Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Αιφνίδιοι θάνατοι: Πόση από την αλήθεια πιστεύουμε ότι ξέρουμε;

 


Ένα θέμα που απασχολεί όλους μας τελευταία, είναι ο αυξημένος αριθμός αιφνιδίων θανάτων και μάλιστα σε πολύ μικρές ηλικίες, ακόμα και εφήβους και παιδιά. Και σε πολλά θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε πάνω σ’ αυτό το θέμα, αλλά σε ένα θα συμφωνήσουμε στα σίγουρα: Επικρατεί ένα χάος γύρω από την πληροφόρηση και το αίτιο ή την αιτία του φαινομένου.

Εισαγωγή

Πριν ξεδιπλώσουμε σκέψεις και πληροφορίες, καλό θα ήταν να βάλουμε μια τάξη στις λέξεις και τους ορισμούς. Μεγάλης σημασίας είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι αίτιο και αιτία, είναι δυο διαφορετικά πράγματα, παρότι μοιάζουν συνώνυμα. Αίτιο, είναι βαθύτερος λόγος στον οποίο οφείλεται η πρόκληση ενός αποτελέσματος, ενώ αιτία, είναι η αφορμή ή ένα γεγονός που προκάλεσε το αποτέλεσμα.

Ως ένα απλό παράδειγμα μπορούμε να πούμε ότι ο Χ πάσχει από βαθιά κατάθλιψη. Μια μέρα χάνει το σπίτι ή την δουλειά του, κι αυτό τον φέρνει σε απόγνωση κι αυτοκτονεί. Γιατί αυτοκτόνησε ο Χ; Κάποιος θα πει επειδή έχασε το σπίτι ή τη δουλειά του. Ωστόσο ο λόγος είναι η κατάθλιψη, η οποία τον εμπόδισε να διαχειριστεί την απώλεια, κάτι που πολλοί άλλοι σε αντίστοιχη θέση που δεν έπασχαν από κατάθλιψη, μπόρεσαν να κάνουν.

Οπότε αν θέλουμε να διεξάγουμε συμπεράσματα για το τι προκαλεί όλους τους τελευταίους αιφνίδιους θανάτους, θα πρέπει να εστιάσουμε τόσο στο αίτιο, όσο και στην αιτία.

Στο αρχικό σημείο που θα συμφωνήσουμε όλοι, είναι ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του κοινού σε ό,τι αφορά την πληροφόρηση γύρω από τα θέματα υγείας, πανδημίας, εμβολίων κ.λπ. Και γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς νοήμων άνθρωπος να κατηγορήσει το κοινό για τη δυσπιστία ή τον σκεπτικισμό του, όταν δεν υπάρχει διαφάνεια από πλευράς αρχών, και ταυτόχρονα υπάρχει έλλειψη σεβασμού στα θέλω, τις απόψεις ακόμα και τις φοβίες των πολιτών, ενώ έχουν συμβεί ένα σωρό τραγελαφικά γύρω από το θέμα πανδημία και εμβόλια, με κορυφαίο την απογραφή του ποιος πέθανε με ή από κόβιντ και τον τεράστιο αριθμό-ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο καταγραφής θανάτων.

Το άρθρο που έγινε viral

Υγιείς νέοι πεθαίνουν ξαφνικά και απροσδόκητα από ένα μυστηριώδες «σύνδρομο», είναι το άρθρο που έγινε viral τις τελευταίες μέρες. Το άρθρο αναφέρεται στο σύνδρομο, γνωστό ως SADS, και έχει αποβεί μοιραίο για κάθε κατηγορία νεαρών ανθρώπων, ανεξάρτητα από το αν διατηρούν μια καλή φυσική κατάσταση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής ή όχι.

Το SADS είναι ένας «συνολικός όρος για να περιγράψει τους απροσδόκητους θανάτους σε νέους», ανέφερε σε ανακοίνωση του το Βασιλικό Αυστραλιανό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών, και εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών.

Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται όταν η νεκροψία δεν μπορεί να βρει μια προφανή αιτία θανάτου.

Το Ίδρυμα SADS που εδρεύει στη Γιούτα των ΗΠΑ έχει αναφέρει ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους 4.000 ετήσιους θανάτους παιδιών, εφήβων ή νεαρών ενηλίκων από SADS που σημειώθηκαν το τελευταίο εξάμηνο, έχουν ένα από τα δύο κορυφαία προειδοποιητικά σημάδια.
Αυτά τα σημάδια περιλαμβάνουν οικογενειακό ιστορικό διάγνωσης SADS ή ξαφνικό ανεξήγητο θάνατο ενός μέλους της οικογένειας και λιποθυμία ή επιληπτικές κρίσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης ή όταν βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιο περιστατικό έντονης συναισθηματικής φόρτισης. […] Το Baker Heart and Diabetes Institute της Μελβούρνης αναπτύσσει το πρώτο μητρώο SADS της χώρας.

«Υπάρχουν περίπου 300 περιπτώσεις ετησίως με άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών στην επαρχία της Βικτώρια που παθαίνουν ξαφνικά καρδιακή ανακοπή. Την τελευταία χρονιά, τα περιστατικά αυτά έχουν αγγίξει τα 700, δεν είναι λογικό», είπε ένας εκπρόσωπος του Ινστιτούτου.

«Από αυτούς, περίπου στο 1/5 δεν μπορούν να βρουν την ακριβή αιτία θανάτου, ακόμη και μετά από εκτεταμένες έρευνες, όπως η πλήρης αυτοψία».

Και για τους επιστήμονες, η άποψη που εκφράζουν για να καταπολεμηθεί το σύνδρομο SADS είναι οι άνθρωποι να αποφασίσουν να κάνουν πλήρη γονιδιακό έλεγχο, κάτι το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί και να αποδώσει καθώς οι ειδικοί δεν είναι 100% σίγουροι για το «ποια γονίδια το προκαλούν όλο αυτό».

Βέβαια όταν το διαβάζεις όλο αυτό, αναρωτιέσαι γιατί τώρα πρέπει κανείς να κάνει γονιδιακό έλεγχο; Δηλαδή, άλλαξαν τα γονίδια τους τελευταίους μήνες και υπερδιπλασιάστηκαν τα περιστατικά;

Κι αμέσως εύλογα το μυαλό του κοινού ανθρώπου πάει στους παγκόσμιους μαζικούς εμβολιασμούς, και νιώθει για μια ακόμα φορά προδομένο που τον κοροϊδεύουν και όχι άδικα. Το άδικο όμως βρίσκεται αλλού: Στο ότι υπάρχουν περίπου 300 περιπτώσεις ετησίως στην εκεί περιοχή, που σημαίνει και προ εμβολιασμών. Δηλαδή, εστιάζουμε στο διπλασιασμό, εστιάζουμε στο γεγονός επειδή πήρε διαστάσεις μετά τους εμβολιασμούς, αλλά δεν εστιάζουμε στο γεγονός ότι 300 νέοι άνθρωποι έχαναν κάθε χρόνο τη ζωή τους χωρίς καμία εξήγηση;

Γιατί εστιάζουμε μόνο στον διπλασιασμό και όχι στο αρχικό αριθμό;

Κάπου 6,5 εκατ. κατοίκους έχει η Βικτόρια, οπότε οι 300 περιπτώσεις είναι ήδη πολύ περισσότερες αναλογικά από τις τωρινές δικές μας στην Ελλάδα.

Αν ψάξετε στο διαδίκτυο, τις τελευταίες δυο δεκαετίες υπάρχουν πολλές μελέτες πάνω στο σύνδρομο SADS, και ειδικά μεταξύ αθλητών. Και οι «ειδικοί» πάλι συνιστούσαν γενετικό έλεγχο. Τι δεν συνιστούσαν ποτέ και ούτε τώρα; Περιβαλλοντικό έλεγχο.

Γιατί οι νέοι και υγιείς πέφτουν νεκροίγράφει καρδιολόγος σε άρθρο του παλιό, του 2009.

Κάθε εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, 12 φαινομενικά υγιείς και υγιείς άνθρωποι, όλοι ηλικίας 35 ετών και κάτω, πεθαίνουν από μια καρδιακή πάθηση που δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν. Συχνά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και βρίσκονται στο απόγειο της ζωής τους.

Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου Cardiac Risk in the Young (CRY), οι νέοι μπορούν να περπατούν χωρίς να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν από καρδιακά προβλήματα.

«Πολλοί επηρεάζονται ενώ αθλούνται, όπου η προσπάθεια είναι αρκετή για να επιδεινώσει μια προϋπάρχουσα και καρδιακή πάθηση», λέει η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Alison Cox.

Η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση CRY υπολογίζει ότι ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος σκοτώνει πάνω από 600 άτομα ηλικίας 35 ετών και κάτω του ενός έτους – αν και οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο αριθμός είναι υψηλότερος καθώς πολλές περιπτώσεις αιφνίδιου θανάτου καταγράφονται λανθασμένα ως άσθμα, επιληψία ή ακόμα και πνιγμός.

Και το άρθρο αναφέρει μάλιστα την περίπτωση μιας οικογένειας που έχασε δύο παιδιά σε δύο εβδομάδες από σύνδρομο SADS.

Κι ενώ ο ειδικός επιμένει ότι το πρόβλημα είναι γενετικό και όχι λόγω τρόπου ζωής ή κατάστασης, στη συνέχεια αυτοαναιρείται λέγοντας:

«Το SCD είναι πιο συχνό σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, όταν το σώμα είναι πιο ευαίσθητο στην αδρεναλίνη. Στην πραγματικότητα, η κατάσταση πιστεύεται ότι στρεσάρεται από μια ξαφνική αύξηση της αδρεναλίνης στο σώμα. Ως αποτέλεσμα, οι αθλητές διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο SCD, καθώς «η άσκηση είναι ένα έναυσμα για την πρόκληση ανισορροπίας του ρυθμού σε άτομα που έχουν ελαττώματα στην καρδιά», λέει ο Δρ Sharma.

Μάλιστα. Είναι γνωστό ότι συμβαίνει αυτό στους αθλητές, αλλά… δυο ερωτήματα: Μόνο οι αθλητές πέφτουν ξεροί; Και δεύτερον, παλαιότερα -πχ δεκαετίες ’60, ’70. ’80- οι νέοι αθλητές συνήθιζαν τόσο συχνά να πέφτουν ξεροί; Η απάντηση θεωρώ είναι όχι και στα δυο.

Τι άλλαξε τις τελευταίες δεκαετίες;

Δεν θα δυσκολευτώ, φίλες και φίλοι στην απάντηση. Την έχω έτοιμη στην τσέπη.

5 γενιές, μια παγκόσμια αστυφιλία γεμάτη «παιγνίδια» και χιλιάδες τεχνητά άστρα εκεί πάνω.

Μετάφραση: 5 γενιές κινητής τηλεφωνίας, χιλιάδες εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας, εκατοντάδες χιλιάδες ρούτερ στα σπίτια, εκατομμύρια κινητά στις τσέπες και τάμπλετς στην ποδιά, άπειρα στρατιωτικά ραντάρ εδώ κι εκεί και χιλιάδες δορυφόροι στον έναστρο ουρανό. Κι όλα αυτά μαζί, ονομάζονται Εφιάλτης Ασύρματης Τεχνολογίας.

Και τι σας λένε; Ότι όλα αυτά είναι ασφαλή, όπως και όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή. Αλλά αν έχετε τυφλή εμπιστοσύνη στο σύστημα και πιστεύετε τις διαβεβαιώσεις της Big Tech, τότε δεν σας επιτρέπεται να αμφιβάλετε την Big Pharma, για τον απλούστατο λόγο ότι ο τρόπος που λειτουργούν και προβάλλουν τα προϊόντα τους είναι ακριβώς ο ίδιος, το ίδιο και οι διαδικασίες για να πάρουν εγκρίσεις κι αδειοδοτήσεις. Η Big Tech μάλιστα είναι ακόμα πιο ισχυρή, επειδή εμπλέκεται και η στρατιωτική βιομηχανία και αμυντικά προγράμματα.

Κι αν κάνετε δική σας έρευνα στο διαδίκτυο, θα βρείτε πολλές ανεξάρτητες μελέτες που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, που αναφέρουν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και ανεβάζει την αδρεναλίνη, και προκαλεί ζημιές στο καρδιαγγειακό σύστημα. Ενδεικτικά:

Η κοπέλα που πέθανε ξαφνικά καθώς έκανε την προπόνηση της εν ώρα καταιγίδας, φορούσε ένα «έξυπνο» ρολόι, για να καταγράφει χρόνους και παλμούς. Ασφαλές, θα σας πουν είναι κι αυτό, γιατί η ακτινοβολία που εκπέμπει για να στέλνει data μέσω gps, όπως κάνουν τα smartphones ή ρολόγια fitness, είναι «εντός ορίων». Πείτε μου όμως με ποιο τρόπο μπορεί κανείς να ορίσει τα ασφαλή όρια; Όταν φοράς το ρολόι σου και κοιμάσαι, ή όταν τρέχεις και η αδρεναλίνη πάει στα ύψη, το ρολόι την ανεβάζει περισσότερο και αθλείσαι εν τω μέσω καταιγίδας που έτσι κι αλλιώς γίνεται χαμός από ηλεκτρομαγνητικά πεδία, πόσο μάλλον αν σου τύχει να είναι και λιγάκι… «πειραγμένη» η καταιγίδα με κανένα καιρικό γκατζετάκι; Ήταν εμβολιασμένη η κοπέλα; Πιθανώς. Αλλά τα άλλα παιδιά στο κάμπους δεν ήταν εμβολιασμένα; Ποιο πέθανε; Αυτό που έτρεχε με το ρολόι μέσα στην καταιγίδα.

Το αίτιο και η αιτία

Κι εδώ φτάνουμε στο να ξεχωρίσουμε το αίτιο και την αιτία.

Όταν κυκλοφόρησαν τα εμβόλια, παρότι η σύνθεση τους δεν είναι σε μας πλήρως γνωστή αφού η πατέντα αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, αλλά από αυτά που μας δημοσιοποιούσαν, είπα σε μια φίλη: Μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς, να δεις που θα αυξηθεί και η ευαισθησία στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Και όσο εμείς είμασταν σε λοκντάουν και η «ανάπτυξη» επίσης, η μοναδική «ξεκλείδωτη» ήταν της ασύρματης τεχνολογίας. Έτρεχε με χίλια, κι έβαζε κεραίες, 5G κι ανέβαζε ταχύτητες και δεδομένα, τάχα για να γίνει η εξυπηρέτηση τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης.

Υπολογίζεται ότι περίπου 10% του δυτικού πληθυσμού πάσχει από Ηλεκτρομαγνητική Υπερευαισθησία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το δικό τους νευρικό σύστημα μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο και να πιάνει τα μικροκύματα, και να τα μεταφράζει σε διάφορες κακουχίες, όπως πονοκέφαλοι, αρρυθμίες, ναυτία, ζάλη, κάψιμο στο δέρμα, κόπωση, εμβοές, κατάθλιψη, αλλά περιέργως και στρες κι αυπνίες, που σημαίνει αύξηση αδρεναλίνης.

Και όσο αυξάνει η ανάπτυξη της ασύρματης τεχνολογίας, τόσο θα μεγαλώνει το ποσοστό. Προσωπικά πιστεύω ότι πλέον είναι πολύ μεγαλύτερου του 10%, απλά ο κόσμος δεν το γνωρίζει, και αποδίδει κάθε φορά τα συμπτώματα του σε άλλες καταστάσεις – οικονομικές, λοκντάουν κ.λπ

Αν λοιπόν φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι η αιτία των αιφνίδιων θανάτων νέων είναι τα εμβόλια, τότε θα ήταν τραγικό σφάλμα να κλείσουμε τα μάτια στο αίτιο, που είναι το περιβάλλον. Γιατί ο άδικος διπλασιασμός θανάτων στη Βικτόρια, έρχεται σε συνέχεια του άδικου αρχικού αριθμού θανάτων.

Είναι μια όχι και τόσο βολική αλήθεια, γιατί ξέρω πόσο όλοι σας λατρεύετε το κινητό ή το τάμπλετ σας, δεν γουστάρετε να έχετε καλώδια μες τα πόδια σας για το ίντερνετ και προτιμάτε το wifi, και θέλετε να σερφάρετε παντού και πάντα, στο δρόμο, στο ΜΜΜ, στην παραλία, στο βουνό, στο σπίτι, στο καφέ, στην ουρά, και να ανεβάζετε φωτογραφίες τι κάνετε στα social media.

Όμως σας τα λέει κάποια που ασχολείται 12 χρόνια με το θέμα, που δεν έχει όλα αυτά τα χρόνια ούτε κινητό, ούτε ασύρματη σύνδεση, και που ο Θεός την ευλόγησε με το χάρισμα της ηλεκτρομαγνητικής υπερευαισθησίας. Και που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για άρθρα σχετικά με εμβόλια, για να μην περάσει τίποτα βρόμικο από το μυαλό κάποιου που ίσως δεν με ξέρει.

Αλλά είμαι εδώ για να λέω αλήθειες, κι όχι αυτό που θέλετε να ακούσετε για να είμαι αρεστή. Ναι, τα εμβόλια πιθανά να είναι η αιτία της αύξησης των αιφνίδιων θανάτων, παρότι δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς ήταν εμβολιασμένοι. Ωστόσο το σύνδρομο SADS αποδίδεται στην αύξηση της αδρεναλίνης που κάποιοι οργανισμοί δεν αντέχουν.

Τζόγκινγκ, γυμναστήρια, τένις κ.λπ με το smartwatch στο χέρι, αυτά κάνουν οι νέοι και μετά πέφτουν με τα μούτρα στο ίντερνετ. Όσο για την κατάθλιψη, οι αυτοκτονίες είναι παγκοσμίως η πρώτη αιτία θανάτου, κι εδώ ουδείς μπορεί να πει ότι φταίνε τα εμβόλια. Μπορεί όμως να πει ότι φταίει το μπλε φως που βλέπουν στο κινητό τους πριν πάνε για ύπνο.

Ως εκ τούτου, δεν γίνεται, ούτε ωφελεί να εστιάζουμε μόνο στην αιτία, παραβλέποντας εντελώς το αίτιο. Είναι ένας άδικος αγώνας, μάταιος και χαμένος από χέρι.

Έτσι, αν θέλουμε να αλλάξουμε το χαοτικό σύστημα που μας κατατρώει, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς και το περιβάλλον μας. Δεν μπορείς να βάλεις τάξη στην αταξία όταν αποτελείς μέρος της, χωρίς να παρέχεις την απαιτούμενη ενέργεια, χρόνο και θυσίες προκειμένου να την «τακτοποιήσεις».

Μια όχι και τόσο βολική αλήθεια…

 ΠΗΓΗ igata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου