Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Μήπως η Βαβυλώνα της Αποκάλυψης είναι...

 


Είναι πολλοί αναλυτές που πιστεύουν πως η Βαβυλώνα της Αποκάλυψης είναι μια πραγματική "πόλη". Αφού βγήκα από το κουτάκι του "αυτολεξεί" μετά από τη δικιά μου έρευνα πιστεύω πως η Μεγάλη Πόρνη-Πόλη είναι το "ίντερνετ". Και "ναι" το διαδίκτυο είναι μια "μεγάλη εικονική πόλη" που έχει εκ-πορνευθεί. Μερικά στοιχεία. Στο κεφάλαιο 18 λέει:

1. Και έκραξε δυνατά με ισχυρή φωνή, λέγοντας:

«Έπεσε, έπεσε η Βαβυλώνα» η μεγάλη,

και έγινε κατοικητήριο δαιμόνων,

και φυλακή για κάθε ακάθαρτο πνεύμα,

και φυλακή για κάθε ακάθαρτο και μισητό όρνεο· 

«Άρα η Βαβυλώνα (ίντερνετ) δεν ήταν από την αρχή κακή. Έγινε στην πορεία. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες της με τον χείριστο τρόπο».

2. επειδή, από το κρασί τού θυμού τής πορνείας της

ήπιαν όλα τα έθνη

και μαζί της πόρνευσαν οι βασιλιάδες τής γης,

και πλούτισαν οι έμποροι της γης

από την υπερβολή τής ακολασίας της. 

«Ισχύουν όλα κατά γράμμα αν το σκεφτείς. Όλα τα έθνη χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Όλοι οι διαφθορείς την χρησιμοποιούν για τους σκοπούς τους. Και επιπλέον όλοι οι δισεκατομμυριούχοι "έγιναν" χάρη σ' αυτήν (ηλεκτρονικό εμπόριο - apps). Δεν θα μακρηγορήσω αλλά κάθε στίχος υπό αυτό το πρίσμα έχει λογική. Το ίντρενετ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Το κάθε εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για το καλό, είτε για το κακό. Πάντοτε βέβαια μέσα στο κακό υπάρχουν ψήγματα καλού, και το αντίθετο. Όμως αναμφίβολα το διαδίκτυο "χτίστηκε- μορφώθηκε" από τους διαφθορείς για δικούς τους σκοπούς. Θρέφει εγωισμούς, δημιουργεί ναρκίσσους, πνευματικά ρακένδυτους ανθρώπους, φτιάχνει εθισμένους, υπερκαταναλωτικούς, τα σόσιαλ λειτουργούν με τακτικές game theory, απομακρύνει τους ανθρώπους, τους ωθεί στο πορνό, έχει γίνει το άνδρο των ψευτών και των εγκληματιών, έχει δημιουργήσει ψεύτικη ιστορία του ανθρώπου.

Αναμφίβολα, όσο και να φαίνεται αδύνατον σήμερα η Βαβυλώνα θα πέσει. Το διαδίκτυο θα καταρρεύσει. Θα καταστραφεί πριν ξαναχτιστεί. Άλλο ένα σημάδι που δείχνει πως ζούμε τα έσχατα χρόνια.

ΠΗΓΗ facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου