Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Μολυσματικά, αυτομεταδιδόμενα εμβόλια: Μια προειδοποίηση

Δρ. Aaron Kheriaty

Αυτή η τεχνολογία υπάρχει εδώ και χρόνια, και παρακάμπτει τον «μπελά» των απείθαρχων πολιτών, που ενδέχεται να αρνηθούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Επί δύο δεκαετίες, αθόρυβα, οι επιστήμονες εξελίσσουν μολυσματικά εμβόλια που μεταδίδονται μόνα τους. Το NIH (σ.σ. Εθνικό Σύστημα Υγείας των ΗΠΑ) χρηματοδότησε αυτήν την έρευνα, στην οποία είτε το DNA από ένα θανατηφόρο παθογόνο συσκευάζεται σε έναν μολυσματικό αλλά λιγότερο επιβλαβή ιό, είτε η θνησιμότητα του θανατηφόρου ιού εξασθενεί με την τροποποίησή του στο εργαστήριο.

Τα προκύπτοντα «εμβόλια» εξαπλώνονται από το ένα άτομο στο άλλο, όπως ακριβώς ένας μεταδοτικός ιός του αναπνευστικού. Μόνο το 5% του τοπικού πληθυσμού χρειάζεται να εμβολιαστεί. Το άλλο 95% θα «κολλήσει» το εμβόλιο καθώς αυτό εξαπλώνεται από άτομο σε άτομο μέσω της μετάδοσής του στην κοινότητα.

Αυτή η τεχνολογία παρακάμπτει τον μπελά των απείθαρχων πολιτών, που ενδέχεται να αρνηθούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Οι υποστηρικτές της τονίζουν ότι μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού που θα απαιτούσε συνήθως μήνες δαπανηρών προσπαθειών για την ανοσοποίηση όλων, θα μπορούσε να συντομευθεί σε ένα διάστημα λίγων μόνο εβδομάδων.

Στον απόηχο της πανδημίας (sic) του κορωνοϊού, περίπου δώδεκα ερευνητικά ιδρύματα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία διερευνούν τις πιθανές ανθρώπινες χρήσεις για αυτομεταδιδόμενα εμβόλια. Η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας των ΗΠΑ (DARPA), για παράδειγμα, εξετάζει αυτή την τεχνολογία για τον αμερικανικό στρατό, για να τον προστατεύσει από τον πυρετό «λάσσα» της Δυτικής Αφρικής, έναν ιό που μεταδίδεται από τους αρουραίους στους ανθρώπους. Το έργο αυτό, σημειωτέον, δεν απαιτεί τη συγκατάθεση των στρατιωτών μας, ανδρών και γυναικών.

Το 2019 η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισε να διερευνά αυτήν την τεχνολογία για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης. Μια ερευνητική εργασία από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Βρετανίας συμβούλεψε ότι οι φοιτητές πανεπιστημίου θα μπορούσαν να είναι μια προφανής ομάδα-στόχος: 

Δεν εργάζονται, επομένως [ο εμβολιασμός τους] δεν θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική αναστάτωση, και οι περισσότεροι έχουν δεύτερες κατοικίες για να πάνε, μεταδίδοντας έτσι το εμβόλιο.

Οι ερευνητές παραδέχθηκαν ότι ένα μεταδοτικό εμβόλιο  με έναν εξασθενημένο ιό της γρίπης θα προκαλούσε ορισμένους θανάτους, αλλά υπολόγισαν ότι αυτοί θα ήταν λιγότεροι από όσους θα προκαλούσε ο αρχικός ιός της γρίπης. Όπως περιγράφεται στην έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης:

Τα αυτομεταδιδόμενα εμβόλια είναι λιγότερο θανατηφόρα αλλά όχι μη θανατηφόρα: εξακολουθούν να μπορούν να σκοτώσουν. Μερικοί άνθρωποι που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν ζήσει, μπορεί να πεθάνουν, αν και συνολικά λιγότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν. 

Όπως λέει και η παροιμία, δεν μπορείς να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις μερικά αυγά. Ή σύμφωνα με τη διατύπωση του Λένιν, αν πρόκειται να υλοτομήσεις ένα δάσος, τότε θα εκτιναχτούν και κάποια ροκανίδια. Τα μεταδοτικά εμβόλια είναι το μέλλον μας, ισχυρίζονται οι υποστηρικτές τους, και δεν διαφέρουν από το να προσθέτουμε φθόριο στο νερό της ύδρευσης. Επιπλέον, για όσους βρίσκουν το τρύπημα της ένεσης δυσάρεστο, απαιτούνται λιγότερες βελόνες.

Μια έρευνα που χρηματοδοτείται από το κράτος, για ιούς που έχουν δημιουργηθεί από εργαστήριο, για τη δημιουργία μολυσματικών αυτομεταδιδόμενων εμβολίων που παρακάμπτουν τη συναίνεση των πολιτών. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά, ε;

ΠΗΓΗ liberty

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου