Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Υπάρχει εκλογικό φως στο σκοτεινό τούνελ, στο οποίο έχει σπρωχτεί να κινείται εδώ και χρόνια η Ελλάδα;

  Κατερίνα Χατζηθεοδώρου



Η  πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, με σίγουρο αντίχτυπο  στην κοινωνία, δεν υπάρχουν πλέον λόγια να περιγραφεί. Ίσως δύο μόνον λέξεις την περιγράφουν με κάποια επάρκεια: σαπισμένο πτώμα. Η δυσοσμία του πολιτικού συστήματος που ως ζόμπι νεκρανασταίνεται, ανακυκλώνοντας πολιτικά πτώματα στην εξουσία, έχει καταστήσει την πολιτική και ηθική ατμόσφαιρα της Ελλάδος θανάσιμα αποπνικτική. Και θανάσιμα επικίνδυνη. 

Πνιγόμαστε, ιδιαίτερα  οι πολιτικά και ηθικά υγιείς πολίτες, μέσα σε  αφόρητες αναθυμιάσεις σαπίλας και πτωμαΐνης. Αναθυμιάσεις σκανδάλων, πολιτικού αυταρχισμού που φθάνει στα όρια  βασανισμού ακόμα και θανάτου αθώων ανθρώπων. Μυστική διπλωματία και μυστικές συμφωνίες, που όταν δουν το φως θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε ήδη  χάσει Αιγαιοπελαγίτικα και Θρακικά εδάφη, ίσως και την αυτοδιάθετη κυριαρχία ολόκληρης της Πατρίδας μας. 

Διευκόλυνση  (ναι διευκόλυνση!) εισβολής σε αυτήν εκατομμυρίων  υπανάπτυκτων πνευματικά και ψυχικά, συχνά και εγκληματικών, αλλογενών και αλλοθρήσκων  ατόμων. Ξεπούλημα όχι απλώς των χρυσαφικών (αυτά έχουν παραδοθεί προ πολλού), αλλά των ιερών κειμηλίων μας, υλικών και αΰλων. Χωρίς αιδώ και χωρίς όριο επιθέσεις στην υγεία και την Πίστη μας.  

Τέλος η επίθεση που δεν τη χωράει νους ανθρώπου. Η  ψυχοσωματική επίθεση στα παιδιά (επιβλαβέστατα μάσκες και τεστ, (συχνά) θανάσιμα εμβόλια, εγκλεισμοί, αποξένωση παιδιού από παιδί, από το ομαδικό παιχνίδι, από τον παππού και τη γιαγιά, από τη γενετήσια αθωότητα του, φριχτή διδακτέα ύλη για υποψήφιους δούλους. Πλήρης και ολομέτωπη η επίθεση στα νεαρά  βλαστάρια μας, ώστε να μη βλαστήσει  ποτέ πια υγιή κλωνάρια το δέντρο ΕΛΛΑΔΑ…  αβλάστητο και άκαρπο να σβήσει από προσώπου γης. Έτσι σχεδιάζουν! 

Όλα αυτά θα ήταν ικανά να πείσουν και τον πλέον ολιγογράμματο Έλληνα, αλλά που κουβαλάει την προγονική σοφία μέσα του, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα πολιτικό  καθεστώς που έστω διαπράττει λάθη, έστω καρπούται  προσωπικά οφέλη από την πολιτική, αλλά νοιάζεται και για το καλό της Ελλάδος. Αλλά έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα και έναν πολιτικό εσμό που  είναι απολύτως εχθρικός, υπονομευτικά εχθρικός, ύπουλα εχθρικός  προς την Πατρίδα μας. 

Η ώρα των εκλογών φημολογείται ότι πλησιάζει. Στα όρια του θανάτου ως αυθύπαρκτη γεωπολιτική οντότητα η Ελλάδα και ο προβληματισμός του Έλληνα, που  αγαπά αυτήν την άγια Πατρίδα ή απλά θέλει να προστατεύσει την ψυχοσωματική  υγεία  των προσώπων που αγαπά και την οικονομική του σταθερότητα, είναι   μεγάλος.    

Ωστόσο συμβαίνει κάτι πολύ παρήγορο.  Έχουν εμφανιστεί ατομικοί και συλλογικοί πυρήνες αντίστασης ενάντια σε αυτό το σάπιο και φασιστικά καταπιεστικό πολιτικό σύστημα.  Άρχισαν εδώ και αρκετό καιρό να αντιστέκονται συστηματικά οι  γνήσιοι Έλληνες, άρα γνήσιοι πατριώτες. Οι έννοιες Έλληνας και πατριώτης σχεδόν ταυτίζονται, εφ’ όσον από την Ελλάδα ξεκίνησε η έννοια της Πατρίδας ως κάτι τόσο ιερό, που αξίζει να θυσιάσεις και τη ζωή σου για να τη διατηρήσεις ελεύθερη. Αυτή η κορύφωση  είχε βέβαια θεμέλιο  την έννοια και κατάσταση του ελεύθερου πολίτη, του ελεύθερου ανθρώπου.  

Άρχισαν, εδώ και κάποιο καιρό,  αρκετοί Έλληνες ως  συλλογικότητες ή  ως άτομα να μιλάνε επώνυμα και να εναντιώνονται στο σύστημα, έστω αν αυτή η προσπάθεια βρίσκεται σε ένα  πρώτο στάδιο. Στο στάδιο να ενημερώνουν τους συνέλληνες για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα μας και στον πλανήτη,  με άλλα λόγια στο στάδιο της αφυπνιστικής ενημέρωσης.  Η πλανητική κατάσταση,  λίαν εκρηκτική από πολλές απόψεις,  δε σηκώνει  επιπολαιότητες και λάθος επιλογές, εφ’ όσον όλα είναι σήμερα αλληλένδετα. Αλλά οι επιλογές από το κατεστημένο έχουν ήδη γίνει και είναι όλες εναντίον της Ελλάδος. Το θέμα είναι πώς τις αναιρούμε; 

Πρόσφατα, με αφορμή τον κορονοϊό, υπάρχουν άτομα που έχουν οργανωθεί και για έμπρακτη δράση ενάντια στα πρωτοφανή μέτρα για τον δήθεν υπερφονικό ιό (ούτε ιός χολέρας να ήταν!) που επέβαλε η “λαοφιλής” κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υποτίθεται κατόπιν συμβουλών του κονκλάβιου των λοιμωξιολόγων. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση επέλεξε εκείνο το κονκλάβιο που θα  την “συμβούλευε” τα μέτρα που  είχε ήδη προαποφασίσει,  κατ’ εντολήν της διεθνούς  κλίκας που συνωμοτεί βάναυσα εναντίον του Ανθρώπου

Αναφέρω τις πιο γνωστές σήμερα συλλογικότητες, για τις οποίες  έχω τη σχεδόν βεβαιότητα ότι είναι γνησίως πατριωτικές. Βέβαια, μόνον  το μέλλον μπορεί να επισφραγίσει ή όχι αυτήν τη βεβαιότητα. Ενεργές συλλογικότητες είναι το “Δίκτυο Ελληνισμού”, η “Ομάδα Νίκου Αντωνιάδη” (τη βάφτισα έτσι!)  που ενεργοποιείται γύρω από το πρόσωπο του, οι “Εθνικοί Φύλακες”, οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, ο “Ιερός Λόχος”, η “Ενωμένη Ρωμιοσύνη”, η “Ελληνική Αντίσταση” (ΕΛ.ΑΝΤ) και η “Ελλάς21” η οποία είναι και πολιτικό κόμμα, μάλιστα με την πρόθεση να συμμετέχει στις επόμενες εκλογές.  

Αναφέρω τέλος μια  πρωτότυπη συλλογική προσπάθεια αλλά ελάχιστα γνωστή, τη  “Συναδελφική Κομπανία Κεφαλονιάς”, με αξιόλογο πολιτικό προβληματισμό και εξαιρετικά χρήσιμη πρακτική. Από το 2019 μοιράζουν δωρεάν μια μεγάλη ποικιλία αμετάλλακτων σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες**.  Πρόσφατα αποφάσισαν  να ανασυστήσουν των Ελλήνων τις κοινότητες (τα κοινά). Μια προσπάθεια που εύχομαι να καρποφορήσει, γιατί θα αποτελέσει πρότυπο για τον γνήσια ελληνικό τρόπο κοινωνικο-οικονομικής οργάνωσης. Και στις μέρες που ζούμε, ίσως είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να  διασώσει τους “κυνηγημένους αρνητές”! 

Ούτως εχόντων των “αντιστασιακών πραγμάτων” σε πολύ γενικές γραμμές, (ο καθένας που θέλει, ας αναζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες στις αντίστοιχες ιστοσελίδες),  μέσα  στους πατριώτες Έλληνες υψώνεται ένα αμείλικτο ερώτημα: “τι κάνουμε  στις επόμενες εκλογές;”  

Ας δούμε πρώτα  λιγάκι το κοινωνικό τοπίο αναφορικά προς τις εκλογές και τα κόμματα. Είναι σίγουρο ότι  τουλάχιστον το 40% των ψηφοφόρων θα  προσέλθει οπωσδήποτε στην κάλπη.  

α. Από ατομικό συμφέρον. Εδώ ανήκουν όλοι αυτοί που μέσω  πολιτικής διαπλοκής ή και απλής “γνωριμίας” πλουτίζουν ή απλά  βολεύονται σε κάποια θεσούλα, κυρίως του δημοσίου. Κατάσταση απελπιστική, δύσκολα θεραπεύσιμη. 

β. Από  πλαστή “ιδεολογική” ταυτότητα, εφ’ όσον έχει αποδειχτεί περίτρανα σήμερα ότι όλες οι ιδεολογίες, οι σχετικές με την κοινωνική οργάνωση και το  κύκλωμα κεφαλαίου-εργασίας  είναι πλαστές και “κατασκευάστηκαν” κατ’ εντολήν αυτών που προσπαθούν να γίνουν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του πλανήτη και της ανθρωπότητας.  

Για να είμαστε δίκαιοι, θα παραδεχόμασταν ότι οι ψαγμένοι αναρχικοί και όχι  τα δήθεν αναρχικά τσιράκια του συστήματος,  έχουν μια αξιοπρόσεχτη ιδεολογία και μια μεταξύ τους αλληλεγγύη αξιοθαύμαστη.   Ωστόσο, την κοινωνική οργάνωση των πρώτων Χριστιανών δεν την εγγίζει ούτε από μακριά κανένα “τεχνητό” ιδεοπολιτικό κατασκεύασμα. Ίσως την προσεγγίζουν μόνον  των  Ελλήνων οι κοινότητες,  γέννημα ανάγκης και πίστεως, όχι ιδεολογίας. Οι πρώτοι Χριστιανοί κατέθεταν αυτοβούλως σε κοινό ταμείο οτιδήποτε κατείχαν και το συνολικό προϊόν  πλούτου το μοιράζονταν δίκαια, κατά τις ανάγκες ενός εκάστου. Γι αυτό και είχαν  “κοινές τράπεζες”, δηλαδή κοινή σίτιση.  

Κορυφαίοι γιαλαντζί και λαομπαίχτες ιδεολόγοι είναι όλη η Αριστερά (παραδοσιακή, ανανεωτική και ακραία) η οποία στηρίζει με νύχια και με δόντια το διεθνές Σύστημα, δηλαδή τον Διεθνοποιημένο (αντι-εθνικό, αντι-πατριωτικό) Δικτατορικό  Καπιταλισμό  (Τράπεζες, Πολυεθνικές, Χρηματιστήρια κτλ) και όλους τους στόχους του. Προεξάρχων του δήθεν φιλάνθρωπου, στην ουσία άκρως  αντιανθρώπινου  χορού, ο ΣΥΡΙΖΑ και η αφελής ή δόλια “νεολαία” του. Επειδή κυβέρνησε και είδαμε τα  έργα του, τρέχουμε όσο  μπορούμε πιο μακρυά από αυτόν και όλη την Αριστερά. Όζει τόσο, όσο και το διεθνές Σύστημα που υπηρετεί. Όπως ακριβώς και η ΝΔ. 

γ. Από βλακεία ή εξ ίσου βλακώδη συνήθεια.  Ο Αϊνστάιν είπε ότι το σύμπαν είναι πεπερασμένο (δηλαδή έχει όρια), όμως η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια, είναι άπειρη. Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκονται αυτοί οι “πολίτες” που   ανήκουν στο ΚΚΕ, ανήκουν στη ΝΔ, ανήκουν στο πρώην ΠΑΣΟΚ και δε συμμαζεύεται. Η ζωή τους σβήνει και υποδουλώνεται, η Πατρίδα χάνεται, τα παιδιά τους έχουν εκτεθεί σε ολέθριους κινδύνους, αυτοί εκεί … μόνιμοι “οπαδοί”! Και αυτή η περίπτωση, κυρίως μεγάλοι στην ηλικία άνθρωποι, δύσκολα θεραπεύεται. 

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τον κορονοϊό, σκαρφαλώνουν  στο περίπου 60% των ψηφοφόρων αυτοί που προβληματίζονται ιδιαίτερα.  Μέσα σε αυτό, συνυπάρχει  ο θερμός πατριώτης αλλά και αυτός που  απλώς κατάλαβε πως κινδυνεύει και είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι για να σώσει το κατάστημα του, το σπίτι του, τα παιδιά του, την υγεία του και αναζητά την “έξοδο κινδύνου” στο  τούνελ θανάτου που τον έχουν σπρώξει. Τι να κάνουν όμως αμφότεροι; Αν έχουν στοιχειώδη λογική  βλέπουν, όπου κι αν στρέψουν το βλέμμα προς το κομματικό κατεστημένο, παντού σκοτάδι, παντού ζόφο. Φως πουθενά, ούτε ένα λυχνάρι, ούτε ένα κερί!  

Το ότι  ένα 40% θα προσέλθει οπωσδήποτε στην κάλπη, καθιστά άχρηστο και το όπλο της αποχής, προς απονομιμοποίηση του συστήματος. Επειδή το σύστημα αυτό το “φτύσιμο” από το λαό θα το θεωρήσει ψιχάλα και το ίδιο βράδυ των εκλογών κάποιο κόμμα θα θριαμβολογήσει “είμαστε οι πρώτοι, είμαστε οι νικητές, μας ψήφισε (πχ) το 37%!” Και αποσιωπάται πλήρως  ότι αυτό το 37% υπολογίστηκε επί των ψηφισάντων και όχι επί του συνόλου των ψηφοφόρων, που θα έδιδε  το πραγματικό ποσοστό.  

Αμέσως και συντεταγμένα, Πρόεδρος, κόμματα, Αρχές και Θεσμοί αναγνωρίζουν νόμιμη κυβέρνηση στην Ελλάδα, μια κυβέρνηση που την ψήφισε  πχ το 19%  του  συνόλου των ψηφοφόρων, όπως συνέβη με την κυβέρνηση  Σύριζα που προσέλαβε  βέβαια ως δεκανίκι τους Ανέλ. Αλλά και πάλι μικρή διαφορά ποσοστού προσέθεσαν οι Ανέλ. 

Σημειωτέον επίσης  ότι  η ενσυνείδητα άκυρη ψήφος ή το λευκό είναι χαμένες ψήφοι.  Δεν αλλάζουν καθόλου το εκλογικό αποτέλεσμα, επειδή το  σύστημα απλά τις αναφέρει  ως ποσοστό, πλην όμως δεν τις προσμετρά στο σύνολο των ψηφισάντων ώστε να μειωθεί το ποσοστό  που έλαβε  το κάθε κόμμα!  Είναι, κυριολεκτικά, σαν να μην υπάρχουν οι πολίτες που έριξαν στην κάλπη συνειδητά άκυρο, ή λευκό. 

Κάτι άλλο που ουδόλως κατανοείται λογικά είναι το γιατί  κόμματα που γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ  να φθάσουν το ποσοστό 3% εισόδου  στη Βουλή, επιμένουν να μετέχουν στις εκλογές πάλι και πάλι και πάλι. Γιατί; Δε γνωρίζουν ότι έτσι ενισχύουν το πρώτο κόμμα;  

Και ποιο συνολικό πρόγραμμα για την Ελλάδα έχουν τα μικρά αυτά κόμματα; Ποια στελέχη άξια να κυβερνήσουν; Ποια στέρεη προοπτική παρέχουν  στον Έλληνα πολίτη; Θέλουν να στείλουν στο λαό το μήνυμα τους ή κάποιες γνώσεις τους; Ας το πράξουν μέσω του διαδικτύου, όπως πολλοί άλλοι. Αν τους ψηφίσουν οι συγγενείς και οι φίλοι τους, αλλά προσφέρουν κακή υπηρεσία στην Πατρίδα, τι θα κερδίσουν; Την κρατική επιχορήγηση , αν ποτέ φθάσουν το 1,5% ;  

Κατά την κοινή λογική αυτά τα κόμματα είναι, συνειδητά ή ασυνείδητα, ψευτο-πατριωτικά  και δεν αξίζουν την ψήφο μας. Ίσως  μερικά είναι εμβόλιμα από το σύστημα ώστε  να ενισχύουν το πρώτο κόμμα, αυτό που  έχει προεπιλέξει να κυβερνήσει.  

Και έχει πολλούς τρόπους το σύστημα να το αναβιβάσει σε θώκο κυβέρνησης. Στημένες δημοσκοπήσεις που δημιουργούν αέρα, μάλλον καυσαέριο νίκης που το “καταπίνουν”  πάμπολλοι Έλληνες, οι οποίοι θέλουν να συντάσσονται με τον νικητή των εκλογών για λόγους που αναφέρθηκαν ήδη. Μέσα ενημέρωσης που στην ουσία είναι μέσα ναζιστο-γκαιμπελικής προπαγάνδας. Η “άλλη γνώμη” ή δεν ακούγεται ή περιθωριοποιείται ή γελοιοποιείται.  Πρόσωπα στα ψηφοδέλτια μηδενικής ή και αρνητικής (κάτω του μηδενός) αξίας αλλά με φήμη, που ελκύουν τον μηδενικής κρίσης  ψηφοφόρο. 

Επί πλέον, πρόγραμμα εκπονημένο από επιστημονικά επιτελεία, ώστε να πιάνεται  ο σφυγμός τού τι θέλει και τι ελπίζει ο πολίτης τη συγκεκριμένη στιγμή της ιστορικής του διαδρομής.  Έτσι ακριβώς έχουν εκπονηθεί και οι μπαρούφες που αναγγέλει τώρα ο Μητσοτάκης προς τον πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο ελληνικού λαό. Πάμε φουλ για ανάπτυξη, λέει. Αναρωτιέμαι, υπάρχουν ακόμα  Έλληνες που θα τον πιστέψουν; Και τέλος, πειραγμένα εκλογικά αποτελέσματα από τους “μηχανισμούς” του συστήματος. 

Ας κάνουμε τώρα μια υπόθεση ότι μέσα σε αυτόν τον χωρίς ελπίδα ζόφο, κατεβαίνουν στις επόμενες εκλογές ως συνασπισμός κομμάτων όλα μαζί τα προαναφερθέντα κινήματα και το ένα που είναι ήδη κόμμα. Δεν μπορώ να προβλέψω τη δυναμική του κ. Ν. Αντωνιάδη, ο οποίος είναι το πιο προβεβλημένο πρόσωπο από όσα αντιστέκονται στο σύστημα, θα κάνω όμως μια περίπου τυχαία πρόβλεψη για όλους μαζί, απλά για να αναπτύξω το συλλογισμό μου. 

 Επειδή δε θα έχουν κανένα από τα πλεονεκτήματα που παρέχει το σύστημα στα “δικά του” κόμματα, άντε να πάρουν ένα 12% έως 15% στην καλύτερη των περιπτώσεων. Και τι ακριβώς θα συμβεί μετά; Αυτό που συμβαίνει πάντα. Το πρώτο κόμμα, αυτοδύναμα ή σε συνεργασία με κάποιο άλλο θα κυβερνήσει απολύτως δικτατορικά και κατ’ εντολήν, όπως πάντα!  

Όσο κι αν πασχίσει αυτός ο καθ’ υπόθεσιν συνασπισμός να αλλάξει τις  αποφάσεις της κυβέρνησης  είναι παντελώς αδύνατον. Ας μην ξεχνάμε ότι ούτε  η εκάστοτε  αξιωματική αντιπολίτευσις μπορεί να αλλάξει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.  Κάτι που βέβαια δεν το θέλει, απλώς προσποιείται  -λόγος (ψευδής) να γίνεται για τους μόνιμα αφελείς! Συνεπώς η επόμενη τετραετία δεν κερδίζεται ούτε και από τυχόν συνασπισμένους όλους τους σημερινούς αγωνιστές, πόσο μάλλον αν προσπαθήσει κάποιος μεμονωμένα. 

‘Ετσι, κάπως σύντομα αλλά ρεαλιστικά, διαγράφεται το πολιτικό κλίμα και των επόμενων εκλογών: σκοτεινό, κατασκότεινο. Η μαυρίλα γίνεται ζόφος κυρίως από το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη τετραετία σε χέρια ανθελλήνων. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Θα την διαλύσουν κοινωνικά με διαλύτη τους “μετανάστες”, θα την τεμαχίσουν εδαφικά, θα την ισοπεδώσουν ηθικά. 

Τι θα μπορούσε , λοιπόν, να γίνει για τη σωτηρία της Πατρίδος μας, αν βέβαια και ο Θεός θελήσει τη σωτηρία της;*

Γιατί εδώ που  έφθασαν τα πολιτικά πράγματα θα χρειαστεί ένα θαύμα Θεού, που πάντα βέβαια υποκινείται από τη δική μας Πίστη και την  καθαρότητα ψυχής  και καρδιάς. Έστω κι αν είναι λίγοι οι “καθαροί τη καρδία”, χάριν αυτών μπορεί να σωθεί η Ελλάδα. Και αυτοί, ηγέτες πανάξιοι, να διδάξουν τις επόμενες γενιές των Ελλήνων το θεμέλιο της καθαρότητος για πρόσωπα και κοινωνίες: την Επί του Όρους Ομιλία του  Χριστού μας.   


* Την απάντηση μου σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να την εκφράσω στο επόμενο άρθρο. 

**Εταιρείες όπως η Monsanto, η Seminis, η Bayer- Aventis, η Dupont, η Syngenta, η Νovartis, η Pioneer, η AstroZeneca ιδιωτικοποίησαν και μονοπώλησαν την σποροπαραγωγή, μεθοδευμένα εξαφάνισαν τις τοπικές και φυσικές ποικιλίες, πολλές τις μετάλλαξαν και δημιούργησαν  εμπορικά κανάλια σχεδόν “υποχρεωτικής” διάθεσης  στους αγρότες. Ακόμα χειρότερα, πατεντάρισαν ως δική τους «πνευματική ιδιοκτησία»  όλους τους σπόρους! 

ΠΗΓΗ triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου