Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Πανεπιστήμια της Δύσης απαγορεύουν την λέξη «Χριστούγεννα» – Αφρίζουν με τον χριστιανισμό οι «politically correct» νεοφασίστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης

Απαγορευμένα τα Χριστούγεννα: Δεν κρύβουν τις προθέσεις τους πλέον τα διάφορα «κατευθυντήρια» για το σχέδιο αποχριστιανοποίησης του Δυτικού κόσμου, με όλο και περισσότερου φορείς που νέμονται την εξουσία να επιχειρούν να εξαλείψουν οτιδήποτε παραπέμπει στον Χριστιανισμό.

Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη για εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν που ζητούσε σε αξιωματούχους και προσωπικό να μην χρησιμοποιείται η λέξη «Χριστούγεννα» (άλλα να προτιμάται η λέξη «γιορτές») και να μην επιλέγονται λέξεις που προσδίδουν το βιολογικό φύλο, έρχεται μια αποκάλυψη της Daily Mail για εσωτερικό έγγραφο που μοιράστηκε στο προσωπικό του Πανεπιστημίου του Μπράιτον στην Βρετανία, στο οποίο – μεταξύ άλλων ανεκδιήγητων οδηγιών – παρουσιάζει την λέξη «Χριστούγεννα» ως… ανάρμοστη και προκλητική για τα άτομα άλλων θρησκειών!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, στο προσωπικό του Πανεπιστημίου Μπράιτον εστάλη ένα έγγραφο εννέα σελίδων με διάφορες φράσεις που πρέπει να αποφεύγονται. Σε αυτές τις οδηγίες συμπεριφοράς σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να λένε «Χριστούγεννα», άλλα να προτιμήσουν να λένε… «χειμερινή περίοδος κλεισίματος», διότι – σύμφωνα με το έγγραφο πάντα – η λέξη «Χριστούγεννα» είναι πολύ «χριστιανοκεντρική».

Επίσης γίνεται σύσταση στο προσωπικό να μην ρωτά τους μαθητές «ποιο είναι το χριστιανικό σας όνομα», άλλα να λένε «ποιο είναι το μικρό σας όνομα» ή «ποιο είναι το όνομα σου». Σε άλλη οδηγία επισημαίνεται πως πρέπει να αποφεύγονται εκφράσεις όπως «χριστιανική χώρα» και να προτιμάται η περιγραφή «μια κατά πλειοψηφία χριστιανική χώρα».

Ακόμα, στο έγγραφο αναφέρεται πως το προσωπικό θα πρέπει να «εξουσιοδοτηθεί» να χρησιμοποιεί «γλώσσα χωρίς αποκλεισμούς με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τόσο οι μαθητές όσο και το προσωπικό αισθάνονται ασφάλεια, εκτίμηση και σεβασμό».

Για ποια ελευθερία έκφρασης μιλάμε;

Καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της χουντοποίησης που επιφέρει αυτή η «δικαιωματιστική» παράνοια, όταν ένα Πανεπιστήμιο που θεωρείται κατ’ εξοχήν χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών, επιβάλλει λογοκρισία στην έκφραση θρησκευτικών ιδεών και πεποιθήσεων. Είναι προφανές πλέον πως τέτοιες διεστραμμένες ντιρεκτίβες δίνονται στα εκπαιδευτικά συστήματα της Δύσης, ώστε οι εκπαιδευτικοί να ελπίζουν σε καριέρα και επαγγελματική ανέλιξη.

Μια νεοεποχίτικη νοοτροπία που έχει εισχωρήσει σε όλα τα κέντρα εξουσιών και βεβαίως λειτουργεί προς όφελος της Μουσουλμανικής θρησκείας (κυρίως), καθότι ο Δυτικός κόσμος έχει χριστιανικές καταβολές που καλείται να απεκδυθεί χάριν μιας «politically correct» χούντας.

Σε μια προσπάθεια να μετατραπούν οι κοινωνίες σε άμορφο «χυλό» (όπως προφητικά έλεγε ο Μακαριστός Χριστόδουλος) χρησιμοποιείται ένα επίπλαστο αφήγημα ισότητας, ώστε να σβηστεί από όλα τα κατάστιχα η χριστιανική πίστη και να επικρατήσει η πανθρησκεία της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Στον αναποδογυρισμένο κόσμο που ζούμε, δεν θεωρείται προκλητικό από τις αρχές και τις εξουσίες αν βροντοφωνάζεις τις παραφιλίες που συμβαίνουν στην κρεβατοκάμαρα σου, αν καυχιέσαι για το πόσα παιδιά σφάζεις με εκτρώσεις τον χρόνο ή αν δηλώνεις «γάτα» ή «σκύλος» ή καταπιεσμένο «κομοδίνο» που αποστρέφεται την «τοξικότητα» των «στερεοτύπων». Δεν θεωρείται καν προκλητικό το να βανδαλίζεις εκκλησίες και εικόνες ή το να καις εθνικά σύμβολα. Ούτε θεωρείται προκλητικό και κολάσιμο το να βλασφημείς δημόσια τα ιερά πρόσωπα (αρκεί να είναι του Χριστιανισμού βέβαια), όπως μάθαμε και στην Ελλάδα με τον χυδαίο Μόσιαλο ο οποίος εξύβρισε την Παναγία και κατά την άποψη της κυβέρνησης «εξέφρασε προσωπική άποψη».

Όλα αυτά τα φαινόμενα ζούγκλας υπάγονται στο πλαίσιο της «ελεύθερης έκφρασης» που στην ουσία σημαίνει «ελεύθερη ασυδοσία και αποκτήνωση». Όμως το να τολμάς να προφέρεις την λέξη «Χριστούγεννα» και μάλιστα να εύχεσαι να είναι και «καλά»; Ε, όχι, αυτό πάει πολύ! Προκαλείς! Πες το «χειμερινή περίοδο κλεισίματος», πες το «γιορτές», πες το «γιορτή του Έλατου» ή «Υule» ή «γέννηση του Μίθρα» ή «καταναλωτικό πανηγύρι» ή οποιαδήποτε αποδομητική βλακεία σου έρχεται στο μυαλό, πάντως όχι Χριστούγεννα!

Η διαστροφική μανία κατά του Χριστιανισμού με σταθερό τρόπο επιχειρεί να ποινικοποιήσει την λέξη «Χριστούγεννα» παρουσιάζοντας την ως… «προκλητική», ενώ η ίδια η φύση της εορτής των Χριστουγέννων αντιπροσωπεύει ό, τι πιο ειρηνικό, ό, τι πιο αγνό, ό, τι πιο ανεξίκακο έχει να επιδείξει η ιστορία του ανθρώπινου Γένους, το οποίο υποδέχθηκε την γέννηση του Θεανθρώπου.

Σάρωσαν τα πάντα και απέμεινε το όνομα

Ο εξοβελισμός των Χριστουγέννων από την ζωή των Δυτικών λαών είναι μια προσπάθεια που δεν είναι καθόλου καινούργια. Ας αναλογιστεί κάποιος μόνο, πως τις τελευταίες δεκαετίες έχει «εξοριστεί» από παντού το σωτηριώδες νόημα της γέννησης του Χριστού. Στις «Χριστουγεννιάτικες» κινηματογραφικές παραγωγές προβάλλεται οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, εκτός από το ίδιο το γεγονός των Χριστουγέννων.

Στις ταινίες παρελαύνουν οι «Santa Claus» της Coca Cola, τα ξωτικά, οι τάρανδοι, τα χιονισμένα βασίλεια, ο τραγόμορφος Κράμπους, οι σαχλοκομεντί και τα «love story» με εορταστικό backround. Πουθενά ο Χριστός. Χριστούγεννα – Αχριστούγεννα. Γιορτή για ά-Χριστους και αχρηστευμένους. Γιορτή χωρίς περιεχόμενο, χωρίς νόημα και χωρίς προορισμό. Διακοπές για να χαϊδεύουμε τα αυτιά μας με ανέξοδα παραμύθια και να καταναλώνουμε σαν ζώα σε εορταστική βοσκή.

Ουσιαστικά η λέξη «Χριστούγεννα» είναι το τελευταίο προπύργιο που απέμεινε όρθιο στην κοσμική νοοτροπία, και τώρα ζητούν να το γκρεμίσουν και αυτό ώστε να τελειωθεί η κουλτούρα της ισοπέδωσης.

Η «ελίτ» των σκοτεινών κέντρων γνωρίζει καλά πως οι λέξεις διαθέτουν δύναμη στο συνειδητό και το υποσυνείδητο, ακόμα και αν αυτές είναι ανενεργές νοηματικά για τον πολύ κόσμο. Και μόνο που ο άλλος προφέρει τη λέξη «Χριστούγεννα» ή που μετρά την χρονολογία με βάση την γέννηση του Χριστού (δεν αποκλείεται να θελήσουν να το αλλάξουν και αυτό), είτε το αντιλαμβάνεται – είτε όχι, πορεύεται στην ζωή του σύμφωνα με σημεία αναφοράς που παραπέμπουν στον Θεάνθρωπο, τον μόνο αληθινό Θεό που έλαβε σάρκα την μέρα των Χριστουγέννων. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να εξαλείψει όλα αυτά τα σημεία αναφοράς, για να επιβάλλει τα δικά της σημεία της συμφοράς.

Ας αναλογιστούμε μόνο πως η μετάλλαξη του χαρακτήρα των Χριστουγέννων ήταν ένα από τα βασικά μελήματα του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος εκτόπισε εντελώς από την εορτή οτιδήποτε παρέπεμπε στον Χριστό, άλλαξε τους στίχους στα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και εξόρισε από την γερμανική κοινωνία ακόμα και τα – χριστιανικής χροιάς – στολίδια αλλά και τις Φάτνες.

Όλα αυτά συνδέονται απόλυτα και με το βορβορώδες τοπίο που επικρατεί στην Κομισιόν, εκεί που με τα όσα βγαίνουν στην φόρα με το σκάνδαλο του Qatar Gate και την αυτοκρατορία των λόμπι, αποδεικνύεται πως για τα χρήματα ξεπουλιέται η θρησκεία, ο πολιτισμός, τα έθνη και τα ήθη, προκειμένου να διαμορφωθεί το γκλομπαλιστικό έκτρωμα που θα κιμαδοποιήσει τους λαούς και τις εξουσίες. Από αυτήν την δεξαμενή διαφθοράς και εκποίησης των αξιών που εδρεύει στις Βρυξέλλες, προκύπτουν τέτοιες φασιστικές ντιρεκτίβες που προάγουν την «ορθοπολιτική» παράκρουση. Το ίδιο συμβαίνει και σε όλες σχεδόν τις χώρες του Δυτικού κόσμου και ιδιαίτερα στους Αγγλοσάξονες και την Αμερική.

Εμείς από την μεριά μας δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλά Χριστούγεννα στους «politically correct» νεοφασίστες και να φροντίσουμε με την πνευματική ζωή μας να κρατήσουμε ζωντανό το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλο από το «Χριστός γεννάται, δοξάσατε. Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε. Χριστός επί της γης, υψώθητε. Άσατε τω Κυρίω πάσα η γή και εν ευφροσύνη ανυμνήσατε λαοί, ότι δεδόξασται».

 ΠΗΓΗ sportime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου