Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Μποτσέλι: «Να αρνηθούμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες για τον κορονοϊό»

    Κώστας    Παπαδόπουλος

Ο διάσημος τενόρος, Αντρέα Μποτσέλι, τάχθηκε κατά των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, αμφισβητώντας την σοβαρότητα του ιού.

Ήταν ο καλλιτέχνης που συνδέθηκε με την πανδημία του κορωνοϊού περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Η συναυλία με θρησκευτικούς ύμνους που έδωσε στον άδειο καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου, και μεταδόθηκε ζωντανά διεθνώς προκάλεσε ρίγη συγκίνησης απ’ άκρη σ’ άκρη της γης. Ποιος να περίμενε, λοιπόν, πως ο Αντρέα Μποτσέλι, o οποίος νόσησε επίσης αλλά με ελαφριά συμπτώματα, θα τασσόταν, και μάλιστα δημοσίως, κατά των μέτρων ενάντια του Covid -19, θα αψηφούσε τα μέτρα προστασίας και θα προέτρεπε τους συμπολίτες του να μην δίνουν σημασία στην πανδημία στην οποία δόθηκε περισσότερη σημασία απ’ όση θα έπρεπε…!

Κι όμως τις παραπάνω απόψεις εξέφρασε ο διάσημος Ιταλός τενόρος κατά την διάρκεια διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην ιταλική Γερουσία παρουσία αρκετών πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποίων και ο Ματέο Σαλβίνι.

Ο 61χρονος καλλιτέχνης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ένιωσε «ταπεινωμένος και προσβεβλημένος» από το lockdown που επιβλήθηκε στην Ιταλία για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού: «Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι λες και είχα διαπράξει κάποιο έγκλημα» είπε χαρακτηριστικά για να παραδεχτεί, αμέσως μετά πως αψήφισε τα μέτρα και βγήκε έξω κατά την διάρκεια της καραντίνας καθώς, όπως σημείωσε: «Είμαι μιας κάποια ηλικίας και έχω ανάγκη από βιταμίνη D».

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να παροτρύνει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του: «Ας αρνηθούμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες. Ας διαβάσουμε βιβλία, ας τριγυρίσουμε έξω να γνωριστούμε μεταξύ μας, να μιλήσουμε, να κάνουμε διάλογο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον έκανε αναφορά και στην λειτουργία των σχολείων δηλώνοντας πως ούτε και εκεί πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας: «Έχω μια κόρη 9 ετών και είναι αδιανόητο ότι αυτά τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο καλυμμένα από ένα κομμάτι πλεξιγκλάς και κρυμμένα πίσω από μάσκες» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι τα σχολεία έκλεισαν τόσο γρήγορα και ότι με την ίδια ταχύτητα άνοιξαν τα κέντρα διασκέδασης όπου οι νέοι άνθρωποι δεν πάνε για να διδαχθούν αλλά για να σκορπίσουν το μυαλό τους».

«Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν που να μπήκε στην εντατική εξαιτίας του κορονοϊού. Οπότε προς τί όλη αυτή η αίσθηση βαρύτητας της κατάστασης που δημιουργήθηκε;» διερωτήθηκε.

Μετά τις αντιδράσεις, βέβαια, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν και πως μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματός του έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι μολύνθηκαν από κορωνοϊό.

sporttime.gr

 ΠΗΓΗ orthodoxostypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου