Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Σε παραπλανητικά στοιχεία στηρίχθηκε η υποχρεωτική μασκοφορία των πολιτών!

 pronews.gr

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00.30 έως και τις 05.00 το πρωί ήταν οι δύο νέες απαγορεύσεις που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, οι οποίες επηρεάζουν σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της χώρας καθώς περιλαμβάνουν την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. 

Μάλιστα αυτό συμβαίνει όταν η χώρα-μοντέλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Σουηδία, συνιστά στους πολίτες της να μην φορούν ούτε μάσκα.

Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ έχουν εδώ κι αρκετό καιρό «στήσει χορό» τρομολαγνείας και καταστροφολογίας παρόλο που διαψεύστηκαν παταγωδώς τον Μάρτιο, αφού τώρα έχουμε περισσότερα κρούσματα χωρίς εκατόμβες.

 

Μάλιστα από τις καθημερινές ενημερώσεις της κυβέρνησης απουσιάζουν πλήρως στατιστικά και δημογραφικά στοιχεία που θα μπορούσαν να προσφέρουν μία διαφορετική ανάγνωση της κατάστασης.

 Η ύποπτη τρομολαγνεία των μεγάλων ΜΜΕ δεν μπορεί να κρύψει τη «γύμνια» της επιλεκτικής ενημέρωσης που προσφέρουν. 

Απορίας άξιο είναι το γιατί δεν αναφέρεται η μέση ηλικία των θανάτων και  η θνησιμότητα όσων δεν έχουν υπερβεί το 70έτος ή δεν πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Μία προσεκτική ματιά μάλιστα στα περιορισμένα δεδομένα που προσφέρει ο Π.Ο.Υ δείχνει ότι ο κορωνοϊός κάνει μόνος του τον κύκλο του ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται. 

Κι αυτό με τα κρούσματα να αυξάνονται χωρίς μια κατ' αναλογία αύξηση των θανάτων.

Να θυμίσουμε όμως πως ένα τεστ για Covid-19 κόστιζε τον Μάρτιο πάνω από 200 ευρώ, ενώ τώρα προσφέρεται συχνά δωρεάν από την πολιτεία και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου