Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Η Αγγλία έχει απαγορεύσει στους χριστιανούς να κάνουν το σημείο του σταυρού ή να προσεύχονται κοντά σε ένα κέντρο αμβλώσεων

 


Τα συμβούλια του Μπόρνμουθ, του Κράισττσερτς και του Πουλ στο Ντόρσετ της νότιας Αγγλίας έχουν χαράξει κόκκινες γραμμές γύρω από το κέντρο αμβλώσεων και έχουν χαρακτηρίσει την περιοχή ως «ασφαλή ζώνη». Όποιος πιαστεί μέσα στα σημαδεμένα όρια να κάνει το σημείο του σταυρού, να διαβάζει από τη Βίβλο ή να ραντίζει αγιασμό θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο £100 ή να διωχθεί ποινικά.

«Μπόρνμουθ 2022. Είναι πλέον παράνομο να κάνεις το σημείο του Σταυρού. Σταματήστε για μια στιγμή και σκεφτείτε τις συνέπειες…» σχολίασε ένας χρήστης στην είδηση ​​στο Twitter.

Ένας άλλος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιστεύει ότι το αγγλικό δημοτικό συμβούλιο έχει επιδείξει μια «ξεκάθαρα αντιθρησκευτική, αντιχριστιανική» στάση με την πρωτοβουλία του.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, το συμβούλιο εξήγησε ότι το «Διάταγμα Προστασίας Δημόσιων Χώρων (PSPO)» ψηφίστηκε για να αποτραπεί «αντικοινωνική συμπεριφορά». Η απόφαση εγκρίθηκε μετά από δημόσια διαβούλευση. Από τους 2.241 ερωτηθέντες που συμμετείχαν σε έρευνα για το θέμα, το 75% υποστήριξε την πρωτοβουλία του συμβουλίου, ενώ το 24% ήταν αντίθετο. Ο σύμβουλος Bobby Dove είπε ότι ενώ αναγνώριζε «το δικαίωμα του καθενός να διεξάγει μια ειρηνική διαμαρτυρία», το συμβούλιο αποφάσισε να προστατεύσει το προσωπικό και τους επισκέπτες του κέντρου από την «πιθανή ταλαιπωρία» που μπορεί να υποφέρουν από εκείνους που αντιτίθενται στην άμβλωση.

Οι διαδηλωτές υπέρ της ζωής θα τιμωρηθούν με πρόστιμο ή ποινική δίωξη εάν «προσευχηθούν δυνατά, διαβάσουν από την Αγία Γραφή, γονατίσουν, ραντίσουν αγιασμό ή κάνουν το σημείο του σταυρού όταν δουν κάποιον να έρχεται να ζητήσει τις υπηρεσίες της άμβλωσης» μέσα στην «ασφαλή ζώνη».  Τέτοιες ενέργειες απαγορεύονται αυστηρά τις εργάσιμες ημέρες της κλινικής, από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ 7.00 και 19.00.

Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο, το διάταγμα θα παραμείνει σε ισχύ για τρία χρόνια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου