Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Γιατί στέλνουν στο σφαγείο τον ουκρανικό λαό;

Επί εβδομάδες παρακολουθούμε τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, όπου σκοτώνεται κόσμος, καταστρέφεται η χώρα και όλο αυτό το κακό που συμβαίνει είναι για να μην μπει στο ΝΑΤΟ και απειληθεί η ασφάλεια της Ρωσίας.

Ωστόσο, κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί είναι τόσο σημαντικό να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μία ακόμη χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης όταν μάλιστα απειλείται τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Γνωρίζουμε τους υποκινητές αυτού του πολέμου. Είναι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ οι οποίοι κάνουν γεωπολιτικά παιχνίδια, προκαλούν πολέμους και την πληρώνουν οι λαοί.

Δεν γνωρίζουμε τι είχαν υποσχεθεί στον Ζελένσκι. Αν τον έσπρωξαν σε πόλεμο και εγγυήθηκαν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Εάν πιστέψουμε τον Ζελένσκι κάτι τέτοιο φαίνεται πως του υποσχέθηκαν , μόνο που έμειναν θεατές. Γι αυτό και ο πρόεδρος της Ουκρανίας τους διαμηνύει κάθε φορά ότι τον εγκατέλειψαν και τον άφησαν στο έλεος του εισβολέα.

Από την άλλη αρκετές ευκαιρίες δόθηκαν στον Ζελένσκι να συνθηκολογήσει και τις απέρριψε.

Και, παρότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, προτρέπει τους Ουκρανούς να αντισταθούν απέναντι στη Ρωσία δίνοντας άνιση μάχη.

Ωστόσο, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μπορεί να κερδίσει αυτό τον πόλεμο.

Πως όμως ;

Είναι γνωστό ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει Πολεμικό Ναυτικό, ενώ δεν έχει ούτε υπολογίσιμη Αεροπορία. Τα λίγα πολεμικά αεροπλάνα που διαθέτει είναι παλιάς τεχνολογίας και καθόλου ικανά να αναχαιτίσουν τα ρώσικα.

Και πως εννοείται να υπάρξει αντίσταση ή να κερδηθούν μάχες στο πολεμικό πεδίο ;

Μόνο με τη ψυχή των Ουκρανών θα αντιμετωπιστεί μια υπερδύναμη ;

Πιστεύει κανείς ότι με οδοφράγματα, χειροβομβίδες και καλάσνικοφ θα σταματήσουν μια πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή ;

Ποιος δεν το βλέπει ότι η Ουκρανία μπήκε σ΄ένα πόλεμο δίχως να κάνει κανονικό πόλεμο ;

Κάνει κλεφτοπόλεμο ή, ακριβέστερα, ανταρτοπόλεμο.

Από την άλλη, η Ρωσία μπήκε σε μια μεγάλης έκτασης χώρα και την περικύκλωσε σε δύο ημέρες χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση.

Ουσιαστικά, έκανε παρέλαση !

Αποφεύγει να κάνει πόλεμο σώμα με σώμα. Σφυροκοπεί μεγάλες πόλεις με πυραύλους, δεν έχει προβεί σε βομβαρδισμούς από αέρος, δεν έχει κάνει - ακόμη - απόβαση πεζοναυτικών δυνάμεων και δείχνει να κάνει επιχειρήσεις τακτικής.

Όσο δεν γενικεύονται οι πολεμικές συρράξεις με όλα τα όπλα, οι πόλεις δεν πέφτουν στα χέρια των Ρώσων, οι οποίοι υπομονετικά περιμένουν να εξαντληθούν οι δυνάμεις Ουκρανών μαχητών ώστε να κάνουν την τελική επίθεση.

Την ίδια ώρα, η Δύση παροτρύνει τους Ουκρανούς να συνεχίσουν τις μάχες λέγοντας πως μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο !!

Εδώ παρατηρούμε το δράμα του Ουκρανικού λαού, ο οποίος βρίσκεται στη μέση σφυροκοπείται και υποφέρει.

Γι αυτό και ταιριάζει εδώ η λαϊκή παροιμία ΄΄όταν μαλώνουν στο βούρκο τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια΄΄. Στην περίπτωσή μας, το μάρμαρο πληρώνει ο ίδιος ο λαός .

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου