Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Σᾶς βλέπει ὁ Θεός...

 


Τεχνητές Μήτρες 

Η πρώτη εγκατάσταση τεχνητής μήτρας στον κόσμο, η EctoLife, θα μπορεί να μεγαλώνει 30.000 μωρά το χρόνο. Βασίζεται σε πάνω από 50 χρόνια πρωτοποριακής επιστημονικής έρευνας που διεξήχθη από ερευνητές σε όλο τον κόσμο.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Science and Stuff, ο Αλ Γκαΐλι (ο οποίος παρουσιάζεται ως «παραγωγός, δημιουργός ταινιών και science communicator», με έδρα στο Βερολίνο) λέει πως πιστεύει ότι το EctoLife θα μπορούσε κάποια στιγμή να υποκαταστήσει τις φυσιολογικές εγκυμοσύνες και γεννήσεις, ικανοποιώντας τις ανάγκες γονιών που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά κανονικά ή ανησυχούν για τις επιπλοκές μιας εγκυμοσύνης- ενώ παράλληλα θα λύσει το πρόβλημα της κρίσης υπογονιμότητας.

...Κατά τον Αλ Γκαΐλι, μια τέτοια εγκατάσταση θα χρησιμοποιούσε εκτενώς τεχνητή νοημοσύνη για να τρέφονται κατάλληλα τα μωρά και να παρακολουθούνται τα χαρακτηριστικά τους ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα προβλήματα από τη μη φυσιολογική κύηση. Οι γονείς θα μπορούν να παρατηρούν τι βλέπει και ακούει το μωρό μέσω καμερών στην τεχνητή μήτρα και με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας. Επίσης, το μωρό θα ακούει ήχους σαν αυτούς που θα άκουγε στην κοιλιά της μητέρας του υπό κανονικές συνθήκες. Όταν έρθει η ώρα της γέννησης, σύμφωνα με το βίντεο, το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι το «πάτημα ενός κουμπιού», με αφαίρεση του αμνιακού υγρού.

... Η μεγαλύτερη αγορά για εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η Ευρώπη, και ακολουθούν οι ΗΠΑ, ενώ ταχύτατα αναπτύσσεται αυτή της Ασίας- ΕιρηνικούΟι επενδύσεις στον χώρο είναι τεράστιες- και ως εκ τούτου η υλοποίηση ενός τέτοιου concept φαντάζει πολύ πιθανή. Κατά τον Αλ Γκαΐλι, είμαστε λίγα μόνο χρόνια από τη δημιουργία του EctoLife, καθώς οι σχετικές τεχνολογίες υπάρχουν και χρησιμοποιούνται ήδη.

( ΠΗΓΗ

Λέει τό θέμα πώς : προφανῶς καί τίθενται ἠθικά ζητήματα...

Ἐγώ λέω, δέν εἶναι ἁπλῶς ἠθικόν ζητημα εἶναι ἡ εὐθεία ἀμφισβήτησις τοῦ Θεοῦ. Ἡ ὑποκατάστασις τῆς ἴδιας τῆς Δημιουργίας

Ἁπλῶς αὐτό δέν γίνεται.

Εἶναι Ὑβρις πού ὑπόκειται στήν Συμπαντική Νομοτέλεια. 

Ὓβρις - Ἄτη – Νέμεσις – Τίσις

Ὁ Θεός σᾶς βλέπει...

 

ΠΗΓΗ Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου