελά ο διάβολος πολλούς και τους κάνει να νομίζουν, ότι θα σωθούν με τον τρόπο τους. Τον συγκεκριμένο μάλιστα άνθρωπο, μέχρι και στην αυτοκτονία τον έσυρε.

Στο 22 κεφάλαιο του Ματθαίου έχει ένα ωραίο ανάγλυφο περιστατικό γι' αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι με το νου τους κάνουν το είδος της θρησκείας τους.

Παρουσιάζει ένα γάμο και ένας θα έκανε ένα μεγάλο τραπέζι και είχε καλέσει πολλούς. Εισήλθαν πολλοί μέσα και αγαθοί και πονηροί. Όταν σχεδόν γέμισε η αίθουσα, πήγε ο Κύριος να εξετάσει και να δει αυτούς που ήρθαν μέσα.

Και πηγαίνει κατευθείαν ο Χριστός σε ένα τραπέζι που υπήρχε ένας και του λέει:

-  Ἑταῖρε, πῶς εἰσῆλθες ὧδε μὴ ἔχων ἔνδυμα γάμου; (Ματθ. 22,12)

Αυτός σιώπησε και δίνει εντολή ο Κύριος να τον δέσουν χειροπόδαρα και να τον πετάξουν ένθα ο βρυγμός και ο τρυγμός των οδόντων. Θέλει να πει εδώ ο Χριστός, ότι Εγώ είμαι που ενδύω τους ανθρώπους με τη Χάρη Μου και τους δίνω το ένδυμα του γάμου, για να παρουσιαστούν στην Βασιλεία των Ουρανών. Και οποιαδήποτε πανουργία και αν χρησιμοποιήσεις με τον τρόπο σου ή την βοήθεια άλλων και φτάσεις μέχρι τον Παράδεισο, θα σε βγάλουν από εκεί έξω. Δεν θα μπορέσεις να γλυτώσεις.

Φτιάχνουν οι άνθρωποι θρησκεία με τον τρόπο τους και λένε: ''εγώ δεν νομίζω... δεν φαντάζομαι, ο Θεός είναι καλός...'' ο,τιδήποτε και αν λένε, δεν θα μπορέσουν να σταθούνε μπροστά στην δικαιοσύνη του Θεού.

ΠΗΓΗ trelogiannis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου