Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Δυο κινήσεις μόνο...

 Αλέξης Αλεξάνδρου


Αυτή η ταραχή, το ανεξέλεγκτο άγχος, η συνεχής ανησυχία, ο υπέρμετρος φόβος για το μέλλον που έρχεται δεν θα φύγουν έτσι απλά. Δεν θα φύγουν γιατί το ίδιο το σύστημα τα προκαλεί για να μπορέσει - και το έχει ήδη σε μεγάλο βαθμό καταφέρει- να σε χειραγωγήσει. Υπό το καθεστώς του φόβου και της σύγχυσης εύκολα θα συνθηκολογήσεις, χωρίς αντιστάσεις θα παραδοθείς στα άνομα σχέδια του και θα σιωπήσεις.

Να το ξέρεις όμως καλά πως ο φόβος, η απειλή, ο εκβιασμός, ο εξαναγκασμός είναι του πονηρού και όχι του Χριστού. Ο Χριστός μας χαρίζει ουράνια ειρήνη, μας προσφέρει αληθινή ελευθερία και άπλετο φως. Μας το τονίζει ο Ίδιος: "Γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς" (Κατά Ιωάννη Κεφ.8,32) ενώ ο Ρώσος Νικόλαος Μπερνιαέφ αναφέρει σχετικά: " Ο Θεός δεν χρησιμοποιεί βία. Δεν επιθυμεί εξωτερικό θρίαμβο της δικαιοσύνης. Επιθυμεί την ελευθερία του ανθρώπου".

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές λοιπόν δυο κινήσεις θα μας δυναμώσουν. 

1ο: Κλείνουμε τις τηλεοράσεις και περιορίζουμε στο ελάχιστο το διαδίκτυο που παράγουν και προκαλούν φόβο και τρόμο.

2ο: Στρέφουμε το πρόσωπο μας στον Χριστό και προσευχόμαστε. Ζητούμε το έλεος και την αγάπη Του. Φωτιζόμαστε κι αντιστεκόμαστε. Υπομένουμε και ελπίζουμε. Κι έτσι σιγά σιγά μετανοούμε, εξομολογούμαστε και κοινωνούμε.

Να θυμάσαι, για αρχή δυο κινήσεις μόνο... Κλείνουμε την tv και κάνουμε προσευχή.

 ΠΗΓΗ facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου