Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης: “Το φαινόμενο περιστατικών αιφνίδιων θανάτων είναι διαπιστωμένο. Έχουν καταγραφεί χιλιάδες θάνατοι που έχουν τουλάχιστον χρονικά σχέση με τον εμβολιασμό”

Στην καθημερινή εκπομπή «Focus 8-11» και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, μίλησε ο γιατρός Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης. Υποστήριξε ότι “είμαστε πολύ κοντά στο τέλος της πανδημίας, παρά το ότι ακόμα βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον”.

“Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι πρόκειται για μία παραλλαγή που έχει ηπιότερα συμπτώματα. Παράλληλα μεταδίδεται πιο εύκολα από τις προηγούμενες. Δεν μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα, διότι είναι τα αρχικά στάδια της επικράτησης αυτής της παραλλαγής, δεν έχουν γίνει αρκετές επιδημιολογικές μελέτες για να μπορούμε να μιλήσουμε με επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα, αλλά αυτό φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις και τις αναφορές. Εάν αυτή η παραλλαγή μεταδοθεί σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, πιθανόν να μας βοηθήσει να οδηγηθούμε τελικά στην επόμενη και τελευταία φάση της υγειονομικής κρίσης που είναι η επιδημική φάση. Το γεγονός δηλαδή ότι θα έχει αποκτήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανοσία και θα υπάρχουν κάποιες εξάρσεις κατά περιόδους, που δεν θα έχουν τον χαρακτήρα της επιδημίας που έχουμε ζήσει τα τελευταία δύο χρόνια”, σημείωσε.

Σχολιάζοντας την πρωινή δήλωση της  προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη που υποστήριξε ότι η ανοσία από τα εμβόλια είναι ανώτερη της φυσικής ανοσίας ο κύριος Σωτηριάδης ανέφερε τα εξής: “Πραγματικά λυπάμαι για αυτές τις δηλώσεις. Δεν γνωρίζω εάν η κυρία Παγώνη έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε επιστημονικές δραστηριότητες. Εάν δεν κάνω λάθος, είναι μία κλινική γιατρός χωρίς περαιτέρω ερευνητική κατάρτιση. Επομένως λυπάμαι πραγματικά γιατί τα ΜΜΕ δίνουν λόγο σε επιστήμονες που δεν κατέχουν το αντικείμενο”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και αναφερόμενος στους θανάτους που σχετίζονται χρονικά με τον εμβολιασμό, υπογράμμισε: “Σε πολλές, αν όχι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, θα έπρεπε να γίνονται νεκροτομές από εντεταλμένους ιατροδικαστές ώστε να μπορούμε να διαπιστώσουμε τις πραγματικές αιτίες θανάτου. Από πολλές αναφορές είναι γνωστό ότι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά αιφνίδιων θανάτων. Αυτό το φαινόμενο είναι διαπιστωμένο και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος θλιβερός πατέρας αναφέρεται στον εμβολιασμό. Έχουν καταγραφεί χιλιάδες θάνατοι που έχουν τουλάχιστον χρονικά σχέση με τον εμβολιασμό, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ε.Ε. Και Βεβαίως αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, δεν έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα αντίστοιχα στο βαθμό που θα περίμενε κανείς, με βάση την αναλογία του πληθυσμού”, είπε.

“Μέσα σε αυτή τη μεγάλη αναμπουμπούλα της υγειονομικής κρίσης, τα φαινόμενα συναδέλφων που ακολουθούν την επίσημη γραμμή θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι και αναμενόμενα. Θεωρώ και πιστεύω ότι θα αρχίσουν σιγά-σιγά να υποχωρούν και πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι επιστήμονες, γιατροί και άλλοι ερευνητές, θα αρχίσουν να βγάζουν στη δημοσιότητα όλα αυτά τα στοιχεία που αφορούν τη διερεύνηση και την πραγματική επιστημονική τεκμηρίωση της επιδημίας και το τι πραγματικά έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια”, ανέφερε.

ΠΗΓΗ focusfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου