Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Ο Μακρόν προχωρά σε δραστικά μέτρα και οι τζιχαντιστές τον απειλούν

 


 Δεν άρεσαν στους τζιχαντιστές τα μέτρα που λαμβάνει ο Γάλλος Πρωθυπουργός για να εμποδίσει την ισλαμοποίηση της Γαλλίας και του κήρυξαν πόλεμο. 

Ο Μακρόν προχωρά σε δραστικά μέτρα υπό τον φόβο επεισοδίων μετά την άγρια δολοφονία του καθηγητή Ιστορίας από τζιχαντιστή.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να κλείσει προσωρινά το Μεγάλο Τζαμί του Παντίν που βρίσκεται στο Παρίσι και όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, είχε ανεβάσει βίντεο στη σελίδα του στο Facebook μέσα από το οποίο εξαπέλυε μίσος για τον καθηγητή Ιστορίας.

Υπενθυμίζεται ο 18χρονος Αμπντουλάχ Ανζόροφ αποκεφάλισε τον 47χρονο καθηγητή επειδή παρουσίασε μέσα στην τάξη σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, ενώ λίγο πριν την αποτρόπαια πράξη του ,είχε επικοινωνήσει με Ρώσο τζιχαντιστή στη Συρία.

Το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής μετά θάνατον

Η κηδεία του καθηγητή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης, ενώ ο ίδιος Εμανουέλ Μακρόν του απένειμε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής μετά θάνατον:

Οι τζιχαντιστές υποκινούμενοι από τον θερμοκέφαλο Σουλτάνο απειλούν με θάνατο και μάλιστα επώδυνο τον Μακρόν…Βγήκε φετφά; κανείς δεν ξέρει πάντως η τζιχαντόσφαιρα είναι γεμάτη από απειλητικά μηνύματα εναντίον του καθώς ο Ερντογάν τον αποκάλεσε ψυχικά διαταραγμένο κι η Γαλλία ως απάντηση διέκοψε διπλωματικές σχέσεις μαζί της και ανακάλεσε τον πρέσβη της. Σε αφίσα που διακινείται σε τζιχαντιστικούς λογαριασμούς αναγράφεται στίχος του Κορανίου από την Σούρα At Tawbah:” αυτοί που υβρίζουν τον αγγελιοφόρο του Αλλάχ (απεσταλμένο του-για τον Προφήτη) αυτοί αξίζουν μια επώδυνη τιμωρία ( Surah At Tawbah 9: 61).Στην αφίσα που συνοδεύεται από αυτόν το στίχο εμφανίζεται ο Μακρόν με κλειστά τα μάτια στάση που παραπέμπει σε αποκεφαλισμό.

H Γαλλία πρόσφατα απέλασε 231 ξένους υπηκόους σε καθεστώς παράνομης παραμονής για τους δεσμούς τους με ισλαμιστικά κι εξτρεμιστικά κινήματα αυτό εξόργισε τους τζιχαντιστές. Στο μεταξύ θα προβεί και σε άλλες παρόμοιες απελάσεις και ήδη σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους απεστάλησαν ονόματα ατόμων που αντιπροσωπεύουν μια απειλή για την ασφάλεια στη Γαλλία αναφέρει το αραβόφωνο site Hespress.com, προσθέτοντας ότι οι « γαλλικές διπλωματικές αντιπροσωπείες ζήτησαν από τους υπεύθυνους του Μαγκρέμπ να πάρουν μια αποφασιστική θέση».

dimpenews

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου