Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Η χώρα των βολεμένα αναίσθητων…

 


Κι όσο κάποιοι προσπαθούμε να αφυπνίσουμε συνειδήσεις, κάποιοι άλλοι έχουν καταφέρει να τις κοιμίσουν για τα καλά…

Δυστυχώς, αυτή η χώρα έχει γίνει μία χώρα βολεμένων. Μία χώρα που τα ψίχουλα θεωρούνται θησαυρός. Μία χώρα που έχει ισοπεδώσει τον πήχη της αξιοπρέπειας κι έχει εκμηδενίσει τη λογική. Όλα στο βωμό του χρήματος…

Αυτές τις ημέρες, συνομίλησα με κάποιους φίλους και γνωστούς, που με έκαναν να συνειδητοποιήσω το πόσο ηλίθιοι έχει τελικά γίνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ένα φιλικό μου πρόσωπο μου μίλησε για ένα φανοποιείο. Τα μαγαζιά αυτά, έμειναν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια των καθολικών απαγορεύσεων. Κι όμως, ο συγκεκριμένος πήρε αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη για το 2020, 14.000€!!! Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται πολλά παρόμοια καταστήματα.

Ένας άλλος μου μίλησε για ένα κλειστό εστιατόριο του οποίου ο ιδιοκτήτης πήρε 30.000€ για διαφυγόντα κέρδη για το 2020! Κάτι ανάλογο έγινε και σε άλλους του κλάδου, ανάλογα με τον τζίρο που είχαν δηλώσει.

Ένα τρίτο πρόσωπο μου είπε ότι δεν προλαβαίνει να παίρνει μέτρα για κουζίνες σε σπίτια. Το κόστος κατασκευής μίας κουζίνας, είναι αρκετά μεγάλο. Κι όμως! Φτιάχνονται αβέρτα. Γιατί πολύ απλά, έχει πέσει πολύ χρήμα για να μην αντιδρά ο κόσμος.

Πριν λίγο μιλούσα με ένα φίλο που έχει καφέ-σνακ. Μου είπε ότι έχει υπάλληλο μερικής απασχόλησης (3 ώρες την ημέρα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα) η οποία όταν εργάζεται παίρνει 260€ το μήνα. Όντας σε αναστολή, παίρνει 544€ το μήνα από το κράτος. Για ποιο λόγο λοιπόν να διαμαρτυρηθεί όταν παίρνει περισσότερα και κάθεται;

Κι ας το δούμε κι από μία άλλη πλευρά. Όταν ένας υπάλληλος παίρνει 850€ το μήνα όντας στη δουλειά και εργάζεται, ενώ παίρνει 830€ το μήνα όντας σε αναστολή, δε θα προτιμήσει να κάθεται και να πληρώνεται από το να εργάζεται;

Με αυτόν τον τρόπο, έχει πέσει στη χώρα... άκρα του τάφου σιωπή. Κανείς δεν ξεσηκώνεται. Γιατί να ξεσηκωθεί άλλωστε; Το παραδάκι πέφτει μια χαρά…

Κι εδώ έρχεται η ηλιθιότητα…

Στ’ αλήθεια πιστεύετε ορισμένοι ότι το κράτος θα μοιράσει χρήματα, χωρίς να έχει σκεφτεί τον τρόπο να τα πάρει πίσω;

Δεν έχει καμία σημασία αν αυτά τα χρήματα προέρχονται από τον κρατικό ή τον ευρωπαϊκό κορβανά. Καμία απολύτως. Θα τα πάρει πίσω. Κι έχει πολλούς τρόπους να το κάνει.

Κι όταν οι βολεμένοι ηλίθιοι συνειδητοποιήσουν ότι εξαπατήθηκαν, θα είναι πάρα πολύ αργά για να διαμαρτυρηθούν. Γιατί πολύ απλά, συναίνεσαν σε αυτό με τη σιωπή τους.

Ένα κράτος, έχει δύο χέρια: ένα κοντό κι ένα μακρύ. Στη δημοκρατία, το κοντό χέρι μοιράζει χρήματα και το μακρύ μαζεύει. Όσο πιο πολλά δίνει το κοντό, τόσα περισσότερα μαζεύει το μακρύ.

ΠΗΓΗ kanenazori

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου