Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Τους γίγαντες μην τους φοβάσαι...

 


Υπάρχει κάποιος, που για μια θέση στο δικό σου το κρεββάτι αγωνίζεται. Κάποιος που ελπίζει πως πρώτη θα ακούσεις τη δική του τη φωνή. Κάποιος που επιθυμεί κι όταν ξυπνάς, κι όταν κοιμάσαι, με τα δικά του συναισθήματα και τις δικές του σκέψεις στο μαξιλάρι να βάζεις το κεφάλι σου. Να σε ξυπνάει θέλει με λόγια που στην καρδιά και στην ψυχή σου ανησυχία προκαλούν. Με σκέψεις που άγχος στην ύπαρξη σου προξενούν θέλει να σε αναστατώνει. Μα περισσότερο από όλα εκείνος που κοιμάται δίπλα σου με φόβο την καρδιά σου μα και την σκέψη σου θέλει να κατακλύζει. Μα θα μου πεις ποιος είναι αυτός που στέκει δίπλα στο κρεββάτι μου και να με καταστρέψει προσπαθεί; θα σου απαντήσω αφού εσύ τώρα με ρωτάς. Είναι ο γίγαντας σου.

Δες τον αγώνα της ζωής σου, τον κάθε ένα γίγαντα σου, και πες πως είναι η παλέτα του Θεού, που ετοιμάζεται να ζωγραφίσει με τα δικά του χρώματα τις πιο μεγάλες νίκες στη ζωή σου. Και δόξασε τον για αυτό πριν δεις τον Γολιάθ στη γη να πέφτει θανάσιμα χτυπημένος.

Των προβλημάτων οι σκιές που διαρκώς τα συλλογίζεσαι καλό έφεραν στη ζωή σου; τόσο καιρό σπατάλησες για να μετράς πόσες στο στήθος τρίχες έχει εκείνος ο φοβερός σου γίγαντας που διαρκώς σε απειλεί. Πες μου, ειλικρινά, σε τι βοήθησε την ίδια τη ζωή σου; το να μετράς συνέχεια τις πληγές σου, το να αγωνίζεσαι προβλήματα να λύσεις, το να λυπάσαι γιατί σε απέρριψαν οι άνθρωποι, πες μου, μπορεί πότε να φέρει στη ζωή σου ευλογία; ειρήνη και χαρά;

Ότι κι αν γίνει εσύ ποτέ σου τον αγώνα να μην τον παρατάς. Μπορεί μια προσευχή μικρή να μην σου είναι αρκετή. Μια συγγνώμη μπορεί να μην σου είναι αρκετή. Μια μέρα που δεν ξέρεις τι να κανείς, μια ημέρα που η πίστη σου κλονίστηκε και λύγισαν τα πόδια σου, μπορεί να μην αρκεί. Μπορείς να πέσεις μια και δυο και πιο πολλές φορές. Ποτέ σου όμως να μην τα παρατήσεις. Συνέχισε στα χέρια σου τις πέτρες να κρατάς. Ποτέ από τα χέρια σου να μην αφήσεις την σφεντόνα. Κράτα γερά τις υποσχέσεις, το παρελθόν μη λησμονείς και όλες τις φορές που σε βοήθησα εγώ, βάλε προτεραιότητες, να έχεις πάθος, και την επιμονή σου μην την χάσεις. Και να είσαι βέβαιος, πως την επόμενη φορά που θα ξυπνήσει ο Γολιάθ, πιάσε στα χέρια σου μια πέτρα. Και τότε με έκπληξη θα διαπιστώσεις, ότι πριν καν την πέτρα στη σφεντόνα σου την βάλεις και το λουρί της το τεντώσεις, ο Γολιάθ θα έχει εξαφανιστεί από τη ζωή και το δωμάτιο σου. Θα έχει εξαφανιστεί απ´ την ψυχή και την καρδιά σου. Και τότε θα μπορείς να χαίρεσαι και να χαμογελάς. Όταν μαζί σου έχεις τον Θεό ποτέ μη φοβηθείς τους γίγαντες που θα απειλήσουν τη ζωή σου. Γιατί εάν έχεις μαζί σου τις πέτρες του Θεού και μια μικρή σφεντόνα, εάν έχεις μαζί σου τον ίδιο τον Θεό, να είσαι βέβαιος ότι τους γίγαντες σου θα νικήσεις.

ΠΗΓΗ triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου