Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΤΟΗΣΟΥΝ!

 Του Στέλιου Παπαθεμελή

Το Καστελλόριζο διαθέτει υφαλοκρηπίδα και πλήρη ΑΟΖ. Επομένως έχει απόλυτη επήρεια και ο αντίθετος τουρκικός ισχυρισμός απορρίπτεται μετά πατάγου. Αυτό υποδηλώνει το αδιαπραγμάτευτο τού ζητήματος. 

Φυσικά οι «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» ηγέτες μας είναι πάντοτε πρόθυμοι να «διαπραγματευθούν» εν ονόματι της αποκλιμάκωσης, λες και εμείς «κλιμακώσαμε» το ζήτημα.

Διδακτικότατος ο νεοελληνικός παροιμιόμυθος   (Ερμής/Δ. Λουκάτος, σ.67):

«Ο τούρκος στα παιδιά του πριν μάθουν το αλφάβητο, λέει:

“την πρώτη γνώση τού Ρωμιού να την έχει τ’ άλογό μας

και την δεύτερη να την έχωμ’ εμείς”»!  

 Οι τούρκοι είναι παμπόνηροι. Μονίμως διεκδικούν, δεν συναλλάσσονται ποτέ τιμίως και ευσυνειδήτως. Εφ’ ώ και η παροιμία: «τούρκον είδες; άσπρα (=λίρες) θέλει. Κι άλλον είδες; Κι άλλα θέλει».   

 

 Η Σύνοδος Κορυφής ανεβλήθη = ματαιώθηκε! Κυρώσεις τέλος. Η Καγκελάριος τα βόλεψε έτσι  και όλοι τους «βολεύτηκαν». Μια χαρά!    

Και οι δικοί μας. Αλλοίμονο!  

 Η Γερμανίδα και η Γερμανία υπηρετούν μονίμως τα τουρκικά συμφέροντα.  

 Χίλια μπράβο για το “Siktir Git Mr. Erdogan”. Θλιβερό το κατάντημα τού τούρκου δικτάτορα.   

Στη ελληνική Βουλή το 2000, όταν  σε  κάποια  συνεδρίαση  μουσουλμάνοι  συνάδελφοι ξέσπασαν σε ανθελληνικές κραυγές, ο γράφων αντέδρασε και παρενέβη κατακλείοντας το λογύδριό του   τουρκιστί «Ε, άι σιχτίρ»! 

Τουρκικά και τουρκοειδή ΜΜΕ μού αντεπετέθησαν με χυδαίες ύβρεις.  Ανάλογες, τηρουμένων των αναλογιών και των αποστάσεων με τις πρόσφατες κατά τής «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

   Η αναβολή της Συνόδου Κορυφής έγινε για να μην επιβληθούν κυρώσεις κατά τής Τουρκίας.

 Ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ αποδεικνύεται περίπτωση…Εκεί που δεν τον σπέρνεις, εκεί φυτρώνει! 

Προχθές ξαφνικά ξεφούρνισε:   

«Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο και το East Med έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις   και συνεχίζουμε τις επαφές για την εξέλιξή τους χωρίς να περιμένουμε το αποτέλεσμα, που θεωρώ ότι είναι άσχετο με το θέμα…»  

 Οι Αμερικανοί θέλουν να συμβιβαστούμε με τους Οσμανλήδες. Δηλαδή να παραδοθούμε σ’ αυτούς. Αιωρείται η απορία  για τις κυρώσεις κατά Τουρκίας οι οποίες φαίνεται θα «εξαφανιστούν». Μάς «πούλησε» ο Βέμπερ μέχρι πρότινος δεδηλωμένος υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων.   

Έχει δίκιο ο Κύπριος ΥπΕξ κ. Χριστοδουλίδης να καυτηριάζει τους ελλαδικούς επαμφοτερισμούς για την στήριξη των κυπριακών πρωτοβουλιών κατά τής Τουρκίας.

 Πρέπει να ξαναζωντανέψει το θέμα των κυρώσεων κατά της γείτονος  διότι το έχουμε ήδη επικίνδυνα υποβαθμίσει, γεγονός ορατό ότι δεν πρόκειται αυτό να συζητηθεί, αφού έχει αρχίσει ο διάλογος «σε πολλές ατζέντες», από τις οποίες λείπει το θέμα που μας αφορά!   

Το Ελληνικό δικαστήριο κατεδίκασε (μέγα το κατόρθωμά του!) Έλληνα που σταμάτησε τούρκους λαθροεισβολείς. 

Οι αγρότες, οι ψαράδες και οι κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται δηλώνουν ότι σε επόμενη κρίση στη περιοχή, θα σκεφτούν αν θα συνδράμουν τις Αρχές, διότι ενώ πριν έξι μήνες τους χαρακτήριζαν ήρωες, τώρα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες!

 Εγκρίνουμε και επαυξάνουμε το «δια ταύτα» τής «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»: 

 «Ούτε οι τούρκοι μάς κάμπτουν ούτε τα γιουσουφάκια τους». 
Στέλιος Παπαθεμελής
Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου