Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Πρόσεχε!

 Αλέξης Αλεξάνδρου

 Πρόσεχε αδελφέ. Τι θα δεις, τι θα ακούσεις, τι θα διαβάσεις, τι θα πεις. Πρόσεχε μην τυχόν θολώσεις την μάτια σου, μήπως τα αυτιά σου ακούσουν άπρεπες κουβέντες και από το στόμα σου, αντί γλυκό μέλι βγει δηλητήριο πικρό.

Πρόσεχε. Νήψη χρειάζεται όπως την αναφέρουν οι πατέρες. Εγρήγορση, προσοχή, επόπτευση των λόγων και των σκέψεων. Εκείνος που γεννήθηκε τυφλός, δεν βλέπει το φως του ήλιου και εκείνος που ζεί χωρίς νήψη δεν βλέπει τις πλούσιες ακτινοβολίες της χάρης που έρχεται από τον ουρανό, αναφέρει ο Άγιος Ησύχιος ο Πρεσβύτερος.

Πρόσεχε. Να παρακολουθείς ανύστακτος φρουρός  μπρος στην πόρτα της καρδιάς σου, ν' αγρυπνείς μην τυχόν και έρθουν οι κλέφτες και σου πάρουν τη χαρά και το φως. Να μην μπει κακός λογισμός, σκέψη κατάκρισης, να μην εκφέρουν τα χείλη σου λόγο πονηρό ή σκληρό που θα πληγώσει τον αδελφό.

Πρόσεχε ψυχή μου. Πρόσεχε καρδιά μου. Πρόσεχε αδελφέ μου κι εσύ εαυτέ μου. Πρόσεχε μην χαραμίσεις το θεϊκό φως από μια απροσεξία και βρεθείς ξανά στο σκοτάδι των παθών και της θλίψης.

Πρόσεχε!

 

ΠΗΓΗ psihisangigmata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου