Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Απατεώνες

 


Tasos Sideridis

Όταν το κράτος σε κλέβει ασύστολα έχεις ηθική υποχρέωση να το κλέψεις και εσύ.

Θα σας πω τι συμβαίνει στην Ολλανδία με το ρεύμα και το αέριο.

Στην Ολλανδία οι εταιρείες πάροχοι ρεύματος και αερίου είναι πάνω από διακόσιες.

Μια εταιρεία που σε προμηθεύει ρεύμα, η ίδια εταιρεία έχει τη δυνατότητα να σε προμηθεύσει και αέριο.

Ο τελικός λογαριασμός, δηλαδή η εκκαθάριση τι έχεις καταναλώσει σε ρεύμα και αέριο, έρχεται συγκεντρωτικός στο τέλος του χρόνου. Εσύ πληρώνεις κάθε μήνα ένα στάνταρ ποσό και στο τέλος του έτους μπορεί να βγεις χρεωστικός ή πιστωτικός.

Επειδή τα πάντα εκεί είναι ηλεκτρονικά μπορείς να ελέγχεις την κατανάλωσή σου όποτε το επιθυμείς.

Η κόρη μου διατηρεί σπίτι 110 τετραγωνικών, στην Ολλανδία στην πόλη Ζβόλε. Πέρσι κάθε μήνα πλήρωνε 113 ευρώ, δηλαδή στο τέλος του χρόνου είχε πληρώσει 113 χ 12 = 1.356

Όμως βγήκε πιστωτική, δηλαδή από τα 1.356 που είχε πληρώσει της επέστρεψαν τα 412, δηλαδή πλήρωσε για όλο το χρόνο 944 ευρώ, με άλλα λόγια πλήρωσε ρεύμα και αέριο 79 ευρώ το μήνα. Το σπίτι έχει, κουζίνα, δυο πλυντήρια, ψυγείο, θερμοσίφωνα, τρία air-conditions και καλοριφέρ. Το καλοριφέρ λειτουργούσε οκτώ ώρες το εικοσιτετράωρο στους 20 βαθμούς.

Φέτος από 01.01.2022 μέχρι σήμερα 31.05.2022 συνεχίζει να πληρώνει 113 το μήνα όπως και πέρσι. Κάνοντας έναν έλεγχο για να δει τι έχει καταναλώσει και πόσο θα πληρώσει λόγω του προβλήματος με την Ουκρανία, είδε ότι και φέτος με την ίδια περίπου κατανάλωση κατά 10% αυξημένη πάλι ο μήνας θα έρθει με πραγματική τιμή περίπου 83 ευρώ το μήνα.

Αν του πεις δε του Ολλανδού για ρήτρα αναπροσαρμογής που υπάρχει στην Ελλάδα θα σε περάσει για τρελό.

Αυτό για την Ολλανδία που ο κατώτατος μισθός είναι 1.800 ευρώ. Υπ’ όψη ο σερβιτόρος σε καφετέρια στην Ολλανδία παίρνει από 9-11 ευρώ την ώρα.

Στην Ολλανδία μπορεί να υπάρχουν αγελάδες αλλά τα πρόβατα τα έστειλαν στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου