Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Η θρησκευτική κατασκοπεία…Η μάχη των προφητειών...

Υπάρχει θρησκευτική κατασκοπεία στον πόλεμο πληροφοριών; Και βέβαια υπάρχει…Ενδεικτική η περίπτωση της αγίας  γερόντισσας Αλυπίας του Κιέβου της δια Χριστόν σαλής (+1988). Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ήθελαν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν ως και το λείψανό της και ό,τι άλλο στοιχείο γι’ αυτήν….

Η αγία Αλυπία, που έζησε στην κουφάλα ενός δένδρου, ήταν δενδρίτισσα. Κουβαλούσε στην πλάτη ως άσκηση, σε όλη της τη ζωή, πάμπολλα σιδερένια κλειδιά, ένα ασήκωτο βάρος που προερχόταν κατά μια εκδοχή από τα κελλιά των φυλακισμένων που ελευθέρωσε με την προσευχή της σε δύσκολες εποχές …

Οι δημοσιογράφοι βρήκαν τις προφητείες της αγίας Αλυπίας, τις οποίες οι μαθητές της κρατούσαν μυστικές για 30 χρόνια. Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά πριν από 30 χρόνια η μοναχή Αλυπία μπόρεσε να προβλέψει την προσάρτηση της Κριμαίας: «Θα αφαιρέσουν τη φωλιά από το χελιδόνι», είχε πει. Επίσης είχε προφητέψει και τον πόλεμο στο Ντονμπάς: «κηλίδες αίματος παντού», έλεγε.

 Το 2006, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ήταν έτοιμες να δώσουν 40 εκατομμύρια δολάρια για τα λείψανα της αγίας Αλυπίας. Την ίδια χρονιά η ουκρανική Εκκλησία μετέφερε επειγόντως τα λείψανα της αγίας Αλυπίας σε ασφαλή τόπο. Θάφτηκε χωρίς διαβατήριο και χωρίς καταχώρηση ληξιαρχικής πράξης θανάτου. Η αγία μοναχή δεν ήξερε την ημερομηνία γέννησής της, αλλά σίγουρα προγνώριζε την ημερομηνία του θανάτου της.

Όλες οι προφητείες τελειώνουν με μία δήλωση: η πορεία των γεγονότων μπορεί πάντα να αλλάξει. Όπως άλλαξε απόφαση ο Θεός και δεν κατέστρεψε τη Νινευή. Γι’ αυτό, χωρίς να το λένε ξεκάθαρα οι προφητείες  , το κύριο πράγμα είναι να βρούμε τη δύναμη να μετανοήσουμε, δηλαδή να κινηθούμε προς την κατεύθυνση που θέλει ο Θεός, ώστε η Πατρίδα ν΄αποφύγει το προδιαγεγραμμένο.

ΠΗΓΗ dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου