Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Είναι αναμφίβολα οι καλύτεροι της ανθρωπότητας...

Fernando López-Mirones*

Ακόμη και αν ήμουν πλήρως εμβολιασμένος, θα θαύμαζα τους ανεμβολίαστους που αντέχουν στη μεγαλύτερη πίεση που έχω δει ποτέ, μεταξύ άλλων από συζύγους, γονείς, παιδιά, φίλους, συναδέλφους και γιατρούς.

Οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να επιδείξουν τέτοιο χαρακτήρα, θάρρος και κριτική ικανότητα ενσαρκώνουν αναμφίβολα το καλύτερο της ανθρωπότητας.

Βρίσκονται παντού, σε όλες τις ηλικίες, τα επίπεδα εκπαίδευσης, τις χώρες και τις απόψεις.

Είναι ειδικού είδους- είναι οι στρατιώτες που κάθε στρατός του φωτός επιθυμεί να έχει στις τάξεις του.

Είναι οι γονείς που κάθε παιδί θέλει να έχει και τα παιδιά που κάθε γονέας ονειρεύεται να έχει.

Είναι όντα ανώτερα από τον μέσο όρο των κοινωνιών τους, είναι η ουσία των λαών που έχτισαν όλους τους πολιτισμούς και κατέκτησαν όλους τους ορίζοντες.

Είναι εκεί μαζί σας, μοιάζουν φυσιολογικοί, αλλά είναι υπερήρωες.

Έκαναν αυτό που οι άλλοι δεν μπορούσαν, ήταν το δέντρο που άντεξε στον τυφώνα των προσβολών, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Και το έκαναν, επειδή νόμιζαν ότι ήταν μόνοι τους και πίστευαν ότι ήταν μόνοι τους.

Αποκλεισμένοι από τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια των οικογενειών τους, δεν έχουν ξαναδεί κάτι τόσο σκληρό. Έχασαν τις δουλειές τους, άφησαν την καριέρα τους να πάει κατά διαόλου, δεν είχαν χρήματα. . . αλλά δεν τους ένοιαζε. Υπέστησαν ανυπολόγιστες διακρίσεις, καταγγελίες, προδοσίες και ταπεινώσεις. . . αλλά συνέχισαν.

Ποτέ άλλοτε στην ανθρωπότητα δεν υπήρξε τέτοιο "καστ", τώρα ξέρουμε ποιοι είναι οι αντιστασιακοί στον πλανήτη Γη.

Γυναίκες, άνδρες, γέροι, νέοι, πλούσιοι, φτωχοί, όλων των φυλών και θρησκειών, οι ανεμβολίαστοι, οι εκλεκτοί της αόρατης κιβωτού, οι μόνοι που κατάφεραν να αντισταθούν όταν όλα κατέρρευσαν.

Εσύ είσαι, έχεις περάσει μια αδιανόητη δοκιμασία που πολλοί από τους πιο σκληρούς πεζοναύτες, κομάντος, πράσινους μπερέδες, αστροναύτες και ιδιοφυΐες δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν.

Είστε φτιαγμένοι από το υλικό των μεγαλύτερων που έζησαν ποτέ, εκείνων των ηρώων που γεννήθηκαν ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους και λάμπουν στο σκοτάδι.


*βιολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου, σκηνοθέτης. Έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής πολλών διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ. Το σενάριό του για την ταινία μεγάλου μήκους Guadalquivir ήταν υποψήφιο για το βραβείο Goya καλύτερου ντοκιμαντέρ. Του απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Κύκλου των Συγγραφέων Κινηματογράφου 2013. . . Ο Φερνάντο απέτινε φόρο τιμής στο Telegram του στις 26 Ιουλίου 2022 στους μη εμβολιασμένους που άντεξαν μέχρι το τέλος σ΄ αυτήν την αδιανόητη παγκόσμια συμμορία.

ΠΗΓΗ lemediaen442

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου