«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εκατομμύριο τόνους μαλακό σιτάρι τον χρόνο. Καλλιεργεί 250.000 τόνους και έφερνε 750.000 τόνους κυρίως από την Ουκρανία με 170€ τον
τόνο. Πλέον εισάγει από τη Βουλγαρία με 450€ τον τόνο και θα εισάγει από τις
ΗΠΑ με 700€ τον τόνο»…
Ο καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας καλεί συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας που παράγουν σκληρό σιτάρι, να αρχίσουν να παράγουν μαλακό, προκειμένου σε έναν χρόνο από τώρα να υπάρχει αυτάρκεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου