Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Σοκάρει η ενεργειακή κρίση στην Γερμανία: Στις 330 χιλ. ευρώ (από 5,8 χιλ. το 2021) ο μηνιαίος λογαριασμός φυσικού αερίου σε αρτοποιείο!

 


Σήμερα, η Ρωσία έχει διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη και οι λογαριασμοί ενέργειας των νοικοκυριών ενδέχεται να αυξηθούν κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα γερμανικό αρτοποιείο χρεώθηκε με λογαριασμό φυσικού αερίου ύψους 330.000 ευρώ, αφού μια νέα ενεργειακή εταιρεία κατήγγειλε ξαφνικά το συμβόλαιό τους, το οποίο εγγυόταν τη σταθερή τιμολόγηση μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με την Bild.

«Είναι τρελοί είπε ο ιδιοκτήτης Eckehard Vatter, ο οποίος λέει ότι έχει 14 ημέρες για να πληρώσει τον λογαριασμό.

«Πριν από ένα χρόνο, πληρώσαμε 5.856 ευρώ το μήνα σε κόστος φυσικού αερίου για τους μεγάλους φούρνους και τη θέρμανση μας», πρόσθεσε.

Ο Vatter είπε ότι ο νέος του προμηθευτής ενέργειας δεν του ανέφερε το λόγο για την αύξηση της τιμής κατά 1.200%.

Επιπλέον, δεδομένου ότι το αρτοποιείο του Vatter θεωρείται «βιοτεχνική επιχείρηση» βάσει του εμπορικού νόμου, δεν μπορεί να λάβει καμία υποστήριξη από το κράτος.

Σοκαρισμένοι Ευρωπαίοι δημοσίευαν viral φωτογραφίες με παράλογα υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πακέτο βοήθειας 65 δισεκατομμυρίων ευρώ για να μειώσει την επιβάρυνση στους πολίτες και στις εταιρείες από την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους.

Το πακέτο στήριξης αγγίζει σχεδόν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, συμφωνήθηκε από τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας των Σοσιαλδημοκρατών του Scholz, των Πρασίνων και του φιλελεύθερου FDP.

Μεταξύ των βασικών μέτρων είναι οι εφάπαξ πληρωμές σε εκατομμύρια ευάλωτων συνταξιούχων και ένα σχέδιο φορολόγησης των απροσδόκητων κερδών των ενεργειακών επιχειρήσεων.

Εν ολίγοις, υφέρπουσα εθνικοποίηση του ενεργειακού τομέα.

Επίσης ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας υποσχέθηκε να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις .

«Θα ανοίξουμε μια φαρδιά ομπρέλα διάσωσης», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις 8 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.

«Θα ανοίξουμε ευρέως την στήριξη για να μπουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Εκτός αν είστε αρτοποιείο που ταξινομείται ως «βιοτεχνία».

Το 2018, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump επέκρινε τη Γερμανία ότι εξαρτάται από το ρωσικό αέριο.

Σήμερα, η Ρωσία έχει διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη και οι λογαριασμοί ενέργειας των νοικοκυριών ενδέχεται να αυξηθούν κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου