Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Υγειονομικό χαράτσι: Η ανηθικότητα σε πλήρη εφαρμογή – H κυβέρνηση ξεκίνησε επίδειξη «δύναμης» στους ηλικιωμένους!

 Ελευθέριος Ανδρώνης

Η κυβέρνηση έθεσε σε πλήρη εφαρμογή το απαράδεκτο υγειονομικό χαράτσι στους άνω των 60, και ευρωπαϊκά ΜΜΕ «θαυμάζουν» τις απολυταρχικές εφευρέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μπήκε από σήμερα σε εφαρμογή το ντροπιαστικό υγειονομικό χαράτσι, αυτό το διεθνές ρεζιλίκι που έκανε μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού να ασχολούνται με τη πρωτοκαθεδρία της Ελλάδας στον κρατικό τραμπουκισμό ενάντια σε ευάλωτους (οικονομικά και βιολογικά) πολίτες.

«Θαυμασμός» ξένων ΜΜΕ για το απάνθρωπο υγειονομικό χαράτσι

Το πρακτορείο Bloomberg, η γερμανική εφημερίδα Bild, το δίκτυο Euractiv και άλλα ξένα ΜΜΕ αφιερώνουν άρθρα για την πρωτιά της Ελλάδας στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Διεθνές ενδιαφέρον για ένα μέτρο που υποτίθεται πως… «δούλεψε» επειδή μια ηγεσία ξεπέρασε σε κρατική βαρβαρότητα άλλες χώρες όπως η Ιταλία και η Αυστρία. Χώρες δηλαδή που ενδέχεται να ακολουθήσουν το απολυταρχικό παράδειγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Θλιβερό και να το σκεφτεί κανείς: Τον καιρό της πανδημίας, οι μόνες φορές που τα ξένα μέσα «ξεχώρισαν» (σχετικές με το θέμα) ειδήσεις από την Ελλάδα, ήταν για να αναφέρουν πρωτοφανή μέτρα ολοκληρωτισμού στη χώρα μας ή για να αναδείξουν αποτρόπαιες εισηγήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την ΕΕ (και πάλι για να εφαρμοστούν απολυταρχικά «τέρατα», σε πανευρωπαϊκό επίπεδο). Με λίγα λόγια σε ό, τι αφορά τις ευρεσιτεχνίες χουντοποίησης, «έξω πάμε καλά».

Την ώρα που όλο και περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν πως οδεύουμε σε μια αποκλιμάκωση της πανδημίας, η εκδικητικότητα που δείχνει το Μαξίμου προς όσους δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις παραμένει αμετακίνητη.

Ήδη υπάρχει συζήτηση για σταδιακή άρση περιορισμών και μέτρων, άλλα η ψύχωση (γιατί περί ψύχωσης πρόκειται πλέον) κατά των ηλικιωμένων συμπολιτών μας εξακολουθεί να διακατέχει τα κυβερνητικά στελέχη. Διάλεξαν τους γέροντες για να κάνουν επίδειξη «δύναμης» και υπακοής, και αυτό δείχνει τη βαθιά ανηθικότητα όσων αποφασίζουν γι’ αυτόν τον τόπο.

Ένα κόμμα βουτηγμένο στα χρέη, ζητά το… «αυτονόητο»

Ένα καταχρεωμένο κόμμα (με πάνω από 300 εκατ. ευρώ χρέη) ξεκίνησε να επιβάλλει υγειονομικό χαράτσι σε συμπολίτες μας, φορτώνοντας τους την ενοχή πως εξαιτίας τους «κάποιοι άλλοι στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας», επειδή αυτοί «αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο». Δηλαδή το να μην δρα παρασιτικά ένα κόμμα στην οικονομία της χώρας δεν είναι αυτονόητο, άλλα το να πληρώνει ένας γέροντας τη μισή του σύνταξη επειδή απλά ασκεί το δικαίωμα της προαιρετικότητας του εμβολιασμού, είναι.

Και με την ίδια «λογική» (που θυμίζει μαύρες στιγμές της ιστορίας), αφού θεωρείται προκαταβολικά πως οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι… κάποια στιγμή θα «πιάσουν χώρο» στο (παρατημένο) ΕΣΥ, τότε θα έπρεπε να καθιερωθούν χαράτσια και για τους καπνιστές, για τους αλκοολικούς, γι’ αυτούς που τρώνε ανθυγιεινά, γι’ αυτούς που τρέχουν με το αυτοκίνητο, γιατί ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ίσως πιάσουν ΜΕΘ που θα την χρειάζεται… άλλος.

Σε μια χώρα ήδη εξαθλιωμένων και εξαπατημένων συνταξιούχων που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επινόησε τον τρόπο να ξύσει και τον πάτο του βαρελιού. Μπορεί ο πρωθυπουργός με κάθε τρόπο να προσπαθεί να φανεί «γαλαζοαίματος» Ευρωπαίος, άλλα κάποιες αποφάσεις του (όπως το υγειονομικό χαράτσι) θα προκαλούσαν ζήλεια και θαυμασμό ακόμα και στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η ματαιοδοξία του είναι τέτοια που δεν θέλει (και δεν τον συμφέρει) να μιμηθεί καν τις χώρες της βόρειας Ευρώπης όπου ο πολίτης έχει μεν υποχρεώσεις έναντι του κράτους, άλλα και το κράτος έναντι του πολίτη. Θέλει να υπερκεράσει τις χώρες που ακόμα διστάζουν (και πλέον με την αποκλιμάκωση της πανδημίας αρχίζουν να μη βρίσκουν και βάση για) να εφαρμόσουν υποχρεωτικότητα, ώστε να φανεί αυτός  μπροστάρης για τον  – νέου τύπου – απολυταρχισμό που θέλει να φέρει ο επερχόμενος ψηφιακός καπιταλισμός.

Η αφοσίωση του στις επιταγές της «μεγάλης επανεκκίνησης» είναι τέτοια που θα εκμεταλλευτεί όλες τις «ευκαιρίες» που δίνει η πανδημία. Ακόμα και όταν αυτή θα έχει μετατραπεί σε μια ξεθυμασμένη ενδημία ελάχιστης απειλής…

ΠΗΓΗ sportime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου