Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Ποιο είναι το φαινόμενο ”Gaslighting” που εφαρμόζει η Νέα Τάξη πραγμάτων για να ελέγξει τους πολίτες σε παγκόσμιο επίπεδο”

 


«Ο Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος ο οποίος όταν ξεκίνησε η επονομαζόμενη πανδημία του κορονοϊού, μας κουνούσε το δάχτυλο, λέγοντάς μας ότι πρέπει να μένουμε σπίτι και να είμαστε πειθαρχημένοι» τόνισε μιλώντας στον FOCUS 103,6 FM και στον δημοσιογράφο Στ. Δαμιανίδη ο Νομικός, πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης, σχολιάζοντας την παρέμβαση Βενιζέλου για την απόφαση του ΣτΕ που αφορά τους υγειονομικούς.

«Όταν θεσπίστηκαν τα μέτρα, ο κος Βενιζέλος δεν βρήκε κανένα συνταγματικό πρόβλημα. Και όταν ένας συνταγματολόγος τέτοιου βεληνεκούς δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα προδήλως αντισυνταγματικά μέτρα, τότε εγώ δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Υποστήριξε το αφήγημα του υγειονομικού ολοκληρωτισμού στο 100% Επικαλέστηκε στο κείμενό του τρεις φορές τον ορθολογισμό. Με αυτά τα δεδομένα; Με αναποτελεσματικότητα εμβολίων, με “ξαφνικίτιδα”, με ανασφαλή εμβόλια», σημείωσε.

«Ο κος Λύτρας πρόσφατα στην εκπομπή σας έκανε ένα τραγικό ατόπημα, το οποίο το κάνουν και οι συνταγματολόγοι τα τελευταία χρόνια, το κάνει συστηματικά ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης. Εμφανίζουν τον εκβιασμό, την απειλή που είναι ενσωματωμένη σε έναν κανόνα δικαίου, ως ατομική ελεύθερη επιλογή του πολίτη. Ο κος Λύτρας μας είπε ότι υποχρεωτικότητα έχουμε μόνο όταν ασκείται φυσικός, σωματικός καταναγκασμός. Προσπαθούν να διαστρέψουν τη νομική πραγματικότητα και το 2+2 κάνουν 4» ανέφερε ο κος Βαθιώτης.

Ο κος Βαθιώτης θέλησε για πρώτη φορά να θέσει ένα ζήτημα, που όπως είπε, θα βοηθήσει τους πολίτες να καταλάβουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

«Πως παίζει η Νέα Τάξη πραγμάτων εναντίον μας και πως εξαπολύει μύδρους εναντίον των ανυποψίαστων πολιτών. Πρέπει να εξηγήσω το μπλοκ Βενιζέλου, Βασιλακόπουλου και όλων όσοι μιλούν για ανορθολογισμό. Αυτή τη στιγμή υλοποιούν ψυχολογικές μεθόδους οι νεοταξίτες. Υπάρχει το φαινόμενο «Gaslighting» οι αναζητήσεις του οποίου στο διαδίκτυο, έχουν αυξηθεί κατά 1.740% το 2022 σε σύγκριση με το 2021».

Ο κος Βαθιώτης εξήγησε ότι «Gaslighting» είναι η απόπειρα χειραγώγησης κάποιας/-ου με στόχο να αμφισβητηθεί η ορθότητα της σκέψης της/του. Ο όρος προέρχεται από το βρετανικό θεατρικό έργο «Gas Light» του Patrick Hamilton το 1938, όπου ένας σύζυγος προσπαθεί να τρελάνει τη σύζυγό του μέσα από διάφορες τεχνικές, για να αμφισβητήσει η ίδια τη λογική της. Πρόκειται για μια ύπουλη μορφή ψυχολογικής κακοποίησης, η οποία κάνει το θύμα να αμφιβάλλει για τα συναισθήματα και τη λογική του. «Όχι μόνο σε διαπροσωπικές σχέσεις έχουμε «Gaslighting», αλλά και σε εξουσιαστική σχέση κράτους-πολίτη. Ο φρενοβλαβοποιητής, προσπαθεί να επιβληθεί συντριπτικά πάνω στον χειραγωγούμενο, μετατρέποντάς τον σε ένα άβουλο όν. Άρα ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, εν τέλει πολυμορφική δικτατορία θα έχει τους νομικούς, τους γιατρούς, τους κληρικούς, σε ένα κοινό μέτωπο, που θα προσβάλλει την κοινή λογική του πολίτη» τόνισε ο ίδιος.

 ΠΗΓΗ focusfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου