Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Τηλεκοντρόλ: αγχολυτικό φάρμακο και φαρμάκι

π. Στέφανος Στεφόπουλος

Συχνά, στα πηγαδάκια και τις μεταξύ μας συζητήσεις κυριαρχεί ένας προβληματισμός. Αναρωτιόμαστε ως πότε θα αντέξουμε όλη αυτήν την πίεση των μέτρων, της υποχρεωτικότητας, του “βομβαρδισμού” με αναγγελίες θανάτου των πασχόντων, λεπτομερείς ακαταλαβίστικες σχεδόν εκθέσεις, απειλές, κρατικές δωροδοκίες, τρομολαγνεία στην ημερήσια διάταξη!

Κι όμως υπάρχει λύση. Αγχολυτικά! Όχι φάρμακα. Φαρμάκια. Γι αυτούς που μάς ταλανίζουν σώμα και ψυχή με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο.

Είναι γεγονός ότι δεν συνειδητοποιούμε συχνά τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας. Το ίδιο, την ίδια δύναμη έχουν και οι καναλάρχες στα χέρια τους αλλά εκείνοι δεν έχουν ύπνο τα βράδια αν δεν τους βγουν τα νούμερα.

Η δύναμη της πληροφορίας είναι όντως κρίσιμη δύναμη και καθοριστικό υπερόπλο-νεοταξικό εργαλείο στα χέρια των ολιγαρχών. Κάθε Γολιάθ, όμως, κάποτε καλείται να παλέψει με τον Δαυΐδ του. Και Δαυΐδ εδώ είναι το τηλεοπτικό κοινό.

Συνεπώς, η απάντηση στην προκάτ-είδηση είναι το φαρμάκι, γι αυτούς, της κατακόρυφης πτώσης των “μηχανών της AGB”!

Κλείνουμε τους δέκτες μας την ώρα των ενημερώσεων. Ειδήσεων ή εκπομπών που ξέρουμε ότι εδώ και χρόνια πληρώνονται αδρά από την Πολιτεία για να “κατασκευάζουν” ειδήσεις καταστρατηγώντας κάθε έννοια δεοντολογίας της ελεύθερης δημοσιογραφίας.

Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να πάρουν οι άνθρωποι αυτοί. Να κλείνουμε τις τηλεοράσεις μας κάθε φορά που αρχίζουν τα δελτία. Ξέρετε τι θα γίνει; Θα καταλάβουν ότι ο κόσμος τους γυρνάει την πλάτη, θα πέσουν τα νούμερα, θα μειωθούν οι διακοπές των ειδήσεων για διαφημίσεις, θα πέσουν κατακόρυφα τα έσοδα και μετά τα ξαναλέμε! Αλλά πρέπει αυτό να γίνει μαζικά από όλους μας και όχι από μεμονωμένους τηλεθεατές. Κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Αδυνατώ, όμως, να πιστέψω πως υπάρχουν τηλεθεατές σκεπτόμενοι, που δεν θα αντιδρούσαν στο άκουσμα ότι την εποχή της οικονομικής κρίσης όπου αρνείται η Πολιτεία την οικονομική ελάφρυνση των άσχημα πληττομένων χαμηλών και μικρομεσαίων τάξεων ελέω αδειανού ταμείου να δωροδοκεί νομιμοφανώς δεκάδες μέσα για να διαμορφώνουν την “κοινή γνώμη”. Περισσότερα από 20.000.000 ευρώ βρέθηκαν στα “άδεια ταμεία”!

Ελάτε λοιπόν. Κλείστε τους δέκτες σας στην “ενημέρωση” που θυμίζει με τον τρόπο που οργανώνεται και παρουσιάζεται, εποχές ΕΙΡΤ/ΥΕΝΕΔ! Ή ακόμα χειρότερα εποχές  Ανωτάτου Σοβιέτ που διενεργούσαν “εκλογές” χωρίς αντίπαλο!!!

Φάρμακο για μας. Θα ελαφρώσει το κεφαλάκι μας. Φαρμάκι γι αυτούς καθώς θα μειωθεί το παραδάκι! Ιδού η Ρόδος, ιδού και τα υπόλοιπα.

ΠΗΓΗ entaksis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου