Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτήν την χώρα;

Toυ Κωνσταντίνου Βαθιώτη

Αναπλ. Καθηγητή Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

Κύριε πρωθυπουργέ, ποιος επιτέλους κυβερνά αυτήν την χώρα;

Εσείς και οι υπουργοί σας ή οι τυραννικοί λοιμωξιολόγοι;

Διαθέτει αυτή η ιδιότυπη κυβέρνηση νομικούς, ιδίως συνταγματολόγους και ποινικολόγους, οι οποίοι αποφαίνονται επί των εισηγήσεων των τυραννικών λοιμωξιολόγων; Ειδικοί είναι μόνο οι λοιμωξιολόγοι αλλά όχι οι νομικοί; Οι νομικοί δεν είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αξιολογήσουν τις οδυνηρές επιπτώσεις που έχουν οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων στα θεμελιώδη δικαιώματα των βασανισμένων πολιτών αυτής της χώρας;

Μας φυλακίσατε μέσα στα σπίτια μας, μετατρέψατε το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο, βιάσατε την ψυχή μας, σπέρνοντας καθημερινό τρόμο μέσω των ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνησή σας, όχι για να ενημερώνουν αλλά για να προπαγανδίζουν το “τέρας της ασφάλειας” που καταβροχθίζει καθημερινά την αξιοπρέπεια και τις ελευθερίες μας.

Δείξατε ανελέητη σκληρότητα απέναντι σε μας και τα παιδιά μας: Θυμίζουμε αρρώστους που μετά το “χειρουργείο του lockdown” βλέπουμε τους ειδικούς να στέκουν από πάνω μας και αντί να ακούμε από τα χείλη τους έναν γλυκό-παρηγορητικό λόγο, αντικρίζουμε στα χέρια τους “ρομφαία και μαστίγιο”, με τα οποία μας απειλούν συνεχώς ότι, αν δεν πάρουμε τα φάρμακά μας, θα ξαναμπούμε στο χειρουργείο!

Απέναντι στην δημόσια υγεία δεν βρίσκεται μόνη της η οικονομία, ώστε να φαίνεται ενδεχομένως εύλογη η διαχείριση του διλήμματος υπέρ της πρώτης. Το πράγμα, αντιθέτως, είναι εξαιρετικά περίπλοκο, διότι εκτός της οικονομίας, θίγεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η σωματική και ψυχική υγεία του κάθε πολίτη ξεχωριστά, η προσωπική και η θρησκευτική ελευθερία του. Παράλληλα, βρίσκεται κάπου ξεχασμένη, αν όχι ποδοπατημένη, εδώ και καιρό μια σημαντική, συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή: Η αρχή της αναλογικότητας.

Σκεφτείτε με βάση την κοινή λογική: Από την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους διακυβεύεται η ασφάλεια του πολιτών, αλλά κανείς ποτέ δεν διανοήθηκε στο όνομά της να επιβάλει ως ανώτατο όριο κυκλοφορίας τα 10 χλμ./ώ. και πολύ περισσότερο κανείς δεν διανοήθηκε να απαγορεύσει την κυκλοφορία, προκειμένου να μη θρηνήσουμε κανέναν νεκρό (όταν ετησίως ο αριθμός τους υπερβαίνει τους 700) ή να μην έχουμε τραυματίες (όταν ο αντίστοιχος αριθμός υπερβαίνει τους 14.000).

Αν θέλετε να είστε δημοκρατική κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση που λειτουργεί στο πλαίσιο μια ιδιότυπης “κοινοβουλευτικής δικτατορίας”, έχετε χρέος να διεξαγάγετε ευρεία πολυφωνική συζήτηση ενώπιον του ελληνικού λαού με λοιμωξιολόγους, ψυχολόγους και νομικούς, οι οποίοι θα εκπροσωπούν όλες τις διαφορετικές απόψεις που έχουν εκφρασθεί για την διαχείριση της παρούσας υγειονομικής κρίσης. Μόνο τότε θα μικρύνει το τρομερό έλλειμμα δημοκρατίας που διογκώνεται συνεχώς από τις 17 Μαρτίου με φίμωση ή και δίωξη κάθε αντίθετης γνώμης.

Κύριε πρωθυπουργέ, κύριοι υπουργοί αυτής της ιδιότυπης κυβερνήσεως, αν είστε ακόμη εσείς στο πηδάλιο αυτής της πολυβασανισμένης χώρας και δεν έχετε εξαναγκασθεί να λειτουργείτε ως “μαριονέτες” των λοιμωξιολόγων και όποιου “αόρατου μαριονετίστα” μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτούς:

Δείξτε στους Έλληνες τον σεβασμό και την ανθρωπιά που αξίζουν μετά από όσα έχουν υποστεί την τελευταία δεκαετία!

Κατανοήστε σε τι κατάσταση έχουμε περιέλθει τους τελευταίους επτά μήνες!

Επιτρέψατε σε άκαρδους λοιμωξιολόγους, που δεν θέλουν να αγγίζουμε και να φιλάμε τα παιδιά μας όταν γυρνούν από το σχολείο, να προαναγγέλλουν με παγερή αδιαφορία νέο “lockdown”!

ΕΠΕΙΓΕΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ: Οργανώστε επιτέλους δημόσιο διάλογο, κ. πρωθυπουργέ! Διαφωτίστε ΤΩΡΑ τον ελληνικό λαό για όλες τις ιατρικές και νομικές πτυχές αυτής της κρίσης!

Αν αφήσετε πάλι στους τυραννικούς λοιμωξιολόγους να επιβάλουν την γνώμη τους χωρίς δεύτερη κουβέντα, τότε θα μοιάζετε και σεις ο ίδιος με τύραννο.

Μη δώσετε δικαίωμα στον ιστορικό του μέλλοντος να γράψει, σε λεζάντα κάποιας φωτογραφίας που σας απεικονίζει με μάσκα, την γνωστή φράση από τον “Μισάνθρωπο” του Μολιέρου: «Πίσω απ’ το προσωπείο του βλέπεις τον απατεώνα∙/ η πολιτεία του γνωστή σε τούτο τον αιώνα».

ΥΓ: Οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να πληροφορηθούν μια τεράστια προδοσία: Στις 25 Φεβρουαρίου 2020, δηλ. δύο εβδομάδες προτού κηρυχθεί η πανδημία από τον Π.Ο.Υ., η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να θεσπίσει με ΠΝΠ (μεταξύ άλλων) τον υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ό εμβολιασμό των πολιτών καθώς και τον προσωρινό π ε ρ ι ο ρ ι σ μ ό τους σε υγειονομικές δομές, θεραπευτικά ιδρύματα ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις ως μέτρα αποτροπής, αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κ ο ρ ω ν ο ϊ ο ύ! Όταν οι βουλευτές εκλήθησαν σε μία και μόνη συνεδρίαση να συζητήσουν ενιαία, επί της αρχής, επί των άρθρων και των τροπολογιών, το περιεχόμενο της ΠΝΠ και να την κυρώσουν (βλ. Ν. 4682/2020), ούτε ένας βουλευτής δεν φιλοτιμήθηκε να τοποθετηθεί για τα πρωτόγνωρα αυτά μέτρα που συνεπάγονται την κατάφωρη π ρ ο σ β ο λ ή της ανθρώπινης α ξ ι ο π ρ έ π ε ι α ς και του δικαιώματος α υ τ ο δ ι ά θ ε σ η ς του κάθε πολίτη. Η ανάγνωση των πρακτικών της Ολομελείας (Συνεδρίαση ΡΚΓ΄, 2 Απριλίου 2020) πιστοποιεί του τραγικού λόγου το αληθές. Ερωτάται: Ποια άλλη χώρα έσπευσε να θεσπίσει υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό πριν καν κηρυχθεί η πανδημία;  Μήπως, λοιπόν, έχει αποφασισθεί να γίνει η Ελλάς για μία ακόμη φορά το ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ της Ευρώπης;

ΠΗΓΗ enromiosini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου