Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ο φόβος μας έδιωξε την αγάπη...

 


Γίναμε αποδέκτες τους τελευταίους μήνες επιχειρημάτων και φράσεων όπως “Κρατάμε αποστάσεις από τους άλλους γιατί τους αγαπάμε” , “Δεν αγκαλιάζουμε τον παππού και την γιαγιά γιατί τους αγαπάμε και δεν θέλουμε αν τους κολλήσουμε”, “Κράτα τον Χριστό μέσα σου και δεν πειράζει να μη εκκλησιαστείς, μπορείς και στο σπίτι σου”, “Κράτησε την αγάπη μέσα σου και κράτα απόσταση από τον πλησίον” .

 Δυστυχώς η πραγματικότητα έδειξε πόσο αφελείς είμαστε στις παγίδες του διαβόλου.

Όταν έχεις σπείρει τον φόβο στις καρδιές των ανθρώπων, υπάρχει χώρος για αγάπη;

Όταν έχεις πανικοβάλλει όλους τους ανθρώπους ότι άμα πλησιάσεις τον συνάνθρωπο θα κολλήσεις και θα πεθάνεις, υπάρχει περίπτωση να δεις τον άλλο με αγάπη;

Έτσι μάθαμε για το περιστατικό στο Αγρίνιο με μια 16χρονη η οποία είχε διαγνωστεί με αμυγδαλίτιδα.  Πήγε στο φαρμακείο μαζί με τη μητέρα της να πάρει τα φάρμακα. Η κοπέλα έμεινε να περιμένει έξω και εκεί λιποθύμησε.

Περαστικοί υπό τον φόβο του κορωνοϊού δεν την πλησίαζαν για να μην κολλήσουν. Η περιγραφή της μητέρας συγκλονίζει, καθώς η μικρή της κόρη ήταν λιπόθυμη στο έδαφος έξω από ένα φαρμακείο και από δίπλα της έντρομοι πολίτες περνούσαν και έφευγαν χωρίς να βοηθήσουν.

Ένας κύριος που έσπευσε να βοηθήσει εμποδίστηκε από μια κυρία, μάλλον η σύζυγος του, η οποία του είπε “μην πας κοντά θα κολλήσεις και εσύ”.

Επιπλέον ο Γερμανός γυναικολόγος Δρ. Γκίντο Χόφμαν (Dr. med. Guido C. Hofmann) καταθέτει την δική του προσωπική εμπειρία για τα μέτρα “κατά του κορωνοϊού” στα σχολεία.

Ντροπή και αίσχος αναφωνεί ο γιατρός για το έγκλημα που κάνουμε στα παιδιά μας. Τους φυτεύουμε τον φόβο στις παιδικές ψυχές που θα τις συνοδεύει σε όλη τη ζωή τους.

 

ΠΗΓΗ orthodoxostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου