Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Έκθεση σε Πανελλήνιες: Αν δεν είσαι «εγκεφαλοπλυμένος» ΚΟΒΕΣΑΙ!

 


Τα παλιά χρόνια, στην Έκθεση -που μάλιστα ονομαζόταν και Έκθεση Ιδεών- μετρούσαν οι δικές σου ιδέες, ο τρόπος έκφρασης και διαχείρισης της γλώσσας, η καλή σύνταξη και η ορθογραφία.

Ο καθηγητής θα διάλεγε εκείνη που κάθε φορά θεωρούσε πιο πετυχημένη, κι ο μαθητής σηκωνόταν όρθιος και την διάβαζε σε όλη την τάξη. Πολλές φορές, μικρά πανέμορφα λογοτεχνικά κείμενα ξεπρόβαλλαν από το μάθημα της έκθεσης, γεμάτα σκέψεις και συναισθήματα των εφήβων, εικόνες και περιγραφές, αλλά και χιούμορ ή σάτιρα, αναλόγως του θέματος.

Πάνε αυτά. Ξεχάστε τα. Τα παιδιά καλούνται να αποστηθίσουν πακέτα τις σκέψεις των άλλων, και να γράψουν την Έκθεση που εύχονται να έχουν διδαχθεί παπαγαλία σε κάποιο φροντιστήριο, και κυρίως και πάνω απ’ όλα, να είναι μια «πολιτικά ορθή» Έκθεση. Αλλιώς… ξαναπεράστε του χρόνου!

Γράψε μια διαφορετική άποψη με το συστημικό «αφήγημα» και θα δεις τι βαθμό θα πάρεις, κι ας είναι η γραφή σου επιπέδου αντάξιου Ελλήνων λογοτεχνών.

Σήμερα, λοιπόν, ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες 2022 στα ΕΠΑΛ στην Έκθεση. Και το θέμα Έκθεσης που τους δόθηκε για να απαντήσουν και να σχολιάσουν ήταν ένα μη λογοτεχνικό κείμενο που αφορούσε στο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τις διατροφικές μας συνήθειες.

Με υπογραφή: της γνωστής και μη εξαιρετέας ΜΚΟ, WWF!

Για πόσο, όμως, ακόμα η φύση θα μπορεί να μας προσφέρει απλόχερα τα καλούδια της; Σήμερα είμαστε «λαίμαργοι» δυστυχώς, καθώς καταναλώνουμε 1,6 φορές περισσότερους πόρους από όσους μπορεί να μας δώσει ο πλανήτης μας. Το 2050 προβλέπεται ότι ο ανθρώπινος πληθυσμός θα φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια και ο ένας πλανήτης, ο μοναδικός που έχουμε, θα χρειαστεί να μας θρέψει όλους. Κι όμως, κάθε χρόνο παγκοσμίως το 1/3 των παραγόμενων τροφίμων καταλήγει στον κάδο, την ώρα που 868 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται. Ήρθε η ώρα να δούμε το πιάτο μας με άλλο μάτι.

Πρώτον, το ότι το 2050 ο πληθυσμός θα φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια είναι ένας μύθος, ένα hoax που έχει ήδη καταρριφθεί. Σε όλες τις χώρες του πλανήτη, μη δε τις μουσουλμανικές εξαιρουμένων, ο πληθυσμός συρρικνώνεται ραγδαία, ειδικά στη Δύση και μάλιστα λόγω αστικοποίησης.

Γράψε, λοιπόν εσύ τώρα ότι τα στοιχεία της WWF είναι άρες μάρες κουκουνάρες, και πες αντίο ακόμα και στη βάση.

Δεύτερον, με ποιο δικαίωμα κάνετε τους εφήβους να νιώθουν τύψεις επειδή υπάρχουν και τρώνε; Αλήτες, ε αλήτες!

Τρίτον, ενώ το κείμενο ξεκινά και καλά με μεσογειακή διατροφή, στη συνέχεια λέει: Μαχόμαστε κατά της κλιματικής κρίσης, κινητοποιώντας τους πολίτες, και ειδικά τους νέους, να υιοθετήσουν μία πιο βιώσιμη διατροφή μειώνοντας πρωτίστως την κατανάλωση κρέατος, και σε άλλο σημείο, αναφέρει: Ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε τους καταναλωτές για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης.

Ούτε κρέας, δηλαδή, ούτε ψάρια – φάτε μάτια ψάρια τοξικά ιχθυοτροφείου και κοιλιά περίδρομο με εργαστηριακό κρέας. Μεγάλη Επανεκκίνηση, λέμε, και τόλμα εσύ να γράψεις αν αυτό θα ισχύει και για την ελίτ του κου Κλάους Σβαμπ!

Και η έκθεση συνεχίζει:

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

«Δεν κληρονομούμε τον κόσμο από τους προγόνους μας, τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας» λέει μία παροιμία και εμείς μπορούμε να κρατήσουμε «γεμάτο το πιάτο» και για τις επόμενες γενιές. Μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά! Κατανάλωσε υπεύθυνα, ανακάλυψε τα οφέλη της βιώσιμης διατροφής για την υγεία σου και το περιβάλλον, θυμήσου τη μαγική συνταγή της μεσογειακής διατροφής και αντί να πετάξεις το περισσευούμενο φαγητό στα σκουπίδια, σκέψου πόσοι εύκολοι τρόποι υπάρχουν για να το αξιοποιήσεις μέχρι την τελευταία μπουκιά! Μέσα από απλές κινήσεις μπορούμε να «μαγειρέψουμε» έναν καλύτερο κόσμο για όλους! Στήριξε το έργο μας για να αλλάξουμε τη συνταγή της διατροφής μας και να εξασφαλίσουμε υγεία σε εμάς και τον πλανήτη!

Στα παιδιά των ΕΠΑΛ, ηλίθιοι; Κάποια δεν έχουν να φάνε, ηλίθιοι! Κάποια δουλεύουν για τα προς το ζην, ηλίθιοι. Για το Αμερικάνικο Κολέγιο είναι αυτή η έκθεση, ηλίθιοι!

Αλλά μια στιγμή, ποια είπαμε είναι η WWF; Σταθείτε να βρω τα άρθρα:

Καθόλου λίγα για την εν λόγω ΜΚΟ που μπήκε στα ΕΠΑΛ.

Κι εδώ έρχεται και ο ρόλος του «φροντιστή» Γκέμπελς, που διδάσκει στους μαθητές «ποιες είναι οι ιδέες τους που πρέπει να καταθέσουν» – Χίτλερ, ζεις, εσύ μας οδηγείς στις δυτικές χώρες!

Μην τα θέλετε όλα... δικά σας!


ΠΗΓΗ igata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου