Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ι.Καβαλιώτης: Το Χρονικό μιας εκπομπής που δεν μεταδόθηκε..

 Ιωάννης Καβαλιώτης:Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος, τέως Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης

Προ διμήνου έλαβα μια πρόσκληση να συμμετέχω σε εκπομπή για τον κορωνοϊό σε μεγάλο κανάλι των Αθηνών. Ο δημοσιογράφος ήταν έγκριτος και σοβαρός, το κανάλι αξιόλογο και έτσι δέχτηκα. Θα συμμετείχε ο κ. Σύψας, κάποιος μη γιατρός που δεν τον γνώριζα, και εγώ. Θα υπήρχαν επίσης και κάποια εξωτερικά βίντεο.

Πριν ένα μήνα λοιπόν (29-09-2020) πήγα Αθήνα στο κανάλι και εκεί μαγνητοσκοπήθηκε η εκπομπή, όχι όλοι μαζί, αλλά ο καθένας μεμονωμένα. Όταν έδινε τη συνέντευξη ο ένας, οι άλλοι δύο δεν ήταν παρόντες. Δεν γνώριζε δηλ. κανείς τι είχε πει ο άλλος.

Πέρασε ένας μήνας και στο κανάλι διαφημίστηκε ότι θα προβληθεί η εκπομπή στις 29-10-2020, το βράδυ στις 24.00. Μάλιστα με τίτλο (όπως μου ειπώθηκε) που μάλλον δεν απηχούσε το σύνολο των ομιλητών. Η διαφήμιση  «παιζόταν» μέχρι λίγο πριν τις 24.00.

Τελικά η εκπομπή δεν μεταδόθηκε και αντ΄ αυτής προβλήθηκε μια ταινία. Τους λόγους φυσικά δεν τους γνωρίζω και ούτε θα τους μάθω.

Απλά θέλω να πω στον έγκριτο δημοσιογράφο ότι ίσως κατάλαβε την πρώτη ερώτηση που μου έκανε: «γιατί κ. Καβαλιώτη γράφετε στο ιστολόγιο σας ότι όταν οι επιστήμονες γίνονται υπηρέτες της εξουσίας, τότε η επιστήμη εκτρέπεται επικίνδυνα;».

  Ίσως κατάλαβε τι εννοούσα, δηλαδή το ποιοι γιατροί υπηρετούν το σύστημα και ποιοι την επιστήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου