Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Αμοραλισμός και παραλογισμός

 παπα-Ηλίας Υφαντής


Οι δύο φτερούγες του ελληνικού πολιτισμού, απ’ τ’ αρχαία χρόνια μέχρι  τα νεότερα είναι η λογική και η ηθική. Το να σκεφτόμαστε, δηλαδή, και να πράττομε σωστά. Ο Σωκράτης, θα μας πει χαρακτηριστικά: Σε τίποτε  άλλο δεν πείθομαι, πέρα απ’ τη λογική. Κι ακόμη πως, η ανήθικη ζωή είναι αβίωτη.

Και δεν νομίζω ότι σήμερα μπορεί να υπάρξει κάποιος σώφρων και σοβαρός, που να θέλει να υποστηρίξει ότι δεν ζούμε σ’ έναν κόσμο παραλογισμού και αμοραλισμού. Ή μήπως όλα αυτά που ζούμε και υφιστάμεθα σχετικά με τα μνημόνια, τον κορονοϊό, τις εκπαιδευτικές μεταλλάξεις, το μεταναστευτικό κλπ, μπορεί να είναι κάτι άλλο από ένα ρεσιτάλ έσχατου παραλογισμού και αίσχιστου αμοραλισμού.

Κάποια παραδείγματα:

Κληρικός στο Αμύνταιο φώναζε  στο λυκειάρχη,  «ντροπή», επειδή συνέστησε στα παιδιά να ασπάζονται το σταυρό με τη μάσκα. Ενώ κάποιος εκπρόσωπος της πολιτείας  συνιστούσε στα παιδιά το εμβόλιο, που είναι «δώρο του κράτους».

Γονείς συνελήφθησαν, επειδή διαμαρτυρήθηκαν, στο διευθυντή Γυμνασίου, που δεν δέχτηκε το παιδί τους στο Γυμνάσιο, γιατί δεν έκαμε το προβλεπόμενο τεστ.

Αλλού έκλεισαν μαθητές στο κυλικείο του Γυμνασίου, επειδή δεν είχαν κάνει το σελφ τεστ, με αποτέλεσμα το κλάμα τους ν’ ακούγεται σε όλο το σχολείο.

Σε άλλα σχολεία ο αγιασμός έγινε με τους μαθητές στην τάξη και παριστάμενους στο χώρο του αγιασμού ενός μόνο εκπροσώπου από κάθε τάξη. «Νέα σχολική χρονιά νέα ήθη, τα ήθη της κ. Κεραμέως», θα μας πει χαρακτηριστικά και  εύστοχα ο Σεβ. Πρώην Αιγιαλίας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος!

Δημοσιογράφοι στην τηλεόραση καταδικάζουν το γεγονός ότι κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές δικαίωσαν γονείς, που προσέφυγαν εναντίον του εμβολιαστικού καταναγκασμού. Και υποστηρίζουν ότι οι συνήγοροί τους ανήκουν σε «κύκλωμα» δικηγόρων.

Εισαγγελέας πέθανε εξαιτίας του εμβολιασμού. Ο καθηγητής ποινικού δικαίου στο ΔΠΘ κ. Κ. Βαθιώτης θα παρατηρήσει:   Περίεργο: Όσοι θρηνούν για τα θύματα του κορονοϊού, σιωπούν για τα θύματα του εμβολιασμού. Κι ακόμη:  Όταν θύμα του εμβολιασμού είναι λειτουργός της δικαιοσύνης η σιωπή εισαγγελέων και δικαστών είναι εκκωφαντική και προπάντων ένοχη!

Πληροφορούμαστε εξάλλου ότι ο ευρωβουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Γιάννης Λαγός, που είναι φυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού, κήρυξε απεργία πείνας. Επειδή δεν του επιτρέπουν να μιλήσει στην Ευρωβουλή. Αλήθεια, στο όνομα ποιας λογικής και ηθικής δεοντολογίας οι άνθρωποι αυτοί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση; Επειδή, λέει, ανήκουν στην εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής». Και απόδειξη της εγκληματικότητας; Το ότι κάποιος οπαδός τους δολοφόνησε τον αείμνηστο τραγουδιστή Παύλο Φύσσα.

Ειδεχθές ασφαλώς και αποτρόπαιο το έγκλημα. Αλλά παράλογη και η απονομή δικαιοσύνης στο όνομα συλλογικής ευθύνης. Ακόμη κι αν είναι ναζιστές, οφείλουμε, αν είμαστε δημοκράτες, ν’ αποδίδουμε αντικειμενική και όχι ναζιστική δικαιοσύνη. Αλλά, φευ, η πραγματικότητα φωνάζει ότι έχουμε πολιτικό στραγγαλισμό από μια  φασιστική χούντα.    

Με τα ίδια κριτήρια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ είναι, μάλιστα με αστρονομική διαφορά, εγκληματικότερες οργανώσεις. Και θα ’πρεπε οι υπαίτιοι να βρίσκονται στη φυλακή και όχι στη Βουλή. Γιατί όχι κάποιοι οπαδοί τους, αλλά οι ίδιοι ανεγκέφαλοι και ανερμάτιστοι αρχηγοί τους έχουν δολοφονήσει σωρεία αθώων ανθρώπων. Το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) με τα μνημόνια, για παράδειγμα, οδήγησε χιλιάδες Ελλήνων στην αυτοκτονία. Που σημαίνει ότι, ουσιαστικά, τους δολοφόνησε.  Και όλα αυτά, προκειμένου να σώσει τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.

Ο Τσίπρας εξάλλου δολοφόνησε τη Δημοκρατία, με την ανατροπή του δημοψηφίσματος του 2015 και τη Μακεδονία για τα συμφέροντα προφανώς των Γερμανών και των Αμερικανών. Και τώρα ο Κούλης, μέσω της ιατροφασιστικής χούντας του, καταπιέζει καταθλιπτικά και θυσιάζει, μέσα σε συνθήκες άκρατου παραλογισμού και του διαστροφικού αμοραλισμού, χιλιάδες Ελλήνων με τα περί  κορονοϊού πρωτόκολλα θανάτου και παράλληλα με τα εμβόλια. Πάντα  στο βωμό της Μεγάλης Επανεκκίνησης και το ολέθριο όραμα της Νέας Τάξης…Εγκλημάτων. Της οποίας ένθερμος υποστηρικτής είναι ο «ημέτερος» Κούλης.

Πού οφείλεται όμως αυτή η έκρηξη αμοραλισμού και παραλογισμού; Ασφαλώς στον αφηνιασμό και καλπασμό αλαζονείας και αφροσύνης. Συμβαίνει ο, τι συνέβη και με τον Πύργο της Βαβέλ. Όταν οι άνθρωποι έχτιζαν πύργο, για να φτάσουν στον Θεό. Και, αντί να φθάσουν στον Θεό, κατάντησαν σε πνευματικό και ηθικό παραλήρημα. Με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συνεννοηθούν και να βρεθούν αντιμέτωποι.

Κι ακόμη συμβαίνει ο, τι συνέβη με το προπατορικό αμάρτημα. Οπότε οι πρωτόπλαστοι ακολούθησαν τη συμβουλή του Διαβόλου, που τους είπε ότι ο Θεός τους είπε ψέματα, λέγοντάς τους πως, αν θα φάνε τον καρπό του δέντρου της γνώσης του καλού και του κακού, θα πεθάνουν. Ενώ, η αλήθεια είναι πως θα γίνουν θεοί και θα κερδίσουν την αθανασία.

Μόλις αυτές τις μέρες δεσπότης  μας είπε πως, όπως φαίνεται, ο άνθρωπος ετοιμάζεται να περάσει απ’ τον homo sapiens στον  homo deus. Απ’ τον άνθρωπο, δηλαδή, της γνώσης στον θεάνθρωπο. Που σημαίνει ότι για μια, ακόμη φορά ο άνθρωπος αντιμετωπίζει τον ίδιο πειρασμό. Για μια ακόμη φορά ακούει τη φωνή του σατανά, που του λέει ότι μπορεί απ’ τον ανθρωπισμό να αναρριχηθεί στον υπερανθρωπισμό. Να αναβαθμισθεί σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και ηθικά. Και να ζήσει, αντί για δεκαετίες, χιλιετίες ή και αιώνια.

Έχουμε, δηλαδή, ν’ αντιμετωπίσουμε ανθρώπους, που ούτε τον Θεό φοβούνται ούτε τους ανθρώπους εντρέπονται. Γιατί βρίσκονται σε έκρηξη εωσφορικής μέθης απ’ το άκρατο κρασί της αλαζονείας και κουφότητάς τους. Και ματαιοπονούμε, όπως στην περίπτωση των μεθυσμένων, πιστεύοντας ότι μπορούμε να τους συνετίσουμε και ευαισθητοποιήσουμε, επικαλούμενοι την ηθική και λογική δεοντολογία.

ΠΗΓΗ papailiasyfantis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου